Mri תקין...ms

Mri תקין...ms

האם למישהו היו mri תקינים בשלב כלשהו של המחלה? האם אובחן בסוף? והאם זה בטוח מצביע על טרשת מתקדמת?
אני בת 33 , בנאדם שמח ונורמטיבי ובריא עד לא מזמן... כבר שנתיים מאז ההריון סובלת מטרגמינל נוירולוגיה (שכעת החריפה, כאב פסיכי שאין כדוגמתו)שכעת גיליתי רק מה היא כיוון שכבר שנתיים אצל רופאי שיניים לא מצאו כלום. מלפני חודשים וחצי החלו סחרחורות שהתחלפו בנימולים, צריבות, כאבים, קפיצות שרירים ועוד ועוד... שבאים והולכים כבר חודשיים וחצי וכן הפרעות בראייה של palinopsia )(מניחה שלא תכירו זה כאמור נדיר אבל קורה ומפחיד מאוד) שלא עוברת. עשיתי mri מוח צוואר ועמוד שדרה במכונות של 1,5 tesla ולא רואים כלום. כמובן שאני בחרדה מי לא היה אבל בסהכ מתפקדת היטב וחרדה היא לא הגורם...
לא ניתן לאבחן בלי עדות בmri אך בכל מקום כתוב שב5% מהחולים הmri תקין... הצילו :(

bali

New member
מנהל
יקירתי, ברוכה הבאה

אני אישית לא מכירה מצבים של MRI תקין עם טרשת נפוצה.
למיטב ידיעתי הלא מקצועית גם במחלה פרוגרסיבית רואים מוקדים פעילים ב MRI.
האם באיזשהו שלב בביקורייך אצל רופאים חשדו שמדובר בטרשת נפוצה?
בכל המקרים שאני מכירה ראו פעילות כלשהי ב MRI או במוח או בעמוד שדרה. זה בד"כ התנאי ההכרחי לאבחון, והכלי הכי מהימן לאבחון.

האם היית אצל נוירולוג/ית מומחה לטרשת נפוצה? יש כמה כאלה בבתי החולים הגדולים בארץ.

בנוסף, יש כאן בתפוז פורום טרשת נפוצה מקצועי שמנוהל ע"י ד"ר קרני מאיכילוב. לא שהוא יענה לך תשובות מלאות מבלי לבדוק אותך, אבל הוא יבין את המושגים שציינת ויוכל לענות על שאלות כלליות.

בהצלחה ובשורות טובות

תודה רבה מקסימה

הייתי אצל מומחית לטרשת נפוצה, נוירולוגית פרטית, אך ברגע שכל הmri תקינים אין עם מי לדבר כי זה התנאי לאבחון
בינתיים אני חווה את כל מה שאני חווה שזה סוריאליסטי לגמרי. חשדו מהרגע הראשון בטרשת כיוון שכל התופעות מצביעות על כך אבל הmri תקינים... בשוטטות ברשת באתרי טרשת אמריקאיים ומחקרים ישנם אנשים שגם להם התייצבות קלינית של טרשת וmri תקין ובכל מקום וגם באתר הרשמי של טרשת נפוצה רשום ש5אחוז מהmri תקינים...
ומקריאה במחקרים רפואיים הבנתי שהארשת הפרוגרסיבית לא מאופיינת במצב דלקתי סביב המיליון ולכן לא תמיד נראית בmri .
בנוסף הגוף שלי מתמלא בנקודות אדומות קטנטנות , כמו פטריות, שגם הן הבנתי קשורות למחלה זו. אבל mri תקין אז ישועה אין...
בינתיים יש לי ילדה בת שנתיים לגדל וחיים מאושרים ושמחים שאני מתה לחזור אליהם אבל כל מה שאני חווה ככ מפחיד ואפאחד לא נותן תשובות...אני מתפקדת אבל זה מפחיד.
אכתוב לו גם בפורום...
תודה רבה לך

bali

New member
מנהל
מעניין ומעצבן כאחד...

כל התופעות בלי הוכחה ב MRI...

מאחלת לך שתמשיכי להרגיש טוב ולחיות כרגיל, ושהמתח יתפוגג במהרה.

שנה טובה וחג שמח

אורית...2

New member
פעם ראשונה שאני שומעת על זה ...

כשעשו לי איבחון, הרופא משפחה רצה 5 אנשי מקצוע שיגידו שזאת טרשת לפני שהוא כותב את זה בתיק הרפואי שלי ..ועשיתי את זה ..כולל לעוד רדיולוג מפענח mri , זה היה קשה כי כולם אמרו את אותה תשובה ...
אולי תלכי לרדיולוג כזה שנחשב מומחה בתחום שלו?
ולגבי חיפוש בגוגול קיבלתי הוראה מפורשת מהרופאה שלי לא לחפש שם !! כי אחרי הmri האחרון איבחנתי לפי הגוגול שיש לי אלצהיימר ...
בקיצור רק רופא "טוב" יכול לתת לך תשובה מהימנה.
ממליצה לך ללכת לעוד ניאורולוג שיתן לך תשובה. (יש מלא מחלות ניאורולוגיות, ורק רופא מומחה וטוב יכול ללתת לך את התשובה.)בהצלתה !!!

למעלה