MRI בהריון, כן או לא?

דנדשית3

New member
MRI בהריון, כן או לא?

היי לכולן,

אני בשבוע 17+2. עקב מיגרנות ממש קשות ועקשניות בחודשיים האחרונים הופניתי לנוירולוג.
הנוירולוג בדק אותי ואמר שכדי לשלול כל מיני בעיות במוח (לא עלינו) אני צריכה לעבור בדיקת MRI
שאלתי אותו לגבי מידת הבטיחות בהריון והתשובה שנתן לי לא ממש נשמעה לי חד משמעית.
ממה שהבנתי מהתשובה שלו ומחיטוטים באינטרנט, זה שאף פעם לא הוכח שגורם נזק לעובר אבל גם לא הופרך באופן חד משמעי .
האמת אני ממש חוששת. מצד אחד לא רוצה לעשות כדי לא לסכן חס וחלילה את העובר
ומצד שני מפחדת מהסיכוי הקטן שאולי יש באמת בעיה ולא נגלה אותה בזמן....

למישהי יש תובנות? אולי מישהי כאן עשתה או שבחרה לא לעשות MRI, אשמח לשמוע.

88justme

New member
לדעתי

זה לא מומלץ בכלל. אני אומרת את זה על סמך 2 דברים. הראשון, בערך בשבוע 6 להריון הלכתי לרופאה עם כאבי גב, שעדיין אגב לא עברו ואני עכשיו בשבוע 18, בכל אופן היא אמרה שהיא לא יכולה לעזור לי בכלום, הסברתי לה שהכאבים קצת מדאיגים אותי כי כואב לי ממש העמוד שדרה, זה לא שריר שכואב, אבל היא אמרה שאני אצטרך לחכות 9 חודשים, כי כל עוד אני בהריון היא לא יכולה לתת לי כדורים, משחות או לעשות צילומים ורנטגנטים.
דבר שני, אני סובלת מסינוסיטיס כרוני שחוזר כמה פעמים בשנה, לפעמים אני מזהה בוודאות את הסינוסיטיס ומבקשת אנטיביוטיקה אך לעיתים אני לא מצליחה לזהות ולכן עושים לי צילום מערות פנים. וכשלפני בערך 3 שבועות חוויתי כאבי ראש מאוד חזקים וחשבתי שזה אולי סינוסיטיס הלכתי לרופא והוא סירב לעשות צילום.

לדעתי, תלכי לעוד רופא.
ובמקביל גם תתקשרי למכון או לבי"ח שבו עושים את ה MRI ותבדקי איתם מה הסיכונים לעובר.
אני לפני כ 3 שנים עשיתי MRI בגלל כאבי ראש חזקים שמאוד הפחידו אותי, ואני זוכרת שאמרו לי שזאת בדיקה שעדיף להימנע ממנה ואז בכלל לא הייתי בהריון.

שיהיה בהצלחה !

מיתר39

New member
לא רופאה אבל ממליצה לך לעשות

לא כדאי לקחת את הסיכון! מקסימום תדחי אחרי השליש הראשון

pupinuy

New member
לא עשיתי, ולא שקלתי , אבל...

אם הנוירולוג חושד שיש גידול ורוצה לשלול את זה- אז הבדיקה הזאת היא הכי פחות מזיקה.
בMRI השדה המגנטי שהמכשיר יותר "מעיף" את האלקטרונים שבמים ברמה, וכשהם "יורדים" בחזרה למצב הטבעי שלהם הם פולטים אנרגיה שנקלטת, מעובדת ומוצגת כתמונה. ככל הידוע זה לא גורם נזק. כשאומרים שאין עדויות שזה לא גורם נזק זה אומר שכנראה לא אספו מספיק מידע בנושא, כי מעט מאוד נשים בהריון עברו את זה כדי שתהיה משמעות סטטיסטית להשוואה בין קבוצה שלא עברה לקבוצה שעברה.
לעומת זאת בCT, מדובר על קרינת X שידועה כפוגעת בדנ"א, ולכן מסוכנת במיוחד בתאים מתחלקים, כמו אצל הקטן\נה אצלך בבטן.
אז אם, וזה אם גדול, מדובר בחשד לגידול, אני חושבת שאני אישית הייתי עושה את הבדיקה.
אבל סביר להניח שהייתי מתיעצת עם נוירולוג נוסף לפני- רק כדי לודא שהראשון לא שולח אותך לבדיקות סתם.
זאת דעתי האישית בלבד.

ובנימה אחרת, מאחלת שהמגרנות יעברו מעצמן

מצרפת לך קישור לדף של מכון מור

/www.mormar.co.il/mri-8.php" target="_blank" rel="nofollow">https://www.mormar.co.il/mri-8.php" target="_blank" rel="nofollow">מכון מור
תרגישי טוב ובהצלחה

כתבתי לך תגובה ארוכה ותפוז מחק לי

אני כן הייתי עושה, קראתי לפני שנה בערך כתבה על שתי נשים שהיה להן גידול ממש קטן במוח (לא חייב להיות ממאיר) ובגלל השינויים ההורמונליים שנגרמים מהורמונים בזמן ההריון הגידולים הכפילו את הגדילה שלהם והגיעו לגודל של אגרוף!
זה התגלה לאחר שאחת מהן היה לה התקף פירכוסים ולשניה היו פיתאום הפרעות בדיבור ובזיכרון.
במזל שתיהן היו לקראת תשיעי ככה שהכניסו אותן לניתוח חירום קיסרי ומוח ביחד.
ב״ה העוברים נולדו בריאים.

אז דבר ראשון הייתי ממליצה חוות דעת נוספת ואם ממליצים על MRI כן לעשות כי אם אכן יש משהו וניתן למנוע את הגדילה שלו כרגע זה עדיף.

a y a l u l a

New member
אין בעיה לעשות mri בהריון

אני עוברת mri בשבוע הבא, בגלל ההריון.

בהצלחה!

silo

New member
אני עברתי

בהריון הקודם בשבוע 24 mri בבטן בלל חשד לקרע בצלקת הניתוחית
הבדיקה בוצעה ללא חומר ניגוד ולא היתה שום בעיה שחזרתי למחלקה ביקשתי לבצע מוניטור ואולטרא
סאונד והכל היה בסדר.

רק שתדעי שמס' רופאים להריון בסיכון גבוהה אמרו לי שאין בעיה עם הבדיקה הזו.

לגבי המיגרנות שלך האם זה משהו חדש? או משהו שאת מכירה לפני ההריון?

טל1607

New member
אני עברתי

בהריון הראשון בשבוע 32 עקב מגרנות עם האורות ביתי פוסקות,
יש mri מיוחדת לנשים בהריון.
גם אצלי פחדו מאירוע אבל ברוך השם הכל בסדר.
זה לא נעים אבל עדיף לעשות ולהיות רגועים .
המגרנות של עם האורות ?????

מעולם לא הוכח נזק אבל גם לא הופרך באופן חדמ&q

- את זה אפשר להגיד גם על אולטסאונד!
MRI זו בדיקה שעושים גם לעוברים.
וזה משהו חד-פעמי, לא איזה הליך שצריך לחזור עליו כל כמה זמן.
כשיש בזה צורך בריאותי, לדעתי ברור שכדאי לעשות!!!
אל תהססי בכלל.

Xx Leyla xX

New member
MRI בנוי ממגנט וגלי רדיו ואין בו קרינה מייננת

אלו אותם גלי הרדיו שמשתמשים בהם באולטרסאונד, לכן אין איסור לגבי ביצוע הבדיקה בזמן הריון.
CT לדוגמא בנוי על גלי רנטגן לכן בדיוק כמו צילום רנטגן הוא לא מומלץ.

כדאי מאוד לבדוק מיגרנות עקשניות, אפילו שיכול להיות שמדובר בחוסר איזון הורמונלי עקב ההריון שגורם להם (במיוחד אם את סובלת ממיגרנות באופן תמידי), בעיות נוירולוגיות תמיד מומלץ לבדוק ולא להזניח.

etyh100

New member
אחותי עברה בשתי ההריונות

שלה MRI בגלל שבשתי ההריונות היא התעלפה באופן פתאומי ורצו לשלול בעיה נירולוגית והיא התייעצה עם שני רופאים מומחים שאמרו לה שאין עם זה בעיה.
אני עוברת MRI פעם בשנה בגלל בעיה בריאותית ותמיד אמרו לי שאין מניעה לעבור את זה בהריון.
מעבר לכך גם אני בהריונות שלי סובלת ממיגרנות (רק בהריון) ובהריון הראשון הרופא אמר לי שאם זה ממש מציק לי שאני אפנה לנירולוג ואם לא אז שאני אחכה עם זה כי זה ידוע שיש נשים שסובלות ממיגרנות בהריון ואכן אחרי הלידה זה עבר את ההריון השני גיליתי גם בעקבות התקף מיגרנה שתקף אותי.
בתחילת הריון היו לי התקפים בקצב של פעמיים בשבוע ובין ההריונות זה נעלם לגמרי.

עברתי בהריון וחייבת להגיד..

שזה היה פשוט סיטו!אני עברתי בגלל שרצו לראות את מוח העובר בצורה מיטבית אז לא יודעת מבחינת סיכון ...לי זה היה מאוד קשה הבדיקה עצמה הרגשתי מחנק בדידות ופחד ...כמעט עזבתי באמצע קחי בחשבון שזה לא נעים לשכב עם בטן ענקית בתוך מכונה עם רעשים מחרישי אזניים..אני במקומך הייתי מחכה עם זה(סליחה מראש על ההפחדות ..)

בתנועה1

New member
אני עשיתי

בגלל שהעובר נדבק ב CMV ,עברתי את הבדיקה כדי לבדוק את המוח שלו.

גם אני חששתי, אמרו לי שאין בעיה לבצע את הבדיקה בהריון, אך לבעלי לא נתנו להיכנס וכולם יוצאים מהחדר בזמן הביצוע :( כך שזה קצת מלחיץ..

בכל מקרה נולד ילד בריא ומקסים, ואני שמחה שביצעתי את הבדיקה.

למעלה