MRI או מיפוי עצמות

mobil

New member
MRI או מיפוי עצמות

שלום רב אבקש לדעת האם יש טעם למיפוי עצמות לאחר ביצוע MRI רלוונטי? בניסוח אחר: האם יתכן שיש בתוצאות המיפוי אינפורמציה רלוונטית שלא ניתן לדעת מתוצאות ה MRI? תודה

MRI או מיפוי

שלום, השאלה מאד לא ברורה. MRI ומיפוי עצמות הן בדיקות שונות לחלוטין. נכון שבחלק מהמקרים ניתן לראות פרטים דומים ביותר משיטת דימות אחת אך בעוד שה MRI היא בעיקר בדיקה לדימות רקמות רכות המיפוי בשימוש אורטופדי מיועד לתהליכים הקשורים בבניית עצם. ולסיכום - תלוי מה מחפשים. בברכה,

mobil

New member
בהמשך לתשובתך

דווקא השתדלתי לא להכביר במילים בשאלה.. בכל התשובות שהסתקלתי בפורום זה בנושא מיפוי שמתי לב ששולחים קודם למיפוי ואם לא מוצאים אז ממליצים לMRI ולכן שאלתי כך להבהיר את שאלתי: אני בשלב של בדיקות לסיבות כאבים לא ברורים באזור חזה ויד שמאל ובמעי הגס הימני העליון. לאחר שנשללו כל הבדיקות השגרתיות לאזורים הללו ע"י מומחה קרדיאולוגי ומומחה גסטרואונטולוגי, נאמר לי ע"י שני המומחים (הפרטיים - לא דרך קו"ח) , בלי לדעת שיש לי בעיות גב (בכלל) רציניות בעו"ש המותני (קיבוע L3-L5 ולמקטומוניה ב L5 -S1 ) שאולי זה נובע מבעיות בעמוד השידרה הגבי (חזה) . הומלץ לי על ידם לבצע MRI חזה ומיפוי עצמות. יש לי כבר הפניות לשתי הבדיקות וזו סיבת השאלה המקורית מיותר לציין שעקב ההיסטוריה הרפואית הנ"ל שנמשכת כ 30 שנה (מהשרות הסדיר) עברתי לא מעט הדמיות , צילומים וכו' ולכן מעוניין לבצע רק מה שהכי נותן דיאגנוזה מרבית וכמובן חוסך בקרינה במידת האפשר. מקווה שעכשיו יותר ברור. תודה מראש אבי

המשך

שלום אבי, לא נשמע שמקור הבעיה הוא אורטופדי. כמו כן, לאור הרקע הרפואי שאתה מתאר וסוגי הבדיקות שעברת מיפוי היא בדיקה נכונה. לגבי שאר הפרטים אני ממליץ לך להמשיך בבירור פרונטלי מול הרופא המטפל. בברכה,

למעלה