mp4

mp4

שלום! רכשנו מכשיר מתוצרת פוג'י, שני מגה, והנער היה מאושר. באנו הביתה, חיברנו למחשב דרך ה- sb וכלום. שום תגובה. אפילו לא כתוב "חכו רגע, עכשיו בטעינה". החלפנו usb החלפנו מחשב ועדיין מצפים לאות חיים. האם המכשיר דפוק או אני, האבא, מפגר?

יאיר B

New member
קודם כל אני בטוח שאתה לא מפגר.

חיברת את הנגן עם כבל USB שאיתו הוא הגיע למחשב. כדאי מאוד לחבר לחיבור אחורי (במאחורה של המחשב, איפה שכל הכבלים נמצאים, לפעמים יש בעיות עם החיבורים הקדמיים). דבר נוסף שכדאי לעשות - לחבר אותו למחשב כאשר הוא דולק. כמו כן שים לב שכפתור ON/OFF (אם יש כזה) יהיה על ON. אם כל זה לא עוזר והמחשב לא מזהה את הנגן (וניסיתי את כל זה עם מחשב אחר), אז כנראה שיש בעיה עם הנגן (וזה לא מאוד יפתיע אותי, בכל זאת זה נגן מדבקה...

תודה ידידי, ושאלה נוספת

שא תודה. גם על הכותרת של תגובתך וגם על התוכן של תגובתך. עתה משהמכשיר קם לתחייה בדרך נס, ובני מנסה לצרוב שיר- המחשב דורש ממנו במפגיע שיכניס דיסקט. לשווא אנחנו מנסים להסביר למחשב שאנחנו רוצים לצרוב את השיר אל תוך מכשיר ה- mp4 המשוכלל אשר רכשנו. הוא (|כלומר המחשב) בשלו: או דיסקט או שאני לא מדבר איתכם! ייתכן שעכשיו מסתבר לך שהכותרת שנתת לתגובתך הקודמת היתה מעט נמהרת.

trakl95

New member
אני לא מהמומחים כאן,אבל

אבל- לצרוב?? נראה לי שיש כאן איזה בילבול קטן. אם התכוונת ל"צריבה", אז בוודאי שלא מעבירים שירים לנגן ע"י צריבה. וגם,לא הייתי קורא למכשיר הזה-"משוכלל". אבל,כאמור,אני לא ממומחי הפורום...

לא מעבירים שירים לנגן ע"י צריבה? אז איך כן?

כלומר הרי חייבת להיות דרך. עשרות מליוני בני אדם משתמשים במכשירים הזעירים הללו ולא סביר שהם הקליטו את השירים שהם שומעים כמו שאנחנו נהגנו להקליט במכשירי הקסטות של פעם. האם ללחוץ על "העתק"? שאלתי הממוקדת היא איפה: איזו תוכנה צריך לרכוש או ל"הוריד" כדי שדרכה יהיה אפשר לייבא שירים אל המחשב וממנו אל הנגן?

or121210

New member
פשוט מעבירים מהתיקייה לכונן, DRAG&DROP

אני מניח שזה מה שהתכוונת שאמרת צריבה זה כמו שאמא שלי אומרת להדפיס שהיא מתכוונת להקליד הרבה אנשים משתמשים במושג "צריבה" בהעברת מוזיקה או וידיאו לנגן

יאיר B

New member
אז יש מכשיר שעובד - זה כבר טוב.

לגבי העברת שירים לנגן: 1. צריבה זה דבר שעושים עם דיסקים (CD או DVD). המונח צריבה הגיע בגלל שזה בדיוק מה שקורה בתוך הכונן: קרן הליזר של הכונן צורבת את הדיסק ויוצרת בו חריצים מקרוסקופיים (כך בעצם בנוי דיסק DVD או CD). 2. שירים לנגן מעבירים או מורידים. זה המונח המתאים. הדבר הראשון שאתה צריך שיהיה לך זה שירים בפורמט המתאים (פורמט הוא "השפה" שהנגן מבין, בדרך כלל מדובר בפורמט בשם MP3). מאיפה משיגים שירים בפורמט כזה? יש כמה דרכים, בין היתר אפשר להמיר מדיסק מקורי (כזה שקונים בחנות), או לקנות בחנויות באינטרנט (בארץ זה לא ממש עובד כמו בחו"ל) או להשיג דרך תוכנות לשיתוף קבצים (לא חוקי בעיקרון). אני מצרף מאמר מצולם שמסביר איך להמיר שירים דרך תוכנה בשם מדיה פלייר שהיא חלק מתוכנת חלונות XP (או ויסטה, אומנם שם המסכים יראו אחרת, אבל הרעיון הוא אותו רעיון): http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Articles/Article.aspx?ForumId=1292&aId=68834 3.אחרי שהמרת שירים/ השגת בדרך אחרת שירים בפורמט MP3, אתה צריך להעביר אותם לנגן. לצורך זה נחבר את הנגן למחשב באמצעות כבל USB. צריך לעלות חלון שבו תוכל לבחור מה לעשות עם הנגן. אתה בוחר לפתוח את התיקיה (זה בתחתית החלון שיעלה). אם לא עלה חלון כזה, לחץ דבל-קליק על "המחשב שלי" בשולחן העבודה ושם לחץ דבל-קליק על הכונן החדש שנוצר (בדרך כלל C זה הדיסק הקשיח, D זה כונן אופטי ו-E יהיה הנגן, אבל לא תמיד זה כך, בעיקרון האות האחרונה היא שם הנגן). 4. אתה עכשיו בתוך הנגן עצמו. את השירים מעבירים לנגן מהתיקיה שבה הם נמצאים על המחשב אל הנגן באמצועת פקודת העתק-הדבק. סמן באמצעות העכבר את השירים שאתה רוצה להעביר, לחץ על Ctrl+C במקלדת, עבור לחלון של הנגן ולחץ בו על Ctrl+V. השירים יעברו לתיקיה של הנגן. 5. לאחר שההעברה תסתים, חשוב לנתק את הנגן באופן בטוח. להלן מאמר קצר שמסביר איך לעשות את זה: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Articles/Article.aspx?ForumId=1292&aId=57617 אני מקווה שכתבתי ברור ושהכל מובן.

אין כמוך

כתבת מצוין, מקסים, פנטסטי. יוצא מן הכלל (תרתי משמע). תודה מקרב לב. אגזור ואשלח לחבריי הקשישים שיחכימו אף הם. שוב, תודה ישראל

למעלה