morning glory

dopey_wizard

New member
morning glory

שלום חברי פורום גינון, איני משתתף קבוע בפורום זה, אבל יש לי שאלה... האם מישהו מכיר את הסוג של הפרח הזה? (morning glory) אני מדבר על הסוג הכחול של הפרח, כמו זה שבתמונה... האם מישהו מכיר, יודע איפה אני יכול לקנות אותו, ואיך קוראים לו בעיברית...? תודה מראש, דוד

dopey_wizard

New member
שכחתי לציין את סוגו של הצמח

סוגו הוא: morning glory- ipomoea violacea סוג של לפופית....

ותמונה..

אני שתלתי בשנה שעברה והתפתחה פריחה מדהימה. הצמח גדל ומתפשט במהירות. אחרי תקופת הפריחה הצמח כולו מתייבש ואז יש לעוקרו. זרעים רבים נושרים לאדמה בזמן הפריחה, ומקווים לעוד מופע מרהיב הקיץ.

dopey_wizard

New member
תודה על התגובה

עכשיו, אפשר המלצות על חנויות בהם אני יכול להשיג זרעים? אני גר בראשון, בדקתי כבר ב3 משתלות ואין זרעים... אז אם יש ... מקומות באיזור מרכז עדיף כמובן...

מוטי בר

New member
א. יש זן מאוד דומה ורב שנתי ענק. ב.

אברר בחנויות המצויות ליד ביתי ואודיע לך ביום ראשון בערב אם יש זרעים ואם תרצה רב שנתית אוכל להשיג לך ללא בעיה.

לא ידעתי שיש גם רב שנתי ../images/Emo22.gif

היי מוטי אשמח אם תוכל לציין היכן ניתן להשיג זרעים של לפופית כחולה רב שנתית מזן ענק. תודה

מוטי בר

New member
היא מתרבה מיחורים בלבד כי אינה חונט

ת זרעים כמו אחיותיה הכחולה והאדמונית. בבית משפחתי היא משרישה את עצמה בכל חלקה טובה ורעה והיא ממש חונקת כל דבר שהיא לופטת אותו, כך שיש לקחת בחשבון את מידודיה ואת קצב גידולה הרצחני בקיץ. אידיאלית לכיסוי מאוד מסיבי של גדרות ורשתות בזמן קצר מאוד של קיץ אחד. בחורף, היא ערומה מעלותה אך הגבעולים מלבלבים במרץ רב שוב באביב.

raya

Well-known member
והשם הלועזי הוא Ipomoea. אם כי בעברית נהוג לקרוא לזה היפומיאה. רעיה

למעלה