more questions

ורסטיל

New member
more questions

סליחה על התדירות של השאלות שלי אבל "היכן אם לא כאן?" השאלות שלי הן אלו 1.מה השוני של רוחב הפס בתדרים כמו SW ודומיהם לבין FM? בתור משתמש מתפעל ממוצע אני יודע שתחנת רדיו מסויימת (בFM כמובן) "צורכת" רוחב פס של "חוק השלוש" ואתן דוגמא תחנת רדיו ממוצעת משדרת על תדר 103.2 FM ובתצוגה דיגיטלית אני יכול להבחין שהתדר מתפרס עד ל103.50 מצד אחד ומהכייון השני היא מגיעה כל ל102.90 (לא חלק כמובן) השאלה שלי היא מה השוני בין רוחב הפס שתואר כאן לבין רוחבי פס בתחומים אחרים? ---- 2. מה הם תחומי התדרים שאני יכול להאזין להם בטרנסיבר חובבים והאם אני יכול במקום רמקול טיפוסי של חובבים להתקין לדומא את הרמקול של המערכת הביתי שלי? תודה מראש לעונים.

ורסטיל

New member
תוספת לשאלה מספר 1

שמתי לב שברסיברים אני מגיע לתדרים כמו 453.875 או 176.670 ובתור מאזין ממוצע אני מכיר רק את הפורמט הבא: 103.00 103.05 103.10 103.15 103.20 וכן הלאה... מה אני צריך לדעת על הפורמט הזה של התדרים?

יחידות התדר הן מגהרץ והתדר נכתב: 176.670 MHZ שניהם למעשה באותן יחידות כדי להגיע לאותו פורמט תוסיף 0 מימין ותקבל 103.150 מה"צ. אפשר להשתמש בכל רמקול 8 אוהם.

ורסטיל

New member
כן , אבל מה בדבר 103.170 ?

או 98.580? איך זה מתבטא בסקאלה כל היחידות האילו בין החמישיות כגון ה6 7 או ה3 וה-4.

4Z1PF

New member
רוחב פס

מאופן הצגת השאלה אני מבין שאינך מבין מהו רוחב-פס. המספרים שציינת אינם מלמדים דבר על רוחב הפס אלא על אופן חלוקת ערוצי השידור. אני מציע לך לנסות לקרוא קצת על הנושא כי הוא די רחב כדי ללמד אותו במסגרת הפורום. כל אתר או ספר הוא מספיק טוב להתחלה. באתר שלי תוכל למצוא חומר שכתבתי בנושא מקלטים, יתכן ותמצא בו עניין, שם תוכל גם להבין מהו רוחב פס ועוד. הקישור http://www.iarc.org/~4z1pf/dwnload/communication-principles.pdf

רוחב פס . מה שאני מבין .

מקווה שלא טועה . בגל AM רוחב הפס צר . כי תדר השמע הוא מ100H עד 5KH בגלFM הרוחב פס הוא יותר רחב . בFM התדר שמע הוא מ50H עד 15KH צליל טוב כבר . ובסטראו בטח יותר רחב . היום יש כבר שידורים דגיטלים . גם בטלויזיה וגם ברדיו . צריך מקלטים שונים לחלוטין . איכות הצליל היא כמו תקליטור . ודווקה שם ברוחב פס של ערוץ אחד אנלוגי . ניתן לידחוס בין 10-20 ערוצים דגיטלים באיכות צליל של תקליטור עד 20KH . סתם האים חובבי הרדיו משדרים עים מקלט/משדר דגיטלי . האים הטכנולוגיה הזו היגיע , גם לחובבים אולי מה שכתבתי לא מדויק . כי זה מידע כללי

4Z1PF

New member
שידורים דיגיטלים

שאלה טובה!! האם חובבי הרדיו משדרים שידורים דיגיטליים? שידורים דיגיטלים היו בשימוש חובבי הרדיו עוד לפני שהקהל הרחב שמע עליהם. RTTY בקוד בודו נמצא אצלנו בשימוש למעלה מ-40 שנה. רדיו מנות לפחות 20 שנה. PSK31 שבו משדרים מספר רב של תחנות על אותו הספקטרום כ-5 שנים (אולי יותר) ועוד אופני שידור דיגיטלים נוספים. ברוב המקרים, חובבי הרדיו פועלים באופני שידור חדישים עוד לפני שהדבר מגיע לשוק האזרחי והמסחרי בגלל אופים של החובבים ששואפים להכיר שדות מרעה חדשים. בחלק ניכר מהמקרים המפתחים הם חובבי-רדיו. ראה לדוגמה את לווין התקשורת שלנו שיש בו טכנולוגיות שעדיין לא נמצאות בלווינים מסחריים.

אים כבר חובבים . האים גם היום

יש תחריות . בשנו ה60 כאשר הייתי טכנאי מתחיל . היו חוברות הטכנאי הצעיר או דומה . היו תחריות קשר בעולם . ובדרך כלל ישראל זכתה . כי מדינת ישראל נימצאת בין אפריקה לארופה . והיו מקבלים תעודות בשם נידמה קשל או דומה . אני מעלה זיכרונות מישנים 60-68 . גם מי שמאזין לחובבים ולא מדבר גם קיבל איזה תעודה . האים זה קיים היום

4Z1PF

New member
הכול קיים ועוד יותר

הכול הולך רק ומשתפר את עיתוני "הגל" שיצאו אז ויוצאים גם היום תוכל להוריד ולקרא באתר שלי בדף המתאים מהתפריט כתובת האתר http://www.iarc.org/~4z1pf

לא היבנתי הרבה מהאתר חלקו באנגלית

אולי אדוני יספר על התחריות . ואיך זה ניראה . אים לא קשה

4Z1PF

New member
בבקשה

רוב החומר הוא בעברית. כל דף ניתן להציגו בשתי השפות. הנושאים בדף ההורדות אומנם באנגלית אך החומר בעברית נסה לדוגמה את הקישור הבא http://www.iarc.org/~4z1pf/dwnload/ham-in-israel.pdf

למעלה