mongodb ותמיכה ב-bi וכן SQL

שיווקי

New member
mongodb ותמיכה ב-bi וכן SQL

NO-SQL קצת שם מבלבל, וכוונת המונח להוציא את הטבלאות מחוץ לבסיס נתונים שמרוכז במקום אחד. עדיין אפשר לכתוב syntax של SQL כמו בבסיסי נתונים רלציוניים, וראיתי זאת בפתרונות של ORACLE - אפשר לכתוב שאילתא ולשלב טבלאות שהן נכתבו ב-NO-SQL, בצורה שקופה עם syntax רגיל של SQL, בלי כלל לדעת אם הטבלאות הן טבלאות ב-RDBMS או ב-NOSQL.
אך זה ORACLE.
(ראו קישור: http://www.ildba.co.il/intro-to-nosql/)
יש משהו דומה לנ"ל ל-mongo-db? (פשוט התרגלתי לצורת כתיבה של SQL, ואם אני מחבר בין מספר טבלאות, זה דבר מעולה).

כן, בארכיטקטורת NO-SQL אין מספר דברים שיש אותם בבסיסי נתונים רלציונים, כמו join, וכיוב' - איך בודקים אמינות של NO-SQL? האם BI הוא פיתרון?

בכל מקרה, אני מכיר מימוש באקסל של POWER-PIVOT, ואפשרות לשלב בסיסי נתונים חיצוניים, אך ראיתי אפשרות לשלב Hadoop ולא ראיתי אפשרות לשלב mongo-db ב-power-pivot.
האם יש איזה ad-on שאפשר להוסיף לאקסל, כדי שכן אוכל לשלב mongo-db ב-power-pivot?

אני מכיר את הצורה של מייקרוסופט ב-BI, תוך שימוש ב-power pivot, וזה דיי נוח, גם בעיצוב אתר (ניתן לעשות publish דיי בקלות מאקסל) האם זה הכי טוב ל-MONGO-DB, או שיש כלי מיוחד טוב ל-mongo-db מומלץ לעבודה ב-BI לבסיס נתונים הזה?

תודה.

שיווקי

New member
לגבי BI - הבנתי.

ה-ODBC זה כבר אומור הכל, וזה נותן פתרון ל-BI ועוד.

בעניין של שאילתות בהתאם לsyntax כתיבה של שאילתות רגילות עם select - חיפשתי ולא ראיתי אפשרות (מה שראיתי זה find עם json, ואני מחפש משהו בדומה לפיתרון של אורקל), אך כמו שמתוך אורקל כן ניתן לקרוא לבסיס נתונים no-sql, מה זה משנה איזה בסיס נתונים? (כרגע oracle יכול לקרוא ל-kvlite, אך האם אורקל יכול לקרוא ל-mongodb?), או שכעת אנו בשלב מוקדם למדי ותחרותי למדי, מכדי שאורקל יאפשרו לקרוא לכל בסיס נתונים מסוג NO-SQL.
בכל מקרה, אני כן מחפש דרך לבצע משפט select לכל דבר, שמשלב בסיס נתונים מסוג mongo-db, ואשמח להכוונה בנושא, ואילו בסיסי נתונים תומכים ב-select כאשר הרשומות נמצאות בבסיס נתונים של NO-SQL. הבסיס נתונים הנפוץ ושצובר תאוצה הוא MONGO-DB, ורציתי דרך לעשות select לבסיס נתונים זה.

תודה.

למעלה