MOM vs OV

ttlsysop

New member
MOM vs OV

בוקר טוב, אני מחפש מסמך עברית/אנגלית שמתאר את ההבדל בין שתי התוכנות, היות ואני צריך לבחור מה להתקין בסביבת השרתים שאצלנו, כמערכת ניטור. תודה.

antidot

New member
לא ממש ניתן להשוואה

OvO מוגדרת כ"מטריה" או מערכת שו"ב כוללת ויכולה לנטר כמעט כל דבר שזז. הנישה ש-MOM תופס היא ניטור מערכות מייקרוסופטיות (ואולי כמה דברים בסיסיים מול ציוד תקשורת/מערכות הפעלה לא מבית ביל). היתרון הגדול של MOM הוא ביכולת לנטר את הסביבה המייקרוסופטית לעומק: אתה תדע אם יש לך עומס על SMTP Queue ותקבל אינדיקציות על שינויי טופולוגית AD ועוד כמה וכמה דברים שOvO לא יתן לך עקב הניתוח הדי "שטחי" שלו - OvO ללא SPI-ים (וגם הם בחלקם הגדול די שטחיים), רק יספר לך על Event-ים חריגים בEvent Log ללא בדיקה/דגימה מעשית של השירות. בסביבות גדולות בד"כ נוצר מצב שמטמיעים MOM לניטור סביבת MS והוא מעביר את הalerts למערכת שו"ב כגון OvO, Tivoli, Unicenter. השאלה הגדולה היא "איזו סביבה יש לך?". אם כל מה שמעניין אותך, זה תשתית MS ודברים בסיסיים מסביב (למרות שיש הרחבות של חברות צד ג' שמאפשרות לנטר יוניקסים/לינוקסים/ציוד תקשורת/FW וכו' - כמובן בעלות נוספת), לך על MOM. בכל מקרה, אם אתה רוצה עוד פרטים על MOM, תן לי צעקה במסרים - במקרה יש לי כמה וכמה הטמעות של MOM ברזומה ויש לי גם ניסיון לא קצר עם OvO

בעז 21

New member
אני רק רוצה להוסיף

שאם אין לך בן-אדם המוקדש רק לovo לא כדי לך להתעסק עם הפתרון הזה... חבל לך פשוט על הזמן... מנסיון מר.-

למעלה