Moishe Tames

rabino

New member
Moishe Tames

ידיד וירטואלי מארה"ב ביקש אותי לעזור לו במציאת פרטים על דודו. דודו נולד באוקרינה בשנת 1861 בשם MOISHE TAMES והיגר לארה"ב שם שינה את שם משפחתו ל- THOMAS.בשנות העשרים המאוחרות היגר לארץ ונפטר ב1931 בת"א למיטב ידיעתו 14.09.1931. והובא לקבורה בבית העלמין ברחוב טרומפלדור.שאלתי היא איך אפשר לבדוק באם הנתונים שבידיו נכונים ואם באמת קבור בטרומפלדור.אודה עבור כל מידע שיעזור באיתור משפחתו או קרוביו באם יש כאלו. גמר חתימה טובה. שמואל

שתי דרכים מאוד מאוד פשוטות:

1. עיון בספר המפרט את הקבורים בבית העלמין בטרומפלדור ("ספר בית הקברות הישן בתל אביב", מאת צבי קרול וצדוק לינמן). אנסה מחר בבוקר להשיגו בספריה, אם תזכיר לי זאת במסר אישי (ואם לא תקבל תשובה עד אז). 2. טלפון לחברה קדישא בתל אביב, וחיפוש במאגר הממוחשב שלהם (הם מאוד מאוד נחמדים ומאוד מסייעים בנושא).
ארנון

ב"ספר בית הקברות הישן בתל אביב" אשר

מתיימר להכיל את שמות כל הקבורים במקום (בית העלמין ברח' טרומפלדור) לא מופיע אף אדם בשם [ט/ת][ו]מ[א][ס/ש]. על פי תאריך הקבורה (וגם על פי שם ו/או שם האב), תוכל לחפש בחברה קדישא, אולי הוא קבור במקום אחר. ארנון

eyholla

Member
שלמה וחסיה וולק

ארנון, אודה למידע על קברו של שלמה וולק, נפטר ב-יז' סיון תש"א (יולי 41), כתוצאה מהתקף לב בעת ההפגזה של חה"א האיטלקי על ת"א (ולכן לא מוכר כהרוג ההפגזה). וכן למידע על קברה של אשתו - חסיה דבורה, נפטרה בתש"ג. תודה איל

bilen

New member
בשנת 41 כבר לא קברו בטרופלדור, אלא

אם היתה לאנשים חלקת קבר (יש משפחות שקוברות שם עד היום כי נותרו ברשותן חלקות פנויות, למשל משפחת פילוסוף שערכה שם לוויה לפני כמה שנים). כמוכן, ידוע לי ממקרה אחר שנפגעת הפצצה בת"א נקברה בנחלת-יצחק. ניתן לאתר בקלות את הפרטים ע"י פנייה לחברה קדישא בת"א. לוקח דקות ספורות בטלפון. מאוד יעילים ואדיבים. גמח"ט.

wow1

New member
טרומפלדור נכלל ב JOWBR והזוג וולק

לא מופיע שם. איל.

למעלה