MMA או קרב מגע?

KFIRB

New member
MMA או קרב מגע?

שלום רב,

אני לא שואל בבחינת למי יש יותר גדול....כלומר מה יותר יעיל ולמה, כי לכל אחד מאיתנו יש מטרות שונות.

אבל החלט אשמח לשמוע את הדומה השונה, היתרונות, החסרונות בין השיטות.

כמו שכתבת, המטרות של שתי האומנויות שונות מאוד

בגדול (אבל ממש):
MMA זה ספורט לחימה, ולכן הדגשים מתאימים לזה - חתירה למגע, עבודה בתוך חוקים ולצורך ניצחון בזירה.
המטרה המרכזית של קרב מגע היא הגנה עצמית, ולכן התפיסה הראשונית שונה לחלוטין - עבודה אפקטיבית והיחלצות ממצבים (ללא חוקים). אם המקום טוב - עבודה על המנעות מעימות, עירנות ומודעות.

בספורט, המטרה היא לנצח את היריב. בהגנה עצמית המטרה היא לא להיפגע. אלו שני דברים שונים, שמשפיעים על שיטת הלחימה.

KFIRB

New member
בפירוט יותר

ראשית מצרף את הודעתי הקודמת .

שנית ,כל שיטה טוענת להגנה עצמית .ויעילות (לכן אמרתי שאיני רוצה לדעת למי יש יותר גדול), מאחר וצרכיי כעת בתקופת השנה + הם ידע בהגנה כולל יציאה ממצבים בעייתים (למשל לנטרל תוקף, ולדאוג להזמין סיוע ).

מה שמטריד אותי בהגנה עצמית הוא המידתיות החוקית - הרי מותר לנו להגן על עצמנו (במצב שלא הצלחנו להתחמק או למנוע הסלמה) , אבל במחיר של פגיעה מידתית באדם.

אבדוק MMA אבל נראה לי שקרב מגע עונה על הצורך שלי שגם עולה מהשאלון...

לרמת ההגנה העצמית

אני חושב שקרב מגע עדיף. זו המטרה שלו אחרי הכל.
כמו שציינת, להיות טוב בכל אומנות לחימה יעזור, כולל MMA, אבל קרב מגע אמור להיות מוכוון למטרה זו בדיוק (ובלבד) בניגוד לאומנויות אחרות.

כל מילה - זהב.

העצה שלי

תתאמן איפה שאתה הכי נהנה.
כי מתי שאוהבים מה שעושים אז עושים את זה בצורה הטובה ביותר.

בכללי שני השיטות יועילו במצבי הגנה עצמית. אישית אני יותר מתחבר לקרב מגע כי זה יותר קרוב לאומנויות לחימה הקלסיות. אבל זה דעתי האישית, יש אנשים שיעדיפו יותר את השיטות המודרניות. כמובן הכל תלוי מה אתה יותר מתחבר.

שיהיה בהצלחה.
.

למעלה