MKR- ישראל

חביף

New member
MKR- ישראל

אינני יודע כמה מכם צופים ב"ריאלטי" האוסטרלי שיובא ארצה, כנראה על ידי חיים כהן, MKR ותרגומו - המטבח הקשה ביותר. בילאינגליזי משמעו - המטבח שלי שולט!
שינוי אחד משמעותי שעשו בארץ - זו תחרות לפתיחת מסעדה [ לא מוזכר בתחרות האוסטרלית]
שיטת ההדחה הישראלית שונה מהאוסטרלית. שם על מנת להדיח, צריך לתת צ'אנס לזוגות החלשים להלחם על זכותם להשאר בתחרות, באמצעות תחרות בישול, שסופה הדחה. אצלנו, הזוג החלש, עוזב. באוסטרליה ישנם שני סבבי "מסעדות ביתיות" שמגבשות שתי קבוצות [ שבעונה הנוכחית פשוט מרתק לראות איך הגשטאלט של הקבוצה מתפרק אל מול המציאות - איכות הבישולים]
איך יושבים בזמן האכילה לאורך כל התחרות, האוסטרלים מושיבים את המשתתפים והשופטים סביב אותו שולחן, השופטים בראש השולחן. אצלנו, מה פתאום - יש במה, וכל זוג מביא את "מנתו" אל שולחן השופטים ועולה במדרגות [שתיים], למה?
בתחרויות ההדחהיש 3 שופטים קבועים באוסטרליה, אחד מהם מחליף את אחד השופטים הקבועים אם יש צורך. הוא לא מנקד את המנות. אצלנו, יש שופט אורח [הזדמנות לכל השפים הסלב'ים להופיע בטלוויזיה ]. יש להם מה להגיד והם נותנים גם נקודות. הם לא מדריכים את הבשלנים.
הדבר האחרון - חומר גלם לבישול בהדחה. ברור שבישראל זו השפעה של IRON CHEF או תחרות ישנה בה התחרו שפים ישראליים עם הצרפתי, שהביאו במיוחד. לא תקף בגרסת המקור.
בקיצקוצ - הפורמט הישראלי שאב לתוכו מרכיבים מפורמטים נוספים, כדי להשיג כמה שיותר "רעש" וכמה שיותר "חשיפה" ולהרוויח כמה שיותר כסף מהפרסומות והחסויות.
מי שצופה בשתי התחרויות יכול גם ללמוד רבות על רמת הרשעות וחוסר הפרגון גם אצל האוסטרלים, לא רק אצלנו הישראלים.

לא ראיתי את האוסטרלי, אבל בשלב הראשון בתוכנית בארץ אכן

כולם יושבים סביב אותו שולחן כשהשופטים בראש השולחן.

רציתי רק לציין שבקשר לשיפוט של המתמודדים את עצמם היחידים שנותנים ביקורת עניינית ומנקדים בצורה אמיתית ולא כזו שאמורה להכשיל אחרים הם האבא והבת אמאל וג'בר ושתי הבחורות ויקי ואווה

אני אני צופה ונהנית מאוד

אני כמובן שלא מכירה את הפורמט האוסטרלי, לכן אני מתייחסת רק למה שאני רואה בפורמט הישראלי כפי שהוא לטוב ולרע.
לטוב, כי אני לומדת הרבה דברים חדשים לגבי הבישול הביתי שאני מבשלת, להבדיל ממאסטר שף או משחקי השף שבו הם מבשלים דברים שאני בחיים לא אגיע ולא אתקרב אליהם. כאן אנחנו עוסקים לגמרי בבישול ביתי, דבר שאני יכולה בעצמי להכין ולומדת מהשפים עצמם כל מיני טיפים וטריקים. בנוסף אני מפתחת איזשהו רגש כלפי המשתתפים, דבר שלא קורה לי עם משתתפים במאסטר שף או משחקי השף.
עד עכשיו ההדחות היו בהחלט לטעמי. הזוג הרוסי הרבה יותר מעניין מהזוג הצעיר שבישל בסגנון איטלקי.
בכל אופן, אני די נהנית כרגע מתוכנית שמשמשת בשבילי כרגע ניקוי ראש מעולה מכל הזוועות של הפוליטיקה והחברה הישראלית.

כן, הם קצת פישלו אתמול

ואני מאחלת להם המון בהצלחה עם מסעדה חדשה. איטלקיות זה לא הקאפ אוף תה שלי. בכל אופן, אני מאמינה שעם התקדמות התוכנית אנחנו נראה מנות הרבה יותר נועזות מאז אנחנו רואים עכשיו. מה גם שנוצרות כבר חברויות בין הזוגות וזה די משפיע על הניקוד שהם נותנים זה לזה. עושה לי רושם שהשופטים "מתקנים" את הניקוד כשהם רואים שהניקוד של הזוגות לא ענייני.

חביף

New member
אם הפורמאט ימשיך

בקרוב מאוד, הם יבשלו מה שלא נוכל להכין בבית. הם יותר ויותר עוברים לבישול מקצועני ממש.
אגב, אם תבדקי אצל המשתתפים גם בפורמאט הישראלי, ישנם רבים שיש להם רקע בבישול - מקצועי - כך שהמעבר שלהם אל הבישול המקצועי הוא די קל. אלה שאין להם את זה, די מהר ינשרו מהתכנית.

למעלה