Miten sinä puhut suomea?

Miten sinä puhut suomea? ../images/Emo222.gif

מִיתֶן סִינַה פוּהוּט סוּמֶאָה? או במילים אחרות- איך הפינית שלכם אנשים?!
אוקיי מזמן לא עשיתי פינה, אני יודעת :\ הלוואי שהיה לי יותר זמן לנשום.. בפעם הקודמת למי שלא זוכר לימדתי אותכם את האלפבית הפיני, אתם מוזמנים לעבור על זה שוב אם אתם לא זוכרים ה נמצא מתחת לקטגוריה מיוחדת לפינה הזאת
(תודה רבה ענבלי..) אז היום נמשיך מאיפה שהפסקנו, ואני אסביר לכם בפירוט את עניין הנקודות והסימנים המשונים שמעל חלק מהאותיות, ואת צורות ההיגוי באון כללי. נושא השיעור של היום- תנועות והרי הקישור.. התחלנו:
Vokaalit
(ווקַאלִית)= תנועות
A-אָה דוגמאות: קצר- Asia, אַסִיַה= דבר
ארוך- Aasia, אָסִיַה= אסיה
(יו נו היבשת כזה כאילו שיאו..
)
O- אוֹ דוגמאות: קצר- Poro, פוֹרוֹ= רועה צאן
ארוך- Poolo, פוֹלוֹ= פולו (אינלי מושג מזה פשוט כתוב POLO
) בניגוד לאנגלית וכו' דאבל O לא הופך ל U אלא פשוט הוגים אותו בצורה ארוכה יותר- פוווולוו... תשתמשו בקישור שנתתי כדי להבין יותר טוב..
U-אוּ דוגמאות: קצר- uni, אוּנִי= חלום
ארוך- uuni, אוּנִי= תנור
ä- אָה דוגמאות: קצר- älä, אָלַה= אל! (DON'T!)
ארוך- sää, סָעע= מזג האוויר
ö- הוֹ דוגמאות: קצר- hölmö, הוֹלמוֹ= טיפש
ארוך- miljöö, מִילִיוֹ= סביבה
Y- אוּ דוגמאות: קצר- hylly, הוּלוּ= מדף
ארוך- myyä, מוּהַהַ= איש\אשת מכירות
I- אִי דוגמאות: קצר- kivi, קִיווִי= אבן
ארוך- kiivi, קִיווִי= הפרי כזה..
E- אֵה דוגמאות: קצר- vene, ווֵנֵה= סירה
ארוך- tee, תה= תה כזה כמו בעברית
נמ.. זה הכל להפעם..מקווה שנהינתם.. שאלות.. ביקורות.. משהו לא מובן.. אתם יודעים איפה למצוא אותי.. סי יא!

milkshakit

New member
תודה רבה מורוש ../images/Emo25.gif../images/Emo189.gif

כ"כ אוהבת ת'פינה שלך

milkshakit

New member
המחשב עושה לי בעיות ../images/Emo4.gif../images/Emo189.gif

אני אנסה לסדר את זה כמה שיותר מהר

אע מכירה את זה.

מחשבנכהמחשבנכהמחשבנכהמחשבנכהמחשבנכהמחשבנכהמחשבנכהמחשבנכהמחשבנכהמחשמחשבנכהמחשבנכהמחשבנכהמחשבנכהמחשבנכהבנכהמחשבנכהמחשבנכהמחשבנכמחשבנכהמחשבנכהמחשבנכהמחשבנכהמחשבנכההמחשבנכהמחשבנכה הההההההההה וגם מקלדת!.

נמ אוטיזם שולט ../images/Emo122.gif

התכוונתי- באופן ככלי ובקטגוריה שלו בטאג ליינס. זהווו שלום בייייייייי!@

../images/Emo63.gifתוספת קלה../images/Emo63.gif

סתם שתבינו יותר טוב, וכי ממש משעמם לי כרגע. הגיית וכתיבת פינית לצורך כתיבת השפה הפינית נעשה שימוש באלפבית הלטיני. כמו כן, ישנן גם 3 אותיות עבריות (לא הוגים אותם כמו בעברית, האותיות הן ו. צ. ה)
התנועות בפינית
A - מתנהגת כמו פתח. E - מתנהגת כמו צירי. I - מתנהגת כמו חיריק. O - מתנהגת כמו חולם. U - מתנהגת כמו שורוק או קובוץ. Y - מתנהגת כמו הצליל של האות Ü בגרמנית שהיא צליל ביניים בין I ל-U. Ä - מתנהגת כמו הגיית האות A באנגלית, צליל ביניים בין A ל-E. Ö - מתנהגת כמו האות המקבילה בגרמנית, צלילה כמו צירוף האותיות IR במלים VIRGIN, FIRST, BIRD באנגלית.
העיצורים בפינית
האותיות K, L, N, M , P, S, T, V, נהגות כרגיל. D - יכול להיות D או T. H - יכול להיות כמו צליל ה' ויכול להיות כמו צליל ח'. J - נהגה כמו י' עיצורית, כמו האות Y באנגלית. R - ר' כעיצור שיני.
צלילים המיוצגים במלים שאולות
B - מתנהגת כ-P או כ-B. C - מתנהגת כ-K או כ-S. F - מתנהגת כ-V או כ-F. G - יכול להיות G ויכול להיות K. Q - מתנהגת כ-K. W - מתנהגת כ-V. X - מתנהגת כ-KS. Z - מתנהגת כ-TS. Å - מתנהגת כמו O. זה הכל ליל"ט!... (ד"א הבטחתי פיצוי או מה..?
)

ענבלי ניראה לי ש..

עדיף להכניס לטאגליינס את זה מאשר את ההודעה הראשונה ששמתי זאתי הרבה יותר ברורה ומורחבת ושיט.. :\ (ובלי שיגאות מקלדת מפגרת!!) אם ניראה לך בכלל..

../images/Emo9.gif אשכרה ישבתי ודיברתי לעצמי../images/Emo163.gif

תודה מותק
את גאון!
-ד"א, יש לי טבעת חדשה.. שהפעם נשארת עליי
-

וואו, תודה רבה!../images/Emo24.gif../images/Emo9.gif

ההודעה השניה באמת מבהירה הרבה. יש מקום שבו אפשר לשמוע את המילים האלה נהגות? לא מצאתי באתר ההוא...

inbal287

New member
מדהים מדהים מדהים!

מוני תודה, אני אעלה את ההודעה השנייה לקטגוריית הקישורים של הפינה
.

למעלה