Mio 180 Vs. Mio A201

Mio 180 Vs. Mio A201

נתבקשתי ע"י בת משפחה לדאוג לה למכשיר ניווט. למישהו יש מה לומר על כל אחד משני המכשירים המוזכרים לעיל? לטוב, לרע וללא נורא. הדרישות: ניווט! אולי בטעות גם PIM, אולי.... אתם מכירים את האנשים האלה, נו... אני לא צריך להסביר.
תודה.

libal

New member
לי יש 201

ואולי אני משוחד, אבל מבין שניהם הייתי הולך על 201, בעיקר בגלל WM5 ולא 2003 של ה180. בקשר לניווט - אין שום בעייה. סה"כ מכשיר נחמד, הבלוטוס עושה לי קצת בעיות בסכרון (בשאר האופציות אין בעייה, ומי שרוצה להשתמש בבלוטוס לדיבורית לפלאפון, העברת קבצים מהמחשב למחשב כף יד- עובד כאמור ללא בעייה). (לפי דעתי באג של המכשיר). יש בעייה בזכרון לתוכנות - לא משהו מבחינת הגודל- אבל רוב התוכנות (מלבד העברית?) ניתן להתקין בכרטיס הזכרון, כך שאפשר להסתדר.

אם הייתי שם לב לכך של-180 יש 2003

השאלה שלי לא הייתה קיימת. כפי שאני מכיר את הגברת היא תדאג שהמכשיר יהיה ללא סוללה ולכן WM5 הוא הכרחי. האם אתה יודע לומר לי כמה זיכרון נשאר פנוי "להתקנות" לאחר התקנת עברית? תודה

libal

New member
כ 15 מגה לתוכנות ו35 מגה לזכרון אם

אני לא טועה... עם MEMMAID ניתן לשנות את היחס בין הזכרון עבור התוכנות ועבור הזכרון.

ב-WM5 אין מצב לזה, לדעתי.

זכרון ה-RAM אינו נגיש למשתמש כלל וכלל. אבל אולי אני טועה... שווה בדיקה

libal

New member
כאמור רק עם MEMMAID

ש את האופציה הזו. האמת שלא ניסיתי כי אני לא צריך...

בדקתי עכשיו על המכשיר שלי (WM5)

לא ניתן להזיז את הסמן על מנת "להמיר" זכרון RAM ל-ROM. היות והתוכנה מיועדת גם למכשירי WM2003 אזי האופציה קיימת בממשק אך לא פעילה.

BravoMan

Active member
אל תתרך.

בתור אחד שעבר גם את 2003 וגם את 2005 אני יכול להבטיח לך שלא ניתן להחליף בין סוגי הזכרונות. (אל תשכך מדובר בסוגים שונים פיזית והFLASH איטי מידי כדי לשמש בתור זכרון ריצה).

זה מה שגם אני חשבתי...

אבל אני לא שולל כלום עד אשר אני בודק בעצמי. ב-2003 הרי זכרון ההרצה והאכסון היו על אותו רכיב חומרה, כאן ב-WM5 זה שונה מה שגרם לי להבין שזה בלתי אפשרי.

../images/Emo188.gif A201 - כמה זיכרון...

מישהו יודע כמה זכרון אכסון נותר פנוי לפני כל ההתקנות, כלומר, על-גבי מכשיר נקי? תודה.

Y. Welis

New member
מצטרף לשאלה, ומעוניין לדעת מה ההבדל

בינו ל-168RS, וכן לעומת Acer n35, שבהשוואה באתר הפורום, נחשב למהיר יותר. ומה ההבדלים בין 2003SE ל-2005? שמעתי שהאחרונה איטית הרבה יותר.

BravoMan

Active member
168RS אחד המכשירים הגרועים

בתחמו... מכשיר ישן, איטי בלי קישוריות ובעל זכרון מועט. בקיצור לא משהו שקונים היום (יש להתחשב גם בGPS המיושן). את הN35 אני לא מכיר מקרוב, אבל זה כבר אדיף (רק שנדמה לי שאין לו GPS מובנה). באשר למערכות WM2003 וWM5 יש חסרונות ויתרונות לכל אחת: היתרון היחיד של 2003 הוא הזריזות. היא מעט יותר קלה מהמערכת החדשה. היתרונות של WM5 הם: א) המידע והתוכנות במכשיר לא נמחקות כשהסוללה נגמרת. ב) התוכנות המובנות הן בגרסאות קצת יותר מתקדמות עם קצת יותר אופציות כמו למשל גראפים בEXCELL.

Y. Welis

New member
אוקיי, אז ה-180 עדיף או

דגם אחר (מעניין אגב שהוא אינו מופיע באתר הרשמי)? המטרה היא לשמור על תקציב של 1500. כל סידרת ה-A החדשה של מיו מתחילה בסכומים גבוהים יותר.

לאונידס

Active member
168 מכשיר נחמד מאוד

פשוט תלוי מה השימוש שאתה רוצה. אם אתה זקוק למכשיר שיפעיל GPS וישמש אותך גם כ HANDHELD אז זו אופציה זולה ונחמדה. למערכת הפללה מיושנת של מיקרוסופט יש גם יתרונות, למשל גיבוי. ה ACTIVE SYNC מאפשר לך גיבוי למחשב וה POCKET נותן תוכנה מובנית (יענו חינם) לגיבוי על הכרטיס. תאימות תוכנות אחורנית טובה יותר במערכת הישנה, לעומת זאת תוכנות הנווט החדשות יותר (I-GO ו- DESTINATOR) עובדות בלי בעיה. לא כל מה שחדש ויקר יותר עדיף, לעיתים דוקא הפוך. אז: אם אתה מעוניין בנווט ושימוש "סטנדרטי" כמחשב כף יד חסוך כסף ואל תקנה מה שאתה לא צריך. לעומת זאת אם אתה חושש שלעיתים תתן לסוללת המכשיר להתרוקן עד הסוף המר (וזכור שהמכשירים מהסוג הזה מגיעים כסטנדרט גם עם כבל טעינה למכונית), או שאתה זקוק לקישוריות שן כחולה או WI-FI, לך על דגמים מתקדמים (ויקרים) יותר.

למעלה