mini tv

BobboVilla

New member
זה מיני PC, לא מיני TV

בוחרים על פי מספר דברים. זה מסודר פחות או יותר בסדר יורד של חשיבות (לדעתי):

1. מותג (לא חובה). יש את חברת Rikomagic (אני כמעט בטוח שזה האיות), שהיא מייצרת מוצרים איכותיים. יש עוד כמה חברות מוכרות.

2. זיכרון RAM - לדעתי לא פחות מ-1 ג'יגה, עם עדיפות ל-2 ג'יגה.

3. מעבד - לפחות ליבה כפולה, ואם יש את הכסף, אז גם מרובעת. צריך לבדוק שהמהירות שרשומה במכירה היא לא גבוהה מהמהירות המקסימלית שמוצהרת על ידי היצרן - וויקיפדיה תהיה החברה הטובה ביותר שלך בהקשר הזה.

4. גירסת אנדרואיד - בכל מקרה לא מתחת ל-4, ועדיף כמובן גירסא מתקדמת ככל האפשר. רוב הסיכויים שלא יהיו עידכוני גירסא, אז הגירסא שבה תקנה את המכשיר היא הגירסא שבה הוא יישאר.

5. נפח איחסון - הייתי מציע להשקיע עוד כמה גרושים כדי שנפח האיחסון הפנימי יהיה גבוה (8 ג'יגה ולא 4 ג'יגה, ואולי אפילו 16 ג'יגה אם יש). לדעתי לא יהיה מצב שלא תהיה אפשרות הרחבת זיכרון על ידי כרטיס, אבל לך תדע.

6. תמיכה ב-USB OTG - זה יאפשר לך לחבר עכבר אלחוטי שיש לו דונגל משל עצמו. למשל בדוגמא שהבאת, המקלדת/עכבר מתחברת עם חיבור USB קטן.

7. פיצ'רים אופציונליים נוספים - נניח בלוטות', או חיבור רשת, או ריבוי כניסות USB.

8. אפשרות לבחור בממשק בעברית, למי שזה חשוב לו. לדעתי זה ממש לא חשוב, אבל אני לא מתיימר לקבוע עבור אחרים (מה אני, אפל?
).

הערה כללית לגבי מקלדות/עכברים. אם אתה לא משתמש במקלדת ועכבר רגילים, אז עדיף הסוג של המקלדת/עכבר אלחוטיים כמו בדוגמא שהבאת, מאשר מקלדות ארוכות שנראות כמו שלט של טלוויזיה. מהניסיון שלי אני יכול להגיד לך שזה לא קל להקליד בהן.

prizman

New member
סקירה יפה מאוד

רק כמה הערות.

1. ל Rikomagic יש דגמים עם בעיית התחברות לרשת בגלל אנטנה לא מספיק טובה. גם לי זה קרה.
אני פתרתי אה הבעיה עם קניית כבל HDMI ארוך יותר ושינוי מיקום הדונגל.

2. מעבר ל OTG כדאי מאוד שתהיה גם כניסת USB רגילה. ברוב המקרים יש.

3. ברגע שיש אנדרואיד 4.0 ומעלה וגם את זה בד"כ יש אין בעיה להכניס את העברית.

במבט לאחור כנראה הייתי מעדיף לרכוש "קופסה" כמו בקישור ולא מעין "דונגל", זה מאפשר לדחוס
פחות את האלקטרוניקה, לשלב אנטנה חיצונית וכד'.

BobboVilla

New member
טוב לדעת לגבי 1

לא חשבתי על 2, ולגבי 3 - לא הייתי בטוח אז לא אמרתי.

ממה שראיתי מהקופסאות (ואגב, מה שיש שם זה רק דונגל, אפילו שאין לו חיבור HDMI - יש שם חריץ להכניס את הכבל) זה שלרוב יש להן יותר חיבורים, כולל גם חיבור לכבל רשת. דוגמא - http://www.ebay.com/itm/Cortex-A9-D..._Internet_Media_Streamers&hash=item2582f640df .

prizman

New member
נכון.

באלקטרוניקה פחות דחוסה התכוונתי בדיוק למה שאתה כותב, יש מצב להרבה יותר כניסות.

את הבעיה של הקליטה ב Rikomagic קראתי ברשת לפני שקניתי, האמנתי ש"לי זה לא יקרה"
כי יש לי רשת טובה בבית, זה כן קרה

הייתי צריך להזמין כבל HDMI ארוך יותר דרך איביי כי בחנויות שבדקתי בהן בבנגקוק לא היה
כבל HDMI זכר-זכר. ביזבזתי על זה הרבה שעות במשך יומיים.

הנושא של העברית בדוק. הרבה מוכרים ברשת מציעים להכניס לך לצעצוע כל שפה שתרצה
מאלו שנתמכות ע"י אנדרואיד, אני ויתרתי מראש ועשיתי את זה לבד תוך פחות מדקה.
אנחנו בית רב לשוני כך שאנגלית הייתה שם ממילא אבל הייתי צריך להוסיף גם תאי.
היתרון של העברית היא איך שאני רואה את הדברים הוא חיפוש קל יותר באתרים ישראלים
ואני משתמש בכאלה.

עוד משהו לסיום, קניתי מקלדת ועכבר אלחוטיים ייעודיים לדבר הזה. בדיעבד הורדתי את
SWIFTKEY כך שלמעשה המקלדת מיותרת. זה מתקשר למה שכתבת על זיכרון RAM גדול.

BobboVilla

New member
אתה יודע מה השתנה מאז שקנית את המוצר הזה?

הצלחת להתגבר על המחסום של קניית מוצר סיני מסין
. זה אומר שאם עכשיו היית רוכש מכשיר כזה, אז יכול להיות שהיית קונה אותו גם כן מחו"ל, וחוסך כמה גרושים.

ארזS

New member
כל שניה יש חידושים ושינויים

והכל יכול להיות.

ואם הזכרת את הסיני שלי, אז עדיין לא ביצעתי בו שום כלום מהדברים ששאלתי עליהם, כי אמנם נכון שמחסום אחד נשבר קלות, אך יש עדיין מחסומים לא מעטים בדרך, בעיקר חוסר הבנה שלי בדברים מסויימים ופחד מקטסטרופה שאני עלול לעשות, וכל העזרה עדיין לא עזרה לי מכל מיני סיבות, אבל זה לא שייך לנושא הזה והשירשור "שלי" נמצא כבר עמוק בדפים הפנימיים שאף אחד לא מסתכל בהם...

BobboVilla

New member
אתה לא חייב לעשות כלום ממה שרשמת

אתה יודע כמה זמן עבר מהרגע שהתחלתי לקרוא על רומים למכשיר ועד שצרבתי אחד? חצי שנה לפחות. בנוסף, בפעם הראשונה שצרבתי רום, שכחתי את אחד השלבים, והמכשיר נשאר תקוע במסך לא ברור (לפחות לא ברור אז עבורי), כך שהניסיון היה בכלל שלילי.

מתקדמים לאט לאט. ואם אתה צריך עוד עזרה אז תשאל - אין מגבלה על כמה פעמים אפשר לפתוח שירשור
.

ארזS

New member
לא חשבתי בכלל על מה שכתבת.

בסך הכל שאלתי איך לגבות את המצב הנוכחי כדי להיות מוגן ומוכן למקרה של חלילה "קריסת מערכות" אבל זה הפך לשרשור של כל מיני דברים שבינתי לצערי קצרה מלהבין.
אבל נעצור כאן, לא נעים מפותח השרשור הזה ולא לעניין הנוכחי

אשקול לפתוח שרשור חדש במקרה הצורך.

BobboVilla

New member
הנקודה שלי הייתה שצריך "שינוי תפיסתי"

לפני שעושים פעולה ש"חורגת" ממה שאתה רגיל. במקרה שלך היה מדובר על קנייה של מוצר סיני ישירות מסין, ולאחר מכן (השינוי שעוד לא עשית) זה התעסקות עם רוט, ריקברי ושאר קללות. לי הפעולה ש"הקשתה" עלי הייתה עצם פעולת הרוט והחלפת הרום.

למעלה