Microsoft Licensing

Rיקושט

New member
Microsoft Licensing

שאלה פשוטה, אבל לא הצלחתי להבין בדיוק את התשובה לפי ההסברים של MS. אם יש לי: 20 עמדות עבודה WinXP Pro 2 שרתי Server 2000 1 Exchange 2000 (שמותקן על אחד הServer 2000) כמה רשיונות CAL אני אצטרך לרכוש (בהנחה שכל העמדות צריכות לתקשר עם כל השרתים) ? האם רשיונות הCAL של הSERVER מכסים גם את הExchange שמותקן עליו? אם יש לי מחשבים חיצוניים שמושכים דואר מהExchange, אני צריך לחשב את זה בCAL של הExchange?

antidot

New member
---->

מזהיר מראש: אני רחוק מלהכיר את נבכי הרישוי של MS. או שעבדתי עם Enterprise Agreement או שמתעסקים עם זה אנשי מכירות
בכל מקרה, מהידע הדל שלי, לכל חשבון שעשית לו mailbox enable (יענו חשבון עם תיבת דואר), אתה צריך CAL של Exchange. לגבי שאר הCAL-ים, תהרגו אותי...

ezaton

New member
תקנו אותי אם אני טועה

אבל אנטי צודק למדי. לכל תיבת Exchange יש משתמש ב- AD. לא בהכרח ההיפך. כך שאתה צריך מספר CAL עבור AD כמספר המשתמשים בארגון שלך (בלי קשר למספר התחנות), ואתה צריך *בנוסף* CAL עבור ה- Exchange עבור כל משתמש בעל תיבת דואר.

Motel

New member
בנוסף

ה-CAL של ה-Exchange הוא גם עבור OWA,OMA,Outlook ושאר ירקות. יש גם device CAL עבור הוסטינג, שהוא לא מוגבל למשתמשים רק למכונה. בכל מקרה, הרישוי זו תורה שלמה במיקרוסופט: יש אפילו מיני-הסמכה למומחי רישוי!

למעלה