Michael's Birthday/Rosemary's Baby/First Impressions יוני 2025 – שרשור חודשי 🦄🎻🧮♻️🦜

Lhuna3

Well-known member
בתאכלס אני חושבת ששלחנו את השיר הכי טוב לאירוויזיון.
זה שיר מאוד יפה בעיני.
להשוות אותו לשאר ה"שירים" (אני משתמשת במילה הזאת במובן הרחב) שנשלחו לאירויזיון זה לא אומר עליו הרבה.
מרגרט קוואלי.
היא יפהפיה ביותר. גיגלתי עכשיו והבנתי שהיא מוכרת לי מה-Maid ושזאת הבת של אנדי מק'דאוול.
אז היוצרים של הסרט הזה הם אחד מהאחים כהן ואישתו. אישתו מגדירה את עצמה כלסבית (אפילו לא ביסקסואלית) וחשבתי שזה ממש משונה כי הם עדין נשואים ומנהלים מערכת יחסים "תקינה" (במרכאות כי זו מערכת יחסים פתוחה בה לשניהם יש בנות זוג נפרדות) וזה כזה הזוי לי:-D
אולי זה נישואין לצרכי מס :-D אבל בעצם אני חושבת שזה רעיון טוב להפריד בין נישואין לחיי המין והרומנטיקה. אנשים צריכים להתחתן עם החבר/ה הכי טוב שלהם, ולנהל מערכות יחסים מיניות ורומנטיות עם אנשים אחרים בלי קשר לזה.
לגבי המשקפיים, הם מצלמים תמונות, אפשר לשאול אותם "על מה אני מסתכלת עכשיו" והם מצלמים תמונה ומתארים לך מה הם רואים או אם את מסתכלת על איזשהו עץ או בנין כלשהו הם גם יכולים לדעת דברים יותר ספציפים עליהם ולא סתם להגיד "את מסתכלת על בנין"
ויש עכשיו גם פונקציה חדשה של תרגום בזמן אמת אבל כרגע זה מתרגם רק 4 שפות. שזה סבבה מבחינתי כי אני צריכה רק תרגום של ספרדית. אבל נראה לי שזהו בערך. כאילו את יכולה לנהל שיחה שוטפת איתם (כלומר לא צריך להגיד כל פעם "היי מטא", אפשר פשוט להמשיך לדבר) וכל הפונקציות הרגילות של אוזניות וזהו.
נשמע נחמד.
ככה שמעתי. למרות שכל מי שאמר לי שזה הבית שלי התעקש שזה לא בגלל שהם רעים|יעני| כאילו שאכפת לי ששמים אותי בבית של רעים:-D זה לא כאילו שאני מתיימרת להיות טובה או משהו.
|יעני|
ואם כבר הארי פוטר ורעים, ביום שבת הלכתי עם חברה ליוניברסל סטודיוז כי היא ממש רצתה ללכת לוואטאבר שזה לא יהיה של הארי פוטר שם, היא קנתה לנו כרטיסים לשם אבל בגלל שאני חברה חמודה וזו הייתה היומולדת שלה שידרגתי לה את הכרטיסים לכרטיסי VIP עם מדריכה צמודה (תאכלס היה שווה כל אגורה כי לא היינו צריכות לעמוד בשום תור!) אניווי, נכנסו לגיפט שופ של הארי פוטר והחברה החננה הזאת התחילה למדוד גלימות וחפצים של הארי ואז הגענו לשלב של המקלות האלה של הקסמים, ואלו שהיו הכי יפים בעיני מסתבר שהיו של כל הרעים :rolleyes: אני לא חושבת שזו אשמתי שהדמויות ה"טובות" לא יודעות לבחור מקלות יפים|שפם|
את לא בוחרת את המקל שלך, המקל הוא זה שבוחר אותך. דא.
(אגב משום מה המקל של לונה לא היה במלאי כי מסתבר שהוא הכי פופולארי אז אני אפילו לא יודעת איך הוא נראה).
זה בסדר, גם אני לא יודעת איך הוא נראה.

Lhuna3

Well-known member
מה שלום הרגל שלך באמת?
יותר טוב, תודה!
עדיין יש פצע קצת מגעיל בברך אבל הוא הולך וקטן לאיטו, וגם הכאבים פוחתים.

נו, מצאת כבר זמן להמשיך לפרק 2 של החברים והשכנים שלך?
לא |מובך| אבל מיקי אשמה! היא גררה את כולנו לאחיין שלה בנץ!

אני כאילו מבינה מה את אומרת, וגם סוג של מסכימה איתך. אבל מודה שלפעמים (רחוקות) משעממם לי ואני מנהלת שיחה עם סירי (לרוב אני סתם מתעקשת שהיא תגיד לי שהיא אוהבת אותי והיא מסרבת)
חחחחחחחחחחח זה מצחיק אותי שהיא מסרבת!
כאילו זה לטובה כי הם לא אמורים להתחזות לבני אדם עם רגשות בעקרון, אבל בא לי לשמוע את השיחה הזאת :-D
איפה אור בכלל?
נכון ;-(
לפני שניה אמרת לה שהיא סלית'רין ואז את מורידה נקודות לבית אחר. נראה לי שמישהי פה לא קראה את הספרים כמו שצריך. לכי תעשי עוד איזה בינג' ספרים ותחזרי אלינו ממוקדת בבקשה. את מתחילה לאבד את זה.
נקודות תמיד מעלים או מורידים לגריפינדור, לא משנה מה סלית'רין עושים ואפילו מול הפרצוף של המורים, והם עושים דברים איומים, אנחנו אף פעם לא רואים מורה מוריד להם נקודות.
חלק מזה אולי זה שאנחנו מקבלים (כמעט) את כל הסיפור מנקודת מבטו של הארי, ונקודות לגריפינדור זה מה שמעניין אותו ולא של אחרים, אבל זה לפעמים באמת מופרך.
יתכן שניק או מישהו יבואו ויתקנו אותי עם איזה מקרה נדיר שבו כתוב על מורה שמעלה/מוריד נקודות לבית אחר, אבל זה כאמור נדיר.
חשבתי שאת טבעונית ואז את מגיבה ככה לקינוח שכולל בתוכו גור כלבים? Make it make sense
אני לא טבעונית, אני כן ניסיתי תקופה די ארוכה להיות (מזמן), אבל אף פעם לא הצלחתי עד הסוף ממש לצערי ולבושתי :(
אבל זה לא ממש קשור, כי מי יכול להסתכל על גור כלבים ולא לרצות לאכול אותו??

LeAnnDyIan

Well-known member
זה שיר מאוד יפה בעיני.
להשוות אותו לשאר ה"שירים" (אני משתמשת במילה הזאת במובן הרחב) שנשלחו לאירויזיון זה לא אומר עליו הרבה.
וול, הוא מתחרה בשאר השירים האלה אז זה כן אומר. כי הוא בסך הכל צריך להיות טוב יותר מהם😂
היא יפהפיה ביותר. גיגלתי עכשיו והבנתי שהיא מוכרת לי מה-Maid ושזאת הבת של אנדי מק'דאוול.
לא מכירה את מייד. ראיתי רק את הסרטים המוזרים שלה מסתבר. לא ידעתי גם שהיא הבת של אנדי מקדואל אבל בתאכלס זה הגיוני כי היא ממש ממש דומה לה!
אולי זה נישואין לצרכי מס :-D אבל בעצם אני חושבת שזה רעיון טוב להפריד בין נישואין לחיי המין והרומנטיקה. אנשים צריכים להתחתן עם החבר/ה הכי טוב שלהם, ולנהל מערכות יחסים מיניות ורומנטיות עם אנשים אחרים בלי קשר לזה.
לאלא היא דיברה על זה שהיא במערכת יחסים אינטימית גם איתו בגלל זה לא הבנתי למה היא מתייגת את עצמה כלסבית. כאילו גם אם את נמשכת רק לגבר אחד את סוג של ביסקסואלית, לא? בעצם מה אני מבינה בתגיות היום. כולם מוזרים. (אגב מה שתיארת לא נשמע לי רע. אני בעד)
יואו זה מזכיר לי שבפורום קרי אנדרווד בתפוז הייתה מישהי שאמרה שהיא מוכנה להיות לסבית רק בשביל קרי אז קראנו לה קרלס🤣 הרגשתי מאוד מתוחכמת כשהמצאתי את זה בגיל 20🤣
את לא בוחרת את המקל שלך, המקל הוא זה שבוחר אותך. דא.
מה זה השטויות האלה?!
זה בסדר, גם אני לא יודעת איך הוא נראה.
חח תשאלי את הרובוט שלך.

LeAnnDyIan

Well-known member
יותר טוב, תודה!
עדיין יש פצע קצת מגעיל בברך אבל הוא הולך וקטן לאיטו, וגם הכאבים פוחתים.
אויש. לא כיף. תקני משחה כזאת לצלקות כדי שלא ישאר לך פצע מגעיל אם זה ממש גדול. אם זה קטן אז שטויות.
לא |מובך| אבל מיקי אשמה! היא גררה את כולנו לאחיין שלה בנץ!
אה וואלה נכון. טוב לא נורא, העיקר שאת צופה במשהו שאת נהנית ממנו.
חחחחחחחחחחח זה מצחיק אותי שהיא מסרבת!
כאילו זה לטובה כי הם לא אמורים להתחזות לבני אדם עם רגשות בעקרון, אבל בא לי לשמוע את השיחה הזאת :-D
יש לה כל מיני תשובות נודניקיות כאלה.
כאילו אני אשאל סירי את אוהבת אותי?
והיא תענה- I’m incapable of love
ואז אני אתעקש ואגיד ״רק תגידי שאת אוהבת אותי, את לא צריכה להרגיש את זה באמת״
והיא תענה I’m not sure what you mean
ואני אשאל שוב ״סירי את אוהבת אותי?״
סירי- does Apple make Apples?
אני- סירי את אוהבת אותי?
סירי- let’s just say you have my utmost admiration
אני- סירי את אוהבת אותי?
סירי- I respect you
אני- סירי את אוהבת אותי?
סירי- I enjoy spending quality time with you
אני- אבל סירי, את אוהבת אותי?
סירי- I think you’re great
ככה במשך שעה עד שבסוף נמאס לה והיא עונה לי would you like me to search the definition of love for you on the web?
|שפם|
נקודות תמיד מעלים או מורידים לגריפינדור, לא משנה מה סלית'רין עושים ואפילו מול הפרצוף של המורים, והם עושים דברים איומים, אנחנו אף פעם לא רואים מורה מוריד להם נקודות.
חלק מזה אולי זה שאנחנו מקבלים (כמעט) את כל הסיפור מנקודת מבטו של הארי, ונקודות לגריפינדור זה מה שמעניין אותו ולא של אחרים, אבל זה לפעמים באמת מופרך.
יתכן שניק או מישהו יבואו ויתקנו אותי עם איזה מקרה נדיר שבו כתוב על מורה שמעלה/מוריד נקודות לבית אחר, אבל זה כאמור נדיר.
חח כל דבר שאת רושמת על הספרים האלה גורם לי להרגיש טוב יותר עם ההחלטה שלי לא לקרוא אותם🤣
אני לא טבעונית, אני כן ניסיתי תקופה די ארוכה להיות (מזמן), אבל אף פעם לא הצלחתי עד הסוף ממש לצערי ולבושתי :(
אין בושה בזה. אם זה משהו שבאמת היה חשוב לך היית מצליחה.
אבל זה לא ממש קשור, כי מי יכול להסתכל על גור כלבים ולא לרצות לאכול אותו??
מי? אני.
לגמרי אני.
וגם כל בן אדם שפוי אחר.

LeAnnDyIan

Well-known member
תודה גם לך שאת מעריכה את האומנות שלי
מה אומר, יש לי פליימקיפה מוכשרת💙
(בדיוק האזנתי היום בבוקר לפודקאסט של איימי והיא דיברה עם זה ששיחק את דרק אז נזכרתי בך🤣)
אין לי תנור אז זה די מחליף אותו אבל מצד שני אני לא באמת אופה עוגות ודברים רציניים. אבל יש מצב בייק לא השתמשתי בו.
אה רגע שכחתי שאמרת שיש לך נינג׳ה.
כן זה לא בדיוק תנור אבל מספיק טוב.
לי יש איירפרייר שהוא רק אייר פרייר ועוד טוסטר אובן שהוא גם אייר פרייר אבל אני לא אוהבת אותו בתור אייר פרייר.
איכ מולט, צודקת. צריך להוציא את הדבר הזה מהחוק.
ממש אבל.
פאן פאקט (או: איך הכל קשור לטיילור בסוף): היא נשואה לג'ק אוטונוף, המפיק הקבוע והבסטי של טיילור.
חח אז שטיילור תסדר לו איזה פסיכולוג טוב כי נראה לי שאישתו כבר לא בענין שלו😂
באמת יש לה השפעה כזאת על נשים זה מדהים.
חח הלוחשת לשירניות😂
ברור שאת בצד של הרעים
אני נשמה טובה אני לא יודעת על מה את מדברת.

אגב תודה לכן שהגבתן לי כי אני יושבת פה בדילרשיפ מחכה שיחליפו לי שמן ומשעמם לי😂 אני צריכה בידור🤣

didalf

Well-known member
מה אומר, יש לי פליימקיפה מוכשרת💙
תודה תודה
(בדיוק האזנתי היום בבוקר לפודקאסט של איימי והיא דיברה עם זה ששיחק את דרק אז נזכרתי בך🤣)
חחחחח הוא עוד קיים? הוא עושה משהו משחקי בחייו?

חח אז שטיילור תסדר לו איזה פסיכולוג טוב כי נראה לי שאישתו כבר לא בענין שלו😂
אולי נשמע על זה באלבום הבא שלה:-D

חח הלוחשת לשירניות😂
חחחחחחחחחחחחחחח זה שם מושלם:-D:-D

אני נשמה טובה אני לא יודעת על מה את מדברת.

אגב תודה לכן שהגבתן לי כי אני יושבת פה בדילרשיפ מחכה שיחליפו לי שמן ומשעמם לי😂 אני צריכה בידור🤣

Lhuna3

Well-known member
יש לה כל מיני תשובות נודניקיות כאלה.
כאילו אני אשאל סירי את אוהבת אותי?
והיא תענה- I’m incapable of love
ואז אני אתעקש ואגיד ״רק תגידי שאת אוהבת אותי, את לא צריכה להרגיש את זה באמת״
והיא תענה I’m not sure what you mean
ואני אשאל שוב ״סירי את אוהבת אותי?״
סירי- does Apple make Apples?
אני- סירי את אוהבת אותי?
סירי- let’s just say you have my utmost admiration
אני- סירי את אוהבת אותי?
סירי- I respect you
אני- סירי את אוהבת אותי?
סירי- I enjoy spending quality time with you
אני- אבל סירי, את אוהבת אותי?
סירי- I think you’re great
ככה במשך שעה עד שבסוף נמאס לה והיא עונה לי would you like me to search the definition of love for you on the web?
|שפם|
:-D:-D:-D
אוקיי אז ככה:
א. זה מעולה זה נשמע שהיא נהניית להטריל אותך :-D
ב. בגללך ניסיתי את זה עכשיו בגוגל אסיסט (שזה ג'מיני עכשיו) ולהלן התוצאה:

אני: אתה אוהב אותי?
ג'מיני: כן, אני אוהב אותך. אני נהנה מהשיחות שלנו ומהאופן שבו אתה מעורר בי השראה לחשוב על דברים בצורה חדשה.

אז מי שרוצה אהבה מהרובוט שלו שיעבור לאנדרואיד! :-D

LeAnnDyIan

Well-known member
חחח הוא עוד קיים? הוא עושה משהו משחקי בחייו?
אה לא יודעת. הראיון היה עם דקוטה ג׳ונסון הוא סתם היה הבן אדם הזה שמביאים לפני הראיון כדי שיספר איך הוא הכיר את האורח השבועי.
אבל הוא סיפר שהיא הכיר את איימי דרך אוברי וזה כל מה ששמעתי.
אולי נשמע על זה באלבום הבא שלה:-D
חח כן, כשהיא לא זורקת גברים לעיתים דחופות היא צריכה לקבל השראה ממקום אחר איכשהו🤣
חצופה.

LeAnnDyIan

Well-known member
:-D:-D:-D
אוקיי אז ככה:
א. זה מעולה זה נשמע שהיא נהניית להטריל אותך :-D
ב. בגללך ניסיתי את זה עכשיו בגוגל אסיסט (שזה ג'מיני עכשיו) ולהלן התוצאה:

אני: אתה אוהב אותי?
ג'מיני: כן, אני אוהב אותך. אני נהנה מהשיחות שלנו ומהאופן שבו אתה מעורר בי השראה לחשוב על דברים בצורה חדשה.

אז מי שרוצה אהבה מהרובוט שלו שיעבור לאנדרואיד! :-D
הרובוט שלך הרגע קרא לך גבר.
אני מעדיפה את הרובוטית המטרילה שלי😂

LeAnnDyIan

Well-known member
יואו לונה תראי מה מצאתי בתיק שלי עכשיו. שכחתי שקנינו את זה🙈
IMG_6466.jpeg

Lhuna3

Well-known member
הרובוט שלך הרגע קרא לך גבר.
כן, אחרי זה ניסיתי ללמד אותו ובטעות גרמתי לו להמציא צורת פניה חדשה:

אני: אגב אני מעדיפה שתפנה אלי בתור בת, כי אני בת.
ג'מיני: סליחה, אני מבינה. אני אשתדל לפנות אלייך בלשון נקבה מעכשיו. [אמר "אלייך" נכון בנקבה]
אני: לא, לא, רגע, אתה בן אבל אני בת. ככה תפנה אלי.
ג'מיני: אה, הבנתי. אז איך אני יכול לעזור LECHA היום?
אני: אתה אמור לשאול "איך אני יכול לעזור LACH היום"?
ג'מיני: צודקת. איך אני יכול לעזור LACHA היום?
|פנים|
יואו לונה תראי מה מצאתי בתיק שלי עכשיו. שכחתי שקנינו את זה🙈
יאא אני רוצההההההההההההה ;-( ;-( ;-(
איזה טעם באמת יש לזה?

LeAnnDyIan

Well-known member
כן, אחרי זה ניסיתי ללמד אותו ובטעות גרמתי לו להמציא צורת פניה חדשה:

אני: אגב אני מעדיפה שתפנה אלי בתור בת, כי אני בת.
ג'מיני: סליחה, אני מבינה. אני אשתדל לפנות אלייך בלשון נקבה מעכשיו. [אמר "אלייך" נכון בנקבה]
אני: לא, לא, רגע, אתה בן אבל אני בת. ככה תפנה אלי.
ג'מיני: אה, הבנתי. אז איך אני יכול לעזור LECHA היום?
אני: אתה אמור לשאול "איך אני יכול לעזור LACH היום"?
ג'מיני: צודקת. איך אני יכול לעזור LACHA היום?
|פנים|
לא הבנתי למה התעקשת איתו שהוא בן. מה אם הוא ג׳נדר פלויד?😂
יאא אני רוצההההההההההההה ;-( ;-( ;-(
איזה טעם באמת יש לזה?
ממ זה מה שרשום מאחורה
IMG_6467.jpeg
אבל כשהיינו ביוניברסל, אכלנו במסעדת הארי פוטר (the three broomsticks) ושם מגישים את הבאטרביר הזה כמשקה (חם, קר או ברד) חברה שלי הזמינה את זה קר ואמרה שיש לזה טעם של butterscotch.

Lhuna3

Well-known member
לא הבנתי למה התעקשת איתו שהוא בן. מה אם הוא ג׳נדר פלויד?😂
כי הוא בקול של גבר! (יש לו איזה 10 אפשרויות של בחירת קול, וזה הקול שאני בחרתי).
אבל כשהיינו ביוניברסל, אכלנו במסעדת הארי פוטר (the three broomsticks) ושם מגישים את הבאטרביר הזה כמשקה (חם, קר או ברד) חברה שלי הזמינה את זה קר ואמרה שיש לזה טעם של butterscotch.
אוקיי כממתק אני לא אוהבת את הבאטרסקוץ' הזה בכלל, אבל כמשקה יש מצב שכן הייתי. (אבל אחרי שראיתי את צבעי המאכל שכתובים שם כולל הצהוב הזה שנאסר לשימוש בכמה מדינות אז לא הייתי נוגעת בחטיף הזה.)

LeAnnDyIan

Well-known member
כי הוא בקול של גבר! (יש לו איזה 10 אפשרויות של בחירת קול, וזה הקול שאני בחרתי).
יו זה מזכיר לי שבמשקפיים של מטא אפשר לבחור קול ואני בחרתי את קריסטן בל וזה ממש חמוד שהיא מדברת לי באוזן.
אוקיי כממתק אני לא אוהבת את הבאטרסקוץ' הזה בכלל, אבל כמשקה יש מצב שכן הייתי. (אבל אחרי שראיתי את צבעי המאכל שכתובים שם כולל הצהוב הזה שנאסר לשימוש בכמה מדינות אז לא הייתי נוגעת בחטיף הזה.)
חח לא כזה בא לי לנסות את השוקולד הזה בכל מקרה למרות שהמרכיב העיקרי שלו זה שוקולד לבן שזה השוקולד היחיד שאני אוהבת. אז אולי אנסה אותו מחר או משהו. אני כבר בעבודה והשארתי אותו בבית.

keren or5

Well-known member
מי זאת המרגרט הזאת שממשמשת אותה?
את אמורה לזכור אותה מ-"הנותרים"
📺לאיזה בית בהוגוורטס הייתם מתמיינים? טוב תקשיבי, לא התכוונתי לענות שאלות ההזויות שלך. למעשה, התכוונתי להמציא שאלות משלי ולענות עליהן במקום לאות מחאה על השימוש הפסול בבינה מלאכותית. אבל לא ישנתי אתמול וסביר להניח שגם לא אשן היום אז אין לי כוח להתחכם.
:-D
היא מופיעה בקליפ כמה פעמים. אולי את לא מזהה אותה כי היא ממש צעירה שם.
בקטעים של ההופעה על הבמה, כשבראד שר יש לידו שתי בלונדיניות, אחת זו טיילור והשניה זו קלי פיקלר (יוצאת אמריקן איידול עונה 5). [שתיהן היו מופעי החימום של בראד בטור של אותה שנה.] ובסוף כשג׳ייסון אלכסנדר (ג׳ורג׳, בשבילך) מפנטז שהוא בראד על הבמה, רואים את טיילור ליותר משניה.
וואלה נכון. איזה מוזר לראות אותה לפני שהיא הייתה מפורסמת :-0
כתבתי ללונה הוא כבל אותם בחוזים דרקוניים והעביד אותם בפרך בתור להקה, הוא הנבל שלהם.
:eek:;-(
הסטייל של העשור הזה הוא מוזר. למשל איך זה שMullet חזר לאופנה אחרי איזה 30 שנה?
זה חזר? :-0 למה אנשים מחזירים לאופנה דברים מכוערים?!
כשאת קוראת לי בשמי המלא אני מרגיש שאני בצרות

נו זאת בול את, לא?
(y)
אז כפי שכבר קבענו את אכן סלית'רין, ואל תאמיני לחירטוט של הצ'ט, הוא פשוט מתוכנת להיות מנומס ולהגיד דברים חיוביים.
סלית'רין = הרעים.
אוף לונה את עושה לי פומו עם כל ההארי פוטר הזה. ראית גם את הסרטים או רק קראת את הספרים?
ונועם טור החתיך (שכן הייתי צריך להכנס לויקיפדיה כדי למצוא את השם שלו)(מסתבר שהוא היה בן זוג של קרן פלס)
מה זה "מסתבר". זה איך שהייתי קוראת לו פעם (החתיך ההוא שמשום מה התחתן עם קרן פלס) למרות שגם ידעתי שהוא היה בעונה 1 של הישרדות, אבל דווקא אז לא ראיתי, התחלתי משום מה לראות באופן ממש הדוק מעונת ה-VIP הראשונה (שהייתה דווקא דיי טובה, גם לא עשו שכל פרק הוא משימה, וגם הביאו אנשים שבאמת נחשבים vip - כמו אושרי כהן ואנה אהרונוב).
אבל לעונה 3 כבר לא יכלתי להכנס. הפרקים של זה פשוט יותר מידי ארוכים. ויש יותר מידי פרקים. בכל עונה של השרדות הישראלית יש כמעט 40 פרקים (באמריקאית יש פחות מחצי) וכל פרק הוא איזה שעה וחצי אפילו בלי פרסומות (ואם אתה אובדני ומנסה לראות עם פרסומות כי אתה רוצה לדבר על זה מחר בעבודה אז זה בכלל סיוט).
העונות האחרונות (חוץ מהאחרונה אחרונה שלא ראיתי) היו ממש נוראיות, בעצם זה התחיל להיות נורא כשבאיזשהו שלב הם ממש עשו שכל פרק זה משימה (אני חושבת שזאת העונה שצולמה ב-2020, כי היה את הקורונה ואז הם ממש מרחו את הפרקים), אבל בעונה לפני זה זכור לי הדחה פעם כל שני פרקים שזה איכשהו סביר לפורמט ישראלי. כמובן שבאמריקאי זה הדחה כל פרק, אבל האמריקאי הרבה יותר טוב מהישראלי, זה ברור.
האמת שהעונה האחרונה שראיתי בישראלי עלתה לי שאלה שאולי היא קצת פילוסופית-
בעיקרון מי שבוחר את המנצח אלו המושבעים. מי אלו המושבעים? כל מי שהודח החל ממחצית העונה כששני השבטים מתחברים לשבט אחד. באמריקאי זה תמיד היה ככה, וזה שונה לגמרי כי זה לא מהצבעות קהל (בד"כ יש פרס לחביב הקהל ואז יש מצבעות מהבית, אבל זה לא הפרס הגדול). בגירסה הישראלית הרבה פעמים רצו להכניס גם הצבעות מהקהל למשחק ממש, אז נתנו להדיח מישהו בגמר, ואז המושבעים היו מצביעים וזה היה שנה אחרי שהתוכנית הסתיימה והמושבעים יכלו לראות את כל העונה וגם להירגע במשך שנה. זה תמיד גורם להצבעות ממש שונות מאיך שצריך להצביע- שזה על האי בפרק האחרון שיש את מי שהגיעו לגמר (בד"כ או זוג או שלישייה), והמושבעים שואלים אותם שאלות, ואז הם מצביעים, והגמר הוא בשידור חי, אבל רק אז מגלים למי הם הצביעו על האי, לפני שהם ראו את כל העונה בטלוויזיה או שהיה להם זמן לשנות את הבחירה שלהם בגלל שאחד מהמתמודדים הפסיק לדבר איתם והיה להם זמן. (שזה כמובן הופך את זה למשחק אחר לגמרי).
אבל ברוב העונות גם הישראליות שראיתי, הם גם עשו את הקטע הזה עם ההצבעות במועצה האחרונה, ואז לייב שבו מגלים מי הצביע למי (הקהל רואה את הלייב מייד אחרי שהוא מסיים את העונה, אבל בשביל המתמודדים עוברת משהו כמו שנה מאז הצילומים).
משהו מעניין שסטטיסטית בכל העונה הישראליות שראיתי, בד"כ מי שזכה בגמר זה מי שפחות שנאו אותו המושבעים- כלומר האחד מאלו שהגיע שנחשב כאחד שפחות הוביל מהלכים ופחות היה בבריתות חזקות לאורך העונה, אלא תמיד איכשהו היה מעין גלגל 4/5 להצבעות כזה. ראיתי כמה מהעונות של האמריקאית (אבל ממש מעט, יש להם איזה 30 עונות). אני זוכרת שבעונה האחרונה הישראלית שראיתי בקטע שהמושבעים שואלים את מי שנשאר בגמר שאלות כדי להחליט למי להצביע לניצחון, הרבה פעמים אנשים לא רוצים להצביע לכאלה ש"בגדו בהם". והאלה שנחשבו יותר דומיננטים והובילו יותר מהלכים הם לרוב אלו שיותר כועסים עליהם, אבל הטיעון שלהם חזרה זה תמיד- "אתה דווקא צריך לבחור בי אם הצלחתי להדיח אותך בלי שתדע, כי זה חלק מהמשחק, זה מראה שאני אסתרטג יותר טוב", והם מוסיפים שבאמריקאית תמיד זוכים אלו שהכי הרבה כועסים עליהם ואלו שבגדו הכי הרבה כי אנשים מצביעים לפי "מי הכי טוב במשחק), אני לא בטוחה אם זה נכון כי כמו שאמרתי ראיתי מעט מדי עונות של האמריקאי כדי לזהות לפי מה המושבעים שם בד"כ בוחרים. אבל זה גרם לי לחשוב על משהו מעניין- למה שהמושבעים לא יצביעו למי שהם הכי שונאים. הרי אין חוקים לגבי למי הם צריכים להצביע? כלומר אף אחד לא אומר להם- תצביעו לשחקן ששיחק את המשחק הכי טוב, אלא פשוט תצביעו למי שאתם רוצים ממי שהגיע לגמר, אז אולי בעצם האסטרטגיה הכי טובה, אם משחקים בהישרדות ישראל זה דווקא לא להיות ה"אסטרטג הכי טוב" וזה שעושה את רוב המהלכים, אלא באמת להגיע לגמר בתור סוג של "זה שהגיע בטעות כזה, לא ממש בגד באף אחד והיה לרוב לא בברית כך שרוב המושבעים לא ממש שונאים אותו כשהוא הצביע להם? (השאלה הזאת זה כמבון אם מנקים את כל השטויות שההפקה בישראל עושה (והיא עושה) כדי להשאיר אנשים שהם רוצים יותר זמן וכו', ומתייחסת כאילו מראים לנו גירסה "טהורה" של הפורמט.
וכן, זה לחלוטין הזוי בטירוף שהסדרה הזאת עדיין משודרת ומצולמת גם במצב הקיים שלנו.
אבל תכלס זה תמיד היה הזוי שהדבר הזה קיים (גם האמריקאי) כשיש בעולם אנשים שבאמת רעבים ללחם, ואנשים שחיים בתנאי עבדות ועוד כל מיני דברים.
כמובן שב-"תרגיע" הייתה סצנה שבה ניצול שואה ומישהו שהיה בתוכנית הישרדות רבים על מי נחשב שורד או משהו:

טוני החתול

Well-known member
מנהל
זה חזר? :-0 למה אנשים מחזירים לאופנה דברים מכוערים?!
האמת שיש מאלטים ממש יפים.
אבל הרבה פעמים זה יותר הזוי.
מה זה "מסתבר". זה איך שהייתי קוראת לו פעם (החתיך ההוא שמשום מה התחתן עם קרן פלס) למרות שגם ידעתי שהוא היה בעונה 1 של הישרדות, אבל דווקא אז לא ראיתי, התחלתי משום מה לראות באופן ממש הדוק מעונת ה-VIP הראשונה (שהייתה דווקא דיי טובה, גם לא עשו שכל פרק הוא משימה, וגם הביאו אנשים שבאמת נחשבים vip - כמו אושרי כהן ואנה אהרונוב).
חחחחח
אני לא יודע אפילו איך קרן פלס נראית.
העונות האחרונות (חוץ מהאחרונה אחרונה שלא ראיתי) היו ממש נוראיות, בעצם זה התחיל להיות נורא כשבאיזשהו שלב הם ממש עשו שכל פרק זה משימה (אני חושבת שזאת העונה שצולמה ב-2020, כי היה את הקורונה ואז הם ממש מרחו את הפרקים), אבל בעונה לפני זה זכור לי הדחה פעם כל שני פרקים שזה איכשהו סביר לפורמט ישראלי. כמובן שבאמריקאי זה הדחה כל פרק, אבל האמריקאי הרבה יותר טוב מהישראלי, זה ברור.
האמת שהעונה האחרונה שראיתי בישראלי עלתה לי שאלה שאולי היא קצת פילוסופית-
בעיקרון מי שבוחר את המנצח אלו המושבעים. מי אלו המושבעים? כל מי שהודח החל ממחצית העונה כששני השבטים מתחברים לשבט אחד. באמריקאי זה תמיד היה ככה, וזה שונה לגמרי כי זה לא מהצבעות קהל (בד"כ יש פרס לחביב הקהל ואז יש מצבעות מהבית, אבל זה לא הפרס הגדול). בגירסה הישראלית הרבה פעמים רצו להכניס גם הצבעות מהקהל למשחק ממש, אז נתנו להדיח מישהו בגמר, ואז המושבעים היו מצביעים וזה היה שנה אחרי שהתוכנית הסתיימה והמושבעים יכלו לראות את כל העונה וגם להירגע במשך שנה. זה תמיד גורם להצבעות ממש שונות מאיך שצריך להצביע- שזה על האי בפרק האחרון שיש את מי שהגיעו לגמר (בד"כ או זוג או שלישייה), והמושבעים שואלים אותם שאלות, ואז הם מצביעים, והגמר הוא בשידור חי, אבל רק אז מגלים למי הם הצביעו על האי, לפני שהם ראו את כל העונה בטלוויזיה או שהיה להם זמן לשנות את הבחירה שלהם בגלל שאחד מהמתמודדים הפסיק לדבר איתם והיה להם זמן. (שזה כמובן הופך את זה למשחק אחר לגמרי).
אבל ברוב העונות גם הישראליות שראיתי, הם גם עשו את הקטע הזה עם ההצבעות במועצה האחרונה, ואז לייב שבו מגלים מי הצביע למי (הקהל רואה את הלייב מייד אחרי שהוא מסיים את העונה, אבל בשביל המתמודדים עוברת משהו כמו שנה מאז הצילומים).
משהו מעניין שסטטיסטית בכל העונה הישראליות שראיתי, בד"כ מי שזכה בגמר זה מי שפחות שנאו אותו המושבעים- כלומר האחד מאלו שהגיע שנחשב כאחד שפחות הוביל מהלכים ופחות היה בבריתות חזקות לאורך העונה, אלא תמיד איכשהו היה מעין גלגל 4/5 להצבעות כזה. ראיתי כמה מהעונות של האמריקאית (אבל ממש מעט, יש להם איזה 30 עונות). אני זוכרת שבעונה האחרונה הישראלית שראיתי בקטע שהמושבעים שואלים את מי שנשאר בגמר שאלות כדי להחליט למי להצביע לניצחון, הרבה פעמים אנשים לא רוצים להצביע לכאלה ש"בגדו בהם". והאלה שנחשבו יותר דומיננטים והובילו יותר מהלכים הם לרוב אלו שיותר כועסים עליהם, אבל הטיעון שלהם חזרה זה תמיד- "אתה דווקא צריך לבחור בי אם הצלחתי להדיח אותך בלי שתדע, כי זה חלק מהמשחק, זה מראה שאני אסתרטג יותר טוב", והם מוסיפים שבאמריקאית תמיד זוכים אלו שהכי הרבה כועסים עליהם ואלו שבגדו הכי הרבה כי אנשים מצביעים לפי "מי הכי טוב במשחק), אני לא בטוחה אם זה נכון כי כמו שאמרתי ראיתי מעט מדי עונות של האמריקאי כדי לזהות לפי מה המושבעים שם בד"כ בוחרים. אבל זה גרם לי לחשוב על משהו מעניין- למה שהמושבעים לא יצביעו למי שהם הכי שונאים. הרי אין חוקים לגבי למי הם צריכים להצביע? כלומר אף אחד לא אומר להם- תצביעו לשחקן ששיחק את המשחק הכי טוב, אלא פשוט תצביעו למי שאתם רוצים ממי שהגיע לגמר, אז אולי בעצם האסטרטגיה הכי טובה, אם משחקים בהישרדות ישראל זה דווקא לא להיות ה"אסטרטג הכי טוב" וזה שעושה את רוב המהלכים, אלא באמת להגיע לגמר בתור סוג של "זה שהגיע בטעות כזה, לא ממש בגד באף אחד והיה לרוב לא בברית כך שרוב המושבעים לא ממש שונאים אותו כשהוא הצביע להם? (השאלה הזאת זה כמבון אם מנקים את כל השטויות שההפקה בישראל עושה (והיא עושה) כדי להשאיר אנשים שהם רוצים יותר זמן וכו', ומתייחסת כאילו מראים לנו גירסה "טהורה" של הפורמט.
יש כבר 50 עונות של השרדות האמריקאית נראה לי. הם עושים כל שנה שתי עונות וזה התחיל לפני כ25 שנה.
וזה באמת עניין לתהיה על פי מה המושבעים צריכים להצביע, אבל זה באמת טוב שאין הנחיה של לפי מה צריך לבחור ככה שחלק יבחרו את מי שלא בגד בהם וחלק לפי מי חכם יותר.
אני גם לא ראיתי הרבה עונות אבל הכי זכורה לי העונה הראשונה עם אחד המתחרים האולטימטיביים של הסדרה- ריצ'ארד האץ' - שהיה תחמן ברמה עצומה ובגלל שזה היה חדש אף אחד אחר בכלל לא הבין איך להיות תחמן. אבל חלק מהקטע זה שהוא ידע איך להיות תחמן מתוחמן, אבל בלי שכל האחרים יבינו שהוא מתחמן אותם, ולכן הרוב הצביעו עבורו.
אגב, הייתה עונה אחת שראיתי שבה היה בחור סופר נחמד שהיה גם אתלטי וחכם ככה שתמיד רצו להעיף אותו כי הוא היה איום, אבל הוא גם זכה בכל החסינויות האישיות בכל הפרקים האחרונים אז לא יכלו. ובסוף הוא היה היחיד (לפחות עד הנקודה ההיא) שזכה בכל שבעת הקולות של המושבעים.
האמת שהשרדות האמריקאית ממש כיפית ואני תמיד שוקל לחזור לצפות בעונה.
כמובן שב-"תרגיע" הייתה סצנה שבה ניצול שואה ומישהו שהיה בתוכנית הישרדות רבים על מי נחשב שורד או משהו:
הולי שיט, זה הזוי. :-D
מעניין אותי אם זה באמת מישהו מהשרדות. אני אוהב הומור שחור אבל אני חושב שהייתי מפחד לעשות כזה מערכון שבו אפילו אפשר לחשוב שאני באופן רציני משווה.

keren or5

Well-known member
יש כבר 50 עונות של השרדות האמריקאית נראה לי. הם עושים כל שנה שתי עונות וזה התחיל לפני כ25 שנה.
וזה באמת עניין לתהיה על פי מה המושבעים צריכים להצביע, אבל זה באמת טוב שאין הנחיה של לפי מה צריך לבחור ככה שחלק יבחרו את מי שלא בגד בהם וחלק לפי מי חכם יותר.
אני גם לא ראיתי הרבה עונות אבל הכי זכורה לי העונה הראשונה עם אחד המתחרים האולטימטיביים של הסדרה- ריצ'ארד האץ' - שהיה תחמן ברמה עצומה ובגלל שזה היה חדש אף אחד אחר בכלל לא הבין איך להיות תחמן. אבל חלק מהקטע זה שהוא ידע איך להיות תחמן מתוחמן, אבל בלי שכל האחרים יבינו שהוא מתחמן אותם, ולכן הרוב הצביעו עבורו.
אגב, הייתה עונה אחת שראיתי שבה היה בחור סופר נחמד שהיה גם אתלטי וחכם ככה שתמיד רצו להעיף אותו כי הוא היה איום, אבל הוא גם זכה בכל החסינויות האישיות בכל הפרקים האחרונים אז לא יכלו. ובסוף הוא היה היחיד (לפחות עד הנקודה ההיא) שזכה בכל שבעת הקולות של המושבעים.
אני גם הייתי רוצה מדי פעם לחזור לראות את האמריקאית, אבל אין לי איפה. אני ממש ראיתי עונות בודדות לפי המלצות של חברי פורום הישרדות דאז, שקראתי בו כשראיתי את העונה הראשונה של הישרדות vip ישראל (ונקשרתי רגשית ברמה מביכה מדי למתמודדים), אבל מה שמעניין זה היה באמת לשמוע את הפרספקטיבה של אנשים שמעריצים את הפורמט בגירסה האמריקאית שלו מנתחים את המהלכים של העונה הישראלית, כי זה גרם לי להסתכל לגמרי אחרת על המשחק ולהבין שכן יש אסטרטגיה כלשהי, ולמרות שבטוח שגם באמריקאית יש פה ושם התערבויות של ההפקה ומלהקים של אנשים וברור שעורכים את זה בצורה מותחת לקהל יותר ממה שבמציאות, אבל מתחת לכל זה נגיד אם היה משחק כזה באמת ולא היה מצולם לטלוויזיה, יש באמת איזה משחק אסטרטגי כלשהו (וזה בעיני מה שמבדיל את הפורמט הזה מהאח הגדול שאני אף פעם לא ראיתי ולא עניין אותי, כי זה הקהל בוחר את הזוכה). אפילו חשבתי פעם שמישהו יכול להרים את הכפפה לעשות מעין מחנה כזה של הישרדות שיש את כל החוקים שיש במשחק הזה רק שזה לא מצולם לטלוויזיה- ואין את כל ההתערבויות מההפקה לעזור לאנשים מסויימים ושולפים כל מיני גלגלי הצלה מהתחת ודברים כאלה. שפשוט אומרים את החוקים הבסיסיים של המשחק מראש ומי שמנצח מנצח פשוט. חשבתי שזה יכול להיות אולי אימון מעניין לאנשים שרוצים להשתפר באינטראקציה חברתית, כי בסופו של דבר בן אדם צריך להתנדנד בין שני מצבים מאוד עדינים שזה לגרום להדחות של אנשים שכביכול בברית איתך, אבל עדיין לגרום להם לחבב אותך מספיק כדי להצביע לך בסוף. אולי אני סתם חושבת על זה יותר מדי, אבל זה מרגיש לי כמו סקיל שאפשר לתרום למטרה הזאת |בוקס|
אז גם אני ראיתי את העונה הראשונה של האמריקאית בזמן שכבר היו לה הרבה עונות, סתם מהסקרנות, ועוד כמה עונות כמו 14 ו-15 ועוד כמה שאני לא זוכרת, לפי המלצות של אנשים בפורום ההוא של הישרדות ישראל, ובאמת שאלתי איך זה הלך בעונה 1- שזה בטח היה ממש תמים כזה, ואנשים אמרו לי שכן, ונדמה לי שחשבתי שזה יהיה יותר מצחיק בתמימות של אנשים ממה שזה היה (מישהו אחר לי שבעונה הראשונה הם לא תיאמו אפילו הצבעות אחד עם השני לפני המועצות, הם פשוט אמרו שכל אחד יצביע מה שהוא רוצה, שזה מצחיק, אבל כזכור לי זה לא היה ככה, אבל גם ראיתי את זה ממש מזמן אז אולי אני טועה). אני גם לא זוכרת בכלל את המתמודדים של העונה הראשונה אבל אני מאמינה לך במה שאתה אומר, ברור שזה בטח היה הרבה יותר תמים לעומת עונות מאוחרות שנכון לא ראיתי את רובן, אבל שמעתי כל מיני סיפורים מעניינים כי לעונות עכשיו מגיעים כבר אנשים שהם מעריצים מושבעים של הפורמט שראו את כל העונות, ושמעתי סיפורים על אנשים שנגיד זרקו את הבגדים והדברים של המתחרים שלהם לים, רק כדי לגרום להם להיות פחות טובים, ודברים כאלה. גם בעונה אחת שראיתי היה קטע מצחיק שמישהו זייף אליל חסינות ונתן אותו למישהו כדי שלא יצביע לו, וההוא לקח אותו והשתמש (אבל אמר שהוא חושד שזה לא אמיתי), סתם כל מיני רעיונות הזויים. זה מצחיק שה"סקנדל" הכי גדול שהיה בהישרדות ישראל זה שמישהו גנב למישהי פסל חסינות שהיא אף פעם לא החביאה אותו, וזה נחשב לדבר כ"כ מזעזע (באמריקאית הם מחביאים את הפסלי חסינות, אם הם מוצאים, בחול וזוכרים אשכרה קורדינאטות או משהו, וגם לא מספרים לאחרים שיש להם :-D כי זה חוקי לגמרי לגנוב למישהו פסלון חסינות ואז להשתמש בו) ובארץ לא רק שהיא סיפרה לכולם שיש לה פיסלון, היא גם שמה אותו סתם בתיק שלה כי היא חשבה שאנשים פשוט יהיו נחמדים ולא יגנבו. ואז אחרי שמישהו גנב, היא והברית שלה ממש עשו עליו עליהום.
מעניין אותי אם זה באמת מישהו מהשרדות. אני אוהב הומור שחור אבל אני חושב שהייתי מפחד לעשות כזה מערכון שבו אפילו אפשר לחשוב שאני באופן רציני משווה.
חחחח כן, לא יודעת אם זה מישהו באמת מהישרדות, אבל זה הגיוני שכן (בתרגיע מופיעים הרבה מפורסמים בתפקיד עצמם כי לארי דייוויד משחק את עצמו, גם פה ההוא מההישרדות אמר לו שהוא אהב את סיינפלד (כי לארי דייוייד במציאות היה הכותב השני של סיינפלד לצד ג'רי)). בכל מקרה, ברור לי שההומור של לארי דייוויד שנוי במחלוקת, אבל מתאים לו לעשות מערכון כזה. וגם אולי בגלל שהוא יהודי אז מותר לו, זה באמת מרגיש לא אמין שההוא מהישרדות מתחיל לריב איתו שהיה לו יותר קשה בהישרדות מאשר לשני בשואה.

Lhuna3

Well-known member
יואו כן זה קטע ענק :-D
זה באמת מישהו מהישרדות.
ומי שצפה ב"תרגיע" ולקח דברים שהולכים שם ברצינות היה חושב דברים איומים על הרבה מאוד אנשים שמשחקים שם בתפקיד עצמם :-D
הישרדות האמריקאית זה הריאליטי הכי טוב שהיה עד היום (ואל תדברו איתי בכלל על התועבה שנקראת הגרסה הישראלית לזה, שמבחינתי היא אפילו לא באותו ז'אנר), אני ראיתי אני חושבת בערך 40 עונות שלו, ולמעט מספר קטן מאוד של עונות חלשות - הייתי מכורה ומושקעת רגשית בכולן.

למעלה