mfc או ברטוב?

myromi

New member
mfc או ברטוב?

בוקר טוב,
אז אחרי פגישת ייעוץ ראשונה עם ד"ר ברקוביץ החליט לבדוק את כיוון הזרע (אנחנו אחרי 5 שאיבות ו10 החזרות שלא צלחו) קצת מאכזב שלא עשינו את זה עד עכשיו...
הוא שלח אותנו לבדיקה מורפולוגית של הזרע למרות שבבדיקות זרע רגילות שעשינו התוצאת היו בינוניות.
הוא הפנה אותנו לmfc אבל התור הקרוב רק בסוף נובמבר, השאלה שלי היא למה לא הסביר שברטוב היא גם אפשרות? כי בדקתי אצלם ולהם יש יותר תורים קרובים אבל יקרים ב200 ש"ח. האם יש החזרים מהקופה או מהביטוח על אבחנה מורפולוגית ומיון זרע? הבנתי שזה לא זול...
יש כאן מטופלות שלו שיכולות להסביר למה הוא מעדיף את mfc?
להבנתי 2 המעבדות נותנות אותו השירות לא?

מבחינתי אין הבדל

שניהם מספקים שירות דומה ואכן לא זול. MFC יותר זולים בכ-1000 ש"ח (למיון) ויותר נוח למי שעושה את הטיפול באסותא ראשון. אני במכבי ואין החזרים, אולי מקופה אחרת יש.
אנחנו לא עשינו אבחון, אלא ישירות מיון ביום השאיבה בגלל בעיית זרע מאוד מאוד קשה. עשינו שני סבבים אצל ברטוב וסבב אחד ב-MFC, עם הצלחות בשניהם.
הסיבה שברקוביץ מפנה לאחד ולא לשני היא כלכלית (ולא ארחיב).
בהצלחה!

ענבל ח1

New member
הסיבה

mfc היא מעבדה של ברקוביץ'.
הוא ובר טוב גם לא ביחסים טובים...
לעניות דעתי בר טוב הרבה יותר טובים. הבדלים משמעותיים אצלנו במיון זרע.
יש החזר לקופת חולים לאומית לדעתי אבל לא ליתר הקופות אבל אל תתפסי אותי במילה.
בהצלחה.

לולי292

New member
לפי מה שאני יודעת לבר טוב יש יותר ניסיון

ושמעתי יותר המלצות עליו. יש החזר מבר טוב רק אם הבעל חבר קופת חולים לאומית
(העלות היא 1200 ש״ח למיון לחבר מגן זהב ו1950 ש״ח לחבר מגן כסף).
&nbsp
אנחנו ננסה את השיטה אצל בר טוב בשאיבה הבאה. מקווה שיהיו תוצאות טובות...

moran1002

New member
דעת המומחים על ההמלצות של ברטוב !!!

הלכנו לאבחון למעבדה של ברטווב וקבלנו תשובה על זיהום שצריך לטפל בו. פנינו ל-2 אורולוגים בכירים העוסקים בפריון הגבר להתייעצות ( שמותיהם מופיעים פה חדשות לבקרים) שניהם כאיש אחד לא קבלו בלשון המעטה את המלצת המעבדה ( אני נמנעת מלהשתמש במילים בוטות) בנוסף, המעבדה של ברטוב הציעה לנו מסז' פרוסטטי וגם פה קבלנו חוות דעת ששומר נפשו ירחק. בקיצור, הבנתי שלכל ההמלצות הללו אין כל אחיזה במציאות.

הקדמת התור לmfc

הי. אני גם מטופלת של ברקוביץ. גם אנחנו התמודדנו עם העניין בימים האחרונים אנחנו סימסנו לברקוביץ שיש בעיה בתורים הוא נתן מספר נייד להקדים את התור דרכו. לאחר שלא הצלחנו שוב לקבל תשובה מספקת סימסתי לברקוביץ ולאחר התערבות נוספת שלו בעלי זומן מעכשיו לעכשיו לעשות בדיקה בהצלחה!

למה בכלל לעשות בדיקה ולא ישר מיון? אתם גם ככה ב IVF

איזה מידע נוסף תקבלו? המידע הכי אינפורמטיבי הוא לעשותמיון זרע ולגדל ליום 5 ולקוות לטוב. אם אחוז הבלסטו שהיו לכם (אם היו) ביחס לכמות הביציות התקינות והבשלות הוא אותו דבר כמו אחרי מיון, אין סיבה לעשות מיון, אם האחוז יותר גבוה- אז המיון עוזר. בשביל מה לבדוק?
ממה שהבנתי הבדיקה רלוונטית במקרה שיש חשש לכך שזיהום כלשהו הוא שגורם לבעיה בזרע, לעיתים גם אם בדיקות שתן יוצאות תקינות. במצב כזה, אם באמת יש חשש לכך, לא יותר פשוט כבר שהבעל ייקח אנטיביוטיקה רלוונטית לאזור ההוא וזהו? לשיקולכם.. (יחד עם הרופא).

בנוסף, חוזרת על ההמלצה הקבועה שלי.. ראינו שיפור ניכר בחלק ממדי הזרע לאחר שהבעל לקח בתקופה של מספר שבועות (מנסיון, רק שבועיים לא עוזר) תוספי מזון. מה שהוא לקח זה Q10, E400 ולארגנטין. שמעתי שגם אבץ ולקרטנין מומלץ, אבל אני ריחמתי עליו, 3 כדורים נראה לי מספיק (הבנתי שיש גם דברים משולבים, שווה לבדוק מה יש בהם ומינונים).
בהצלחה

בלונד23

New member
יש סיבה מצוינת לעשות אבחון

הסיבה היא שכל עוד האישה לוקחת הורמונים, ואצל בעלה מצב בעייתי, יש סכנה שלא יהיה זרע להפריה. אסור שזה יקרה שהיא תיקח סתם הורמונים והביציות ייזרקו לפח. לכן, אם יגיעו למסקנה באבחון שהמצב ממש על הקרשים, אפשר להכין זרע תורם ליום ההפריה. או לפחות שבני הזוג יידעו שהם מסתכנים שלא יהיה שום זרע תקין.

בגלל שהיו להם לפחות 10 עוברים.. הנחתי שמצב הזרע

הוא לא עד כדי כך בעייתי. אבל אם המדדים בבדיקה רגילה באמת לא טובים, אז כנראה את צודקת..

בלונד23

New member
סיבה נוספת לעבור אבחון

באבחון של ברטוב (לא יודעת אם גם במעבדה השנייה) מצוינת הבעיה של הזרע בפירוט ולצדה המלצה מה כדאי לעשות כמו למשל לבצע ניתוח. לעתים רואים לפי הבעיה, מה גורם לה.

giraffelle

New member
עד כמה שזכור לי,

ברטוב לא ממליץ לעשות מיון באחד משני מקרים - כמות הזרעים שמורפולוגיית הגרעין שלהם תקינה היא מספיק גדולה, או שכמות הזרעים הללו נמוכה מדי.
&nbsp
במצב הראשון ההנחה היא שבחירת זרע רגילה אמורה להיות מספיק טובה. במצב השני פשוט לא ישאר כלום אחרי המיון, וממילא ישתמשו בזרע שדורג פחות טוב, אז חבל על הפרוצדורה והכסף.

Lago Azul

New member
כשאת אומרת "מורפולוגית גרעין"

את מתכוונת למורפולוגיה הרגילה שמגלים בבדיקת זרע רגילה או לבדיקה היותר חכמה שעושים בMFC או ברטוב?

giraffelle

New member
למיון IMSI שעושים אצל ברטוב / MFC

ואגב, אני חולקת על "יותר חכמה".
זו בדיקה שבודקת מדד נוסף ושונה.
המדד הזה לא בהכרח יותר חשוב או מדויק משאר מדדי הזרע.
אני לא חושבת שיש טעם לפתוח כאן מההתחלה את הדיון בעד / נגד השיטה, אבל אני כן רוצה לציין שזה פשוט מדד נוסף. זו לא "שיטה יותר טובה לבדוק מורפולוגיה", אלא מדד אחר, שונה.

נועה312

New member
אני מכירה זוג שקיבל המלצה לא לעשות מיון

אבל ההמלצה הזו הגיעה אחרי שהם עשו מיון מלא לפני שאיבה ומצאו להם רק זרעים דרגה 3 ו-4. בדיקת מיון מורפולוגי על 150-200 זרעונים, תלוי במעבדה, כשיש מאות אלפים או מיליונים של זרעונים ושבה לא מוצאים זרעונים תקינים עדיין לא אומרת שלא כדאי לעשות מיון. לנו למשל לא מצאו אף זרעון תקין בבדיקת המיון המורפולוגי אבל עדיין הומלץ על מיון ובמיון המלא לפני שאיבה מצאו 7.

בלונד23

New member
לא נכון

מה שנועה כתבה למטה. עושים מיון, אבל מיידעים את בני הזוג שייתכן ולא ימצאו, כמו שכתבתי למעלה.

giraffelle

New member
במקרה כזה, האם לא ממשיכים את הבדיקה באבחון?

כלומר אם לא מצאו זרעים עם מורפולוגיית גרעין תקינה באבחון, הם לא מרחיבים את הבדיקה ועושים חיפוש מלא? היה זכור לי שכך עושים, ואז תשובה שאין זרעים תקינים אמורה להיות מוחלטת.

נועה312

New member
לא, אצלנו הם לא המשיכו

וגם, עד לאיפה להמשיך בדיוק? רק אצל אזוספרמים עם זרעים באמת בודדים אפשר למיין את כולם.
לנו במיון המלא לשאיבה היה ריכוז של 0.6 מיליון למיליליטר ונפח של 5, כלומר ריכוז כולל של 3 מיליון, ואי אפשר לעבור על כולם בזמן. הם מתייחבים במיון מלא לשאיבה, שעולה פי 3 מהמיון המורפולוגי, לעבור על עד 2,000 זרעונים בהתאם למספר הביציות ואני מקווה שהם אכן עמדו בהתחייבות הזו כי היו לנו 10 ביציות בשלות ו3 מהן הלכו לפח כי לא מצאו להן זרעון מספיק טוב.

בלונד23

New member
שאלה, האם לא יכולתם להקפיא את 3 הביציות?

למה בעצם לא הקפאת אותם לשימוש עתידי?

נועה312

New member
עשו להן איקסי עם זרעונים דרגה 3 ו4

וההפריות לא הצליחו. אף אחד לא מבטיח לי שהיו מצליחים להפרות אותן עם זרעונים דרגה 1, אבל ברור שבמצב כזה היה להן יותר סיכוי.

למעלה