MF

avi0025

New member
MF

מישהו יכול לתת לי פרטים על תכנות ב-MF, מה זה? ראיתי מודעת דרושים שמוכנים להעביר אותך גם קורס בזה.. השאלה האם שווה להשקיע בזה, במובן שיש מה לעשות עם זה אח"כ.. האם זאת שפה חדשה או ישנה?

vinney

Well-known member
זה בעיקר לתחום הפיננסי

MF=MainFrame, חיה שכמעט נעלמה מהעולם, נשארה במקומות בהם מצד אחד דורשים מכונות חישוב חזקות וגדולות, מצד שני עדיין לא צריכים מחשבי על. בהרבה מקומות שרתי UNIX החליפו את MF, אבל במקומות בהם עיקר העבודה נעשית בBATCH (עיבודים יומיים ולא OnLine) הם נשארו. בד"כ (בארץ) מדובר בבנקים ובחברות פיננסיות. תכנות נעשה בהתאם, בשפת COBOL. שפה קצת אנאכרוניסטית, אבל מצוינת לתחום הפיננסי אליו היא נועדה. עקרונית תכנות הוא אותו תכנות, יש עבודה בOL או ב BATCH, לא נראה לי שעובדים RT בMF. מקום נוסף שעובד הרבה עם MF זה צה"ל, אבל לא נראה לי שהם שמים מודעות בעיתונים
. יכול להיות מעניין (ולכל מי שיירד עליי - אני נתקלתי בפיתוחים מאוד מעניינים ועכשיויים בMF, כולל WebServices על בסיס MF), ויכול להיות נורא אפור ומשעמם, כמו בכל מקום אחר בעולם התכנות.

OriIdan

New member
עדיין לא נעלמה מהעולם

החייה הזו שקוראים לה MainFrame עדיין חייה ונושמת ועד כמה שהבנתי אפילו קונים מכונות חדשות כאלו. יש היום מספר גופים בארץ שבודקים אפשרות הפעלת לינוקס על מערכות אלו כך שהולך להיות מאד מעניין בתחום הזה לדעתי.

vinney

Well-known member
יש כזה צורך?

בד"כ קונים MF עם מערכת ההפעלה וסל שירותים מהספק, זה יחסית מייקר את העסק, אבל מפשט עניינים מבחינת legacy (שבתחום הזה זה חישוב ענק). אבל בכל מקרה, זאת לא השאלה שנשאלה, וכמובן שאמרתי ש"כמעט נעלמה מהעולם", בניגוד למקובל לחשוב, יש נישות אותן MF יכולה לסגור הרבה יותר טוב משרתי UNIX/LINUX בזכורת הדינוזאוריות שלה דווקא. תכלס מערכת ההפעלה שלה מאוד פשוטה, ומתבססת הרבה על עיצוב החומרה, היא אומנם קניינית, אבל התחזוקה שלה יותר משמעותית מבחינת החומרה מאשר התוכנה, תקן אותי אם אני טועה

OriIdan

New member
אני לא מספיק מכיר את זה

אבל ממה ששמעתי יותר ויותר לקוחות MF רוצים להסב את המערכות ללינוקס וגם IBM תומכים בזה.

vinney

Well-known member
זה דווקא שמעתי

אני הבנתי שIBM לא רוצים לתחזק את מערכת ההפעלה הייחודית, ומנסים לצמצם עלויות שלהם. מבחינת לקוחות זה לא ממש משנה, כי MF נקנה בחבילה עם מערכת ההפעלה שלה, שהתמיכה לה ניתנת בחינם.

IdanR

New member
אתה קצת מבלבל מושגים.

MainFrame זה סוג של מחשב תוצרת IBM. Unix זאת מערכת הפעלה, ולא סוג של מחשב. אפשר להריץ מערכות הפעלה מבוססות Unix על MainFrame. ואפשר לכתוב בעוד שפות על MF... אפשר לכתוב בRexx, שפת C, ואפשר גם להקים עליו שרת HTTP, ולכתוב Web-Based applications.

vinney

Well-known member
זה מחשב ומערכת הפעלה

זה בא ביחד, להזכירך, ייחוד מערכת ההפעלה והמחשב הזה הוא בכך שיש חלוקה בין משימות לא ברמת התוכנה (multi tasking כמו שאנחנו מכירים אותו על מעבד אחד) אלא ברמת חומרה (מעבד בודד נחלק ברמת חומרה כך שמבחינת מערכת ההפעלה יש מספר מעבדים). מערכת ההפעלה של MF תומכת בתכונה הזאת באופן טבעי. כתוצאה מזה, לכל "מעבד" יש תור נפרד של משימות שרצות במקביל (באמת במקביל!), אך בתוך תור המשימות רצות באופן סדרתי. לינוקס לעומת זאת מנהלת מספר משימות מקביל על כל מעבד בודד. מבחינת WEB BASED זה נכון. בנוסף מערכת הOL של MF מסוגלת להציג פלט דינמי הן בHTTP והן בXML, ולמעשה ניתן לממשק אותה לכל נמערכת עכשוית ביותר.

DadleFish

New member
רק תיקון קטן,

למערכת ההפעלה הנפוצה בסביבת MF קוראים MVS.

למעלה