Mendel / Mandel

ענתר

New member
Mendel / Mandel

האם למישהו יש מושג, האם זה אותו שם, או יש לשמות הללו מקורות שונים? אם אני יודעת ששם משפחתו של הסבא רבה שלי היה Mendel, אזי ה Mandel אינו שייך למישפחתי? או שעלי לחפש גם בקרב ה Mandel

bilen

New member
Frankel = Frenkel

חלק מהפרנקלים שהם בוודאות שלנו, נמצאו רשומים עם A ואחרים עם E. חושבת שזו השפעה של השפות הזרות השונות שחלפו על פני האזור והשאירו חותם בשמות. אבל בעצם מדובר באותו שם. ייתכן שזה גם המצב אצלכם. בין היתר, מצאנו בעיקר : Frenkel Fraenkel Frankel

segev018

New member
פשוט:

mandel הוא שקד mendel הוא הגירסה האידית של מנחם: זה תמיד מנחם-מנדל.

עב

New member
מבחינתי זה מסתדר יפה

האגדה המשפחתית טוענת שאחד מאבותינו ששמו היה הורוביץ, רכש חלקת אדמה עליה גידל עצי שקד. הוא נודע באזור כ"איש השקדים" ולבסוף שינה שמו למאנדעל. במשפחה זו אין לנו מנחם כלל.

ענתר

New member
תודה לשגב ובלין, אבל כרגע זה תקו

בלין חושבת שזה אותו שם, וסגב שזה שני שמות שונים דרך אגב- שגב הכוונה לשם משפחה, לא שם פרטי, אם זה משנה את התשובה שלך. אשמח לעוד דעות והסברים

yofi nechama

New member
בעד התיק"ו

אצל משפחת בעלי אני מוצאת רישומים של FARBER ו FERBER. MANDEL ו MENDEL הם שני שמות שונים, כפי שכבר נכתב כאן. למרות זאת, יש אפשרות לשיבוש בהגייה. לא שמעתי MANDEL כשם פרטי. נחמה.

bilen

New member
תמיד צריך להיות זהירים למקרה שכתבו

את ה-A עם 2 נקודות למעלה, כמו שנהוג בפרנקל.

bilen

New member
אם לא ברור מה שכתבתי, אז אם היו

2 נקודות מעל ה-A מבטאים אותו E למרות שכתוב בעצם A.

raananh

New member
ואצלי יש משפחת MANDL מבוהמיה, צ'כיה

ואצלי יש משפחת MANDL מבוהמיה, צ'כיה... ללא ספק ללא קשר לשם האידישי MENDEL... רענן

bilen

New member
בטרנסילבניה דברו גם גרמנית לכן

זה באמת יכול להיות A או E. לנו יש ענף טרנסילבנאי דובר גרמנית.

ענתר

New member
אני יודעת שענף הפריטש שלי

דיברו גרמנית, על ענף המנדלים אני באמת לא יודעת

m a y 8

New member
מנדל - אצלי גם וגם:

מבטאים Mendel, מאייתים בשתי הצורות ומפרשים את מקורו כ"שקד". לחלק קראו גם לעיתים מנדלביץ. מקורם בכפר קורלטני שליד דורוחוי. מעניינת הגרסה של 'מנחם מנדל' - לא ידוע לי על מישהו בשם זה בענף, אך זה יכול להסביר את מנדלביץ כ'בנו של (מנחם)-מנדל'. אשמח ללמוד עוד! נוימרק, סולובייצ'יק, גלינסון, גולדברג (אוסיפוביצ'י/בוברויסק, בלארוס) בורוביק,טורקניץ (בריסק ליטובסק, בלארוס) מנדל (דורוחוי, רומניה) ברגר, גרוס (קלמניץ/קוסטיצ'ן, בסראביה, וגם: ברזיל, פרו) סנדברג, דנצר (צ'יקורי/יז'ירנה, גליציה, וגם ארה"ב וארגנטינה)זיונץ (רייביץ, פולין, וגם ארגנטינה) גאוט/האוט, גיפס (קומרוב, פולין, וגם ארגנטינה)

חוה3

Member
בקישור המצורף מוסבר

שMENDEL יכול להופיע גם כMANDEL (בעמ' 4 - קובץ PDF), פה. וכאן רשום שMENDEL הוא וריאנט של MANDEL אך הפרוש שונה.

thenoam

New member
מנדל Mandel מהעיר לובלין Lublin

האם יש כאן חוקרים עם בני משפחת מנדל (Mandel) מהעיר לובלין (Lublin)? ולעיניין הסקר... גם אצלנו מפרשים את המנדל כשקד ומבטאים Mandel.

yofi nechama

New member
MANDELBAUM מלובלין

שלום, נועם. האם יתכן ש MANDEL היו MANDELBAUM וקיצרו את שמם בהמשך? סבתי ז"ל היתה רוזה בת שעיה ואיטה מנדלבאום מלובלין. היו לה אחים: סלה SALA, שמואל ואברהם. הוריו של שעיה מנדלבאום היו ישראל-מרדכי מנדלבאום ודבורה לבית פריינד FRAJND. סבתי ציינה בדפי עד ביד ושם משפחות של דודים: HERLICH, AKERMAN, TUCHSZNEJDER, FRAJND אשמח לשמוע אם משהו מתחבר. שבוע טוב, נחמה.

thenoam

New member
MANDELBAUM

לא ידוע לנו על שינוי שם, והשמות אינם מוכרים לנו. כך שכרגע אין ביננו קשר ידוע...

למעלה