medial malleolus עושה צרות

הפדלאה

New member
medial malleolus עושה צרות

שלום, שאלה קטנה:
זה כמה חודשים שאני רוכב, משתדל לשמור על תדירות של פעמיים בשבוע כשעה וחצי, אבל מידי פעם מרגיש אחרי הרכיבה
כאבים מתונים ב .. השם הרישמי של זה הוא medial malleolus
כפי שניתן לראות בתמונה http://images.emedicinehealth.com/images/4453/4453-4463-8872-24999.jpg
בעצם פיקה שנמצאת מעל החלק הפנימי של כף הרגל.
לפעמים לוקח לזה להתאושש שבוע, שבו אני לא רוכב.
אולי התנסתם בעניין הזה ? אני לובש נעלי ספורט רגילות, אולי רצוי סוג של נעלי כדורסל (גבוהות) ?
(לא מענויין לקשור את עצמי לנעלי רכיבה, וכפי שאני מבין זה עלול רק להחמיר את הבעיה)

shangu23

New member
קטונתי מלתת עצות רפואיות אבל בכל זאת ננסה

אציין ראשית שקשה לתת עצה מבלי לראות אותך רוכב. לפעמים תנוחת הרכיבה שנובעת מכיוון האופניים עלולה למקם אותך בצורה לא אופטימלית וכך להוביל לפציעות. שנית, לנעלי ספורט רגילות יש בד"כ סוליה רכה שבדיווש מתעוותת מתחת לכף הרגל ועלולה ליצור נקודות לחץ, שבסופה של רכיבה יובילו לכאבים (למשל במקרה של לחץ בלתי שווה על עצב מסויים). גם שריכה של נעליים בצורה הדוקה מדי עלולה לגרום לעצירת דם, נימול ואף פציעה.

הייתי מציע לך בשלב ראשון לבדוק את מידת האופניים ואת הכיוונים השונים שלך על האופניים (גובה אוכף ומיקומו על המסילות, רוחב כידון, אורך סטם והזווית שלו וכו').

במידה ותגיע למצב של התאמה טובה למידות שלך ולסגנון הרכיבה שלך והכאבים ברגל לא יחלפו, הייתי שוקל לעבור לשימוש בנעליים קצת קשיחות יותר. לא חייב נעליים מחוברות ואפשר לנעול גם נעלי אופניים יעודיות עם סוליה קשיחה יותר כמו אלו.

כל זאת נאמר מתוך ניסיון בתחום האופניים, כמובן שרצוי לבצע בדיקה אצל רופא מומחה שיבדוק וישלול בעיות אחרות...

למעלה