Media

tberger

New member
Media

האם יש מחלקות ב FrameWork לטיפול ב Media, בעיקר השמעת Sound, או שחייבים להשתמש באוביקטים שלא שייכים ל NET.?

Adidi70

New member
אין מחלקה שמטפלת ב Sound

הדבר הכי נוח ונכון שאתה יכול לעשות זה להשתמש בפונקציית ה API : PlaySound:
Declare Function PlaySound Lib "winmm.dll" Alias "PlaySoundA" (ByVal lpszName As String, ByVal hModule As Long, ByVal dwFlags As Long) As Long​
יש עוד דרכים כמו לנבור בספריות ה DirectX אבל נראה לי שזה פחות נוח

gilad g

New member
אפשר להשתמש בפונקציית הAPI

שהוצעה (אני חושב שזה מה שהשתמשתי בתפוזינה), אבל אם אתה רוצה מולטימדיה של ממש, עדיף כמובן להשתמש ב-DirectX. ל-DX9 יש מעטפת של Managed Code (אני חושב שקוראים לזה Managed DirectX). ואפילו יש לינק להורדה

tberger

New member
תודה רבה

כן בעצם הייתי לא מזמן בהרצאה על DirectX ודיברו שם קצת על המעטפת. זוהי מעטפת מיוחדת שנבנתה ל DirectX 9 לצורך שיפור הביצועים לעומת שימוש במעטפת ה COM ה"רגילה" של NET. אולי זו הסיבה שלא בנו מחלקות בתוך ה FrameWork לטיפול ב MultiMedia כי ה DirectX נחשב לכלי מעולה וחבל להשקיע ולכתוב דבר שאולי יהיה פחות טוב ממנו.

Adidi70

New member
האם זה לא מסורבל מאוד ???

אם תרצה להפיץ את הפרוייקט שלך לאנשים שלא מותקן להם ה DX9 (רוב האנשים) הם יצטרכו להתקין את זה יחד עם הפרוייקט שלך ?! ובלי קשר יש לך איזה מקור שאתה יכול לתת שמראה קוד לגבי איך משתמשים במעטפת הזו (ובכלל ב DX9)?

tberger

New member
קודם כל

כרגע אני לא מתכנן להפיץ אלא לכתוב משחקים קטנים לילדים שלי. דבר שני אני תמיד מעוניין ללמוד דברים חדשים ואם מישהו ירצה להשתמש אז יתקין DirectX חדש (גם כך הוא כבר צריך להתקין NET.). בקשר לקוד עכשיו אני מתחיל לעבוד ואני מקווה שיותר מאוחר או מחר כבר אוכל להראות קוד. כרגע אני אעבוד רק עם SOUND. ה DIRECTX בגדול מחולק למספר חלקים שאין ביניהם שום קשר - SOUND, גרפיקה תלת מימדית ועוד.

tberger

New member
DirectX 9 ב NET.

טוב אז התקנתי את ה SDK. קצת גדול (כ 190MB) הורדה והתקנה שתופסת מקום רב יותר (לא יודע בדיוק כמה). התיעוד קצת חסר לא מוסבר איך להשתמש אלא רק שמות של אוביקטים וחברים. יש מספר Namespaces לטיפול בגרפיקה וקול. לקח קצת זמן למצוא אבל להשמיע קובץ WAV זה פשוט מאד: להוסיף REFERENCE ו USING ל
Microsoft.DirectX.AudioVideoPlayback​
והקוד עצמו כלום:
Audio a = new Audio("1.wav"); a.Play();​
זהו, הבעיה העיקרית למצוא חומר בעיקר לדוטנט כנראה מכיוון שזה די חדש (רק מספר חדשים).

Adidi70

New member
יש לי בעיה עם ה DX9

המערכת שלי לא מזהה את Microsoft.DirectX.dll וזה שאני מנסה לפתוח פרוייקט של DirectX9 איך אני מייבא את ה Reference שהזכרת ??

tberger

New member
Add Reference

אני לא פתחתי פרויקט DirectX כי היה לי פרויקט קיים. כנראה שאין הבדל גדול. ב References לחצן ימני Add Reference וב TAB של NET. תראה את כל ה dlls של ה DirectX 9. תבחר את זה שאתה צריך כי יש כמה ותלחץ Add וזהו. אגב זה נכון לכל הוספת Reference לכל dll של NET.

Adidi70

New member
לא מופיעים לי ה Dll האלה

התקנת את ה SDK מהקישור שהובא פה ע"י גלעד ??

gilad g

New member
הם אמורים להיות בספריה של ה-SDK.

בתור default, הם לא יופיעו ברשימה של VS.NET. תלחץ על browse כדי למצוא אותם

Adidi70

New member
אני לא מוצא את הרפרנס :

Microsoft.DirectX.AudioVideoPlayback בשביל לנגן מוזיקה

tberger

New member
התקנת DirectX

א. כן התקנתי מהקישור של גלעד. ב. לגבי המיקום למעשה הותקנו שתי ספריות שמצאות תחת
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Managed DirectX​
באחת יש ספריות ללא MEMBERS במחלקות ובאחת זה נכון. אני לא יודע למה. אבל לא הייתי צריך לבחור ספרייה כי ה dll כבר הופיעו ב TAB של ה NET. ב REFERENCES. אבל אם לא מופיעים לך כנראה שאם תחפש ותוסיף ידנית גם יפעל לך.

tberger

New member
שאלה לגבי SOUND

לא כל כך קשור אבל ... האם מישהו מכיר כלי לחלוקת WAV לחלקים?

Adidi70

New member
אני מניח שאתה רוצה לפצל

קובץ קיים לצליל שאתה רוצה : יש כלי מובנה של Windows לכך: SoundRecorder שנמצא ב :
starr -> All Programs -> Accessories -> Entertainment​

tberger

New member
בערך

את ה SoundRecorer אני חושב שאני מכיר כבר 10 שנים בערך, הוא קיים מ WIN 3.11 אני חושב. אפשר איתו למחוק קטעים לא רצויים ואז לשמור מה שנשאר, אם אני רוצה לחלק ל 50 זה קצת מסורבל. התכוונתי למשהו שיאפשר סימון מ עד ואז לשמור את הקטע המסומן. או אפילו שיאפשר לחלק למספר קטעים כרצוני ואז שישמור אוטומטית כל קטע בקובץ אחר. אם אין נראה לי שאכתוב לבד עם ה DirectX. זה פרויקט טוב ללימוד.

Adidi70

New member
אני יכול להמליץ לך על תוכנת Premier

זה תוכנה לעריכת סרטים ששומרת גם קבצי מוזיקה אבל אני מניח שיש תוכנות הרבה פחות מורכבות שנועדו בדיוק למטרה שלך. תחפש בגוגל Sound Editor אני בטוח שתמצא משהו...

tberger

New member
תגיד מאיזה גיל אתה במחשבים?

אם אני לא טועה אתה בן 16 ואתה מכיר מה היה לפני 10 שנים ויותר. איך זה? או שהשלמת את החומר על כל מה שהיה מעולם?

למעלה