MEDA

• פותח הנושא isi5
  • פורסם בתאריך

isi5

New member
MEDA

סתם שאלות שעולות לי בענייני חיסכון בעלויות בנייה .. האם ניתן לעשות מדה במקום ריצוף זול מתחת לפרקט ?? האם להעלות בית לגובה 2 מטר , מה00 שלו , ייקר את הבנייה באופן משמעותי ? אפשר לתמחר את זה ? איך ניתן לעשות במרפסת אדנית בנויה מבלי להסתבך עם נזילות לקומה תחתונה ??

msvnk

New member
תשובות

ניתן לעשות מדה ואף רצוי. אין שום סיבה לרצף מלמטה, בזבוז כסף. אם כבר יש סיבה להתלבט זה אולי בגלל שמתישהו אולי יימאס הפרקט אבל גם אז אם מרצפים אז צריך לעשות כמו כל הבית. אם אתה לא עושה למינציה אז לא צריך אף אחד מהם. השאלה השנייה לא הייתה ברורה לחלוטין. האם אתה מתכוון מילוי השטח בגובה 2 מ' ואז לבנות על זה ? או שאתה מתכוון לבנות על עמודים ? את האופצייה הראשונה בכלל לא בטוח שהתב"ע תאפשר ואת השנייה היא בטוח לא תאפשר. אין שום בעיה לעשות אדנית, למרות שאם אתה חושש אולי זה סימן שלא כדאי, אני אישית לא מבין מלה צריך אדנית "אינטגרלית". אפשר לבנות רגיל ולקנות אדניות יפות ממגוון חומרים. בכל מקרה אם עושים אז דואגים לאיטום/ניקוז איכותי בהתאם לאיך שהיא תיבנה. זה ממש לא סיפור, ואם אוטמים גגות גדולים בהצלחה אין שום בעיה לאטום אדנית קטנה.

איריסג

New member
הבעיה המרכזית היא

שמדה מתפלסת מאד קרובה בעלויות שלה לריצוף. כך שהמון חיסכון לא יהיה פה.

פיטנגו4

New member
גינה על גג + אזהרה

במרפסת צריך להיות איטום טוב, גם אם אין אדנית יש גשם. אם האיטום טוב, והשיפועים נכונים לכיוון המרזבים, אין שום בעיה לשים אלמנטים רטובים. גם אדנית, וגם גינה אמיתית על גג, שזה יפה פי 100. בתמונה המצורפת יש אדנית אשר המשקל שלה הוא בערך פי 5 מהמשקל המותר למרפסת סטנדרטית. אני מציעה לבדוק זאת עם קונסטרוקטור, בדחיפות האפשרית, כי לפני בעית איטום יהיו לכם בעיות קשות עם השכנה מלמטה שתקבל עץ על הראש, או לפחות סדקים מבניים קשים לפני התמוטטות. יתכן שהמהנדס יאשר כי יש שם עמוד, ויתכן שהוא ימליץ לפרק הכל ומייד. (יש לי גם השגות על השילוב של הצמחים, אבל זה כבר נושא אחר, הרבה פחות חושב מהבטיחותי)

למעלה