med.

itay82

New member
med.

Well, just something I started thinking of this week. I was (and still am) sick with my favourite one: throat infection. For some reason, I am very used to getting it, and so I also know how to deal with it. There's only one thing which changes from one country to another, and that's the products. Since this is the first time I got a throat infection in Germany, I have suddenly seen tht al of my well known French/Swedish drugs/tea/honey were just not to be found anymore! It's not like the German ones aren't just as good (or even better), but I found myself buying my tea, honey and lutschtabletten with a very suspicious look on my face... do you know this experience?

ro99

New member
I know it so well...

לפחות הגרמנים לא פחות היפוכונדרים מהצרפתים, אבל אני מייעצת לך להצטייד כהלכה בכל פעם לפני שאתה מגיע להולנד. כשעברתי לפה מאנגליה, פתאום נעלמו כל התרופות הסטנדרטיות ללא מרשם, ואפילו התרופות במרשם נתנות ממבחר מצומצם ביותר. לאחר שנים של התעמקות בנפש ההולנדית, החלטתי שזה נובע מהאופי הקלביניסטי שלהם: סבל והסתפקות במועט זה חובתם וכל דבר שמקל על כך הוא פשוט פינוק ומותרות... יש דברים מסויימים ש-20 שנה לאחר שנהיו שגרתיים באנגליה למשל פתאום הופיעו בשוק לקול תרועות חצוצרות כאילו שאיכר בכפכפי עץ לצל טחנת רוח זה הרגע המציא אותן. לדוגמא, לאחת שסובלת מדלקות בגידים באופן די קבוע ונעזרת מאוד משימוש בהם, כל סוגי ה-VOLTAREN ובני משפחתו במשחה ובג'ל. עד אז הייתי נאלצת להציק לחברים שנסעו לגרמניה או להביא בכמויות מסחריות מאנגליה. ואם חס ושלום תחלה בשיעול פה, יש איזה סוג וחצי של סירופ שיעול מימי הסבתא (על בסיס צמחי ועוד רעלים הולנדים טיפוסיים שהם אוהבים בסוכריות שלהם) שלא עושה דבר חוץ מלשרוף את הגרון וקנה הנשימה, וכנ"ל לגבי טיפול בצינון ועוד מחלות חד-שנתיות כאלו. לפחות אני כבר לא נדהמת מזה יותר. אז שתהיה לי בריא!

rupio007

New member
העיקרון מאחורי....../images/Emo105.gif

אני לא רוצה להשמע יומרני אבל.... לכל תרופה יש את המרכיבים העיקריים שלה וזה רשום על הקופסא (וזה מאד חמור אם לא קוראים הוראות לפני השימוש או תאריך תפוגה!!!!) את השמות של המרכיבים הם לרוב בין לאומיים לדוגמא פראסאטמול= אקמול.... זה מאד חשוב לדעת דברים כאלו לפני מעבר בין מדינות כיוון שאם רוצים למצוא את אותן תרופות... בכל אופן אתה גם יכול כנגד דלקת גרון לקחת דבש טרי (חלת דבש)ולאכול את זה, אמור להיות את זה בכל חנות BIO שיש בכל מקום (לפחות בהונגריה אני יודע באיטליה ואנגליה) בנוסף תנסה לא לאכול מוצרי חבל בזמן הזה... הבראה מהירה ושלמה

למעלה