MDS

ohayon1001

New member
MDS

שלום רציתי לדעת האם MDS יכול להתפתח מתהליך תראומטי. במשפחה שלי אין שום תחלואות כאלה ואני כיום בן 19. הטראומה שעברתי לא הייתה קלה. בהיותי בן 9 נפגעתי מרכב ונחבלתי קשות בראש. הייתי מחוסר הכרה במשך שבוע היו דימומיים במוח ושיקום ארוך בבית לוינשטיין השאלה האם יש קשר בין החבלה שלי לאבחון MDS?

Myelodysplastic syndrome סינדרום המופיע בגילא

זהו סינדרום המופיע בגילאים מאוד מבוגרים 60 עד 75 ומאופיין בייצור חלקיקי דם לא תקינים בדומה למחלות של מח העצם ואנמיות מגורמים שונים. יתכן שהפגיעה בראש היתה קטליזטור בהתפתחות המחלה ורוב הסיכויים שאנטיביוטיקה ועוד תרופות ומזונות רעים היוו גורמים נוספים אך לדעתי זהו זיהום מסויים לדוגמא : טפילי, חיידקי או וירלי או אחר שמשבש את ייצור חלקיקי הדם. בברכת רפואה שלמה

ינוקא1

New member
רפואה זה כמו אהבה

אין תמיד ואין אף פעם. יכול להיות שיש קשר , יכול להיות שאין קשר. אם אתה מרגיש שיש קשר , אז תטפל בטראומה. רצוי אצל מטפל , אפשרי גם בעבודה עצמית (אם כי זה קשה יותר) , והכי טוב גם וגם. אני ממליץ במיוחד על הספרים של לואיז היי : "רפא את גופך" , "אהוב את גופך". בגלל שאתה בחור צעיר , אני מאוד ממליץ על טכניקות תנועה - צ'י גונג במיוחד. צ'י גונג (או צ'י קונג , אותו דבר) היא טכניקת ריפוי בתנועה עם כוחות אדירים , והיא לא קשה פיזית (היא קצת קשה מבחינה מנטלית , לעמוד בתנוחה מסוימת הרבה זמן , למשל). גם אם יש לך מגבלות תנועה , צ'י גונג יכולה להתאים - בתנאי שיש לך מורה טוב. בעזרת ה' , אתה תצמח מתוך ההתנסויות הללו. הרבה אנשים שקיבלו משברים כאלו בגיל צעיר הפכו בסופו של דבר למרפאים של עצמם וגם ריפאו אחרים.

למעלה