MCAT

DianaMor2

New member
MCAT

היי,

אם מישהו התעסק עם זה, מכיר את זה.
באיזה שנה בתואר הראשון כדאי לגשת למבחן? אם המטרה היא לימודים רציפים.
וכמה מאתגר הוא בהתחשב שהתואר שלי לא יהיה מדעי, אני אקח קורסי בחירה מדעיים בדרך וככל הנראה עזרה ממוקדת למבחן.
אני יודעת שמחליפים פורמט ב-2015, זה הפורמט שאני צפוייה לעמוד מולו, אבל למיטב הבנתי המבחן משתנה בחלק מהנושאים ולא ברמה.

תודה מראש!

Philip Jr

New member
אני יודע שזה לא מה ששאלת

אבל את אזרחית אמריקאית / בעלת GC? נמצאת בארה"ב כרגע או בארץ? אם לא, את מודעת לכמה נדיר להתקבל כסטודנטית בינלאומית בארה"ב?

לכן אני גם בספק שתקבלי תשובה כאן לגבי מתי לגשת.. אבל מציע לך להציץ באתרים רלוונטיים כמו אלו:

https://www.aamc.org/students/applying/mcat/faq/313878/whenshoulditakethemcatexam.html

https://benchprep.com/blog/take-the-mcat/

באופן כללי זו פונקציה של מתי את צריכה את הציון כדי להיות מוכנה להגיש את הבקשות, והאם את רוצה להשאיר לעצמך זמן להזדמנות שנייה.

DianaMor2

New member
אני אזרחית קנדית, בקנדה

ואני שומעת פה על אנשים שניגשים בשנה השנייה והשלישית של התואר הראשון אז תהיתי אם יש למישהו מושג על זה…
גם בקנדה יש דרישה למבחן הזה, כמו עם הוטפל למיטב הבנתי זה מבחן סף. אני משערת שפה העניינים קצת שונים מארה"ב, לדוגמא סטודנט זר לא יכול ללמוד רפואה, רק אזרח או תושב קבע.

Philip Jr

New member
גידי סיכם הכל יפה

ואני רק לחזור על דבריי שגם הוא ציין - התזמון הוא לפי התזמון של ה - APPLICATION, לו"ז החיים והמטרות שלך, והאם את רוצה לקחת את המבחן אחרי שעשית את הקורסים שיעזרו לך לצלוח אותו. אני בטח שלא רואה סיבה לעשות את המבחן בשנה השנייה.

שיהיה בהצלחה!

Gidi Shemer

New member
MCAT

רוב הסטודנטים האמריקאיים עושים את ה MCAT בין שנה שלישית לרביעית כי כחודשיים אחר כך הם מגישים את ה applications. אין משמעות מבחינת לימדים רציפים. יש משמעות מבחינת התזמון של ה application.

הפורמט ישתנה ואיתו ייכנסו גם שלשה נושאים שלא היו מכוסים במבחן הקודם- פסיכולוגיה, סוציולוגיה, וביוכימיה.

זה לא שאת צריכה לעשות תואר באחד מהם, אבל קורס בכל אחד מהתחומים בהחלט יעזור.

לגבי קורסי בחירה מומלצים שיהיו רלבנטיים למבחן- ממליץ על אנטומיה ופיזיולוגיה של האדם, על ביולוגיה של התא, פיזיקה 1+2, וכימיה כללית ואורגנית.

בכל מקרה תצטרכי כימיה אורגנית 1 ו- 2 ופיזיקה 1 ו- 2 בשביל להיכנס לרפואה, אבל לעומת זאת אין חובת פיזיולוגיה או ביוכימיה או ביולוגיה של התא בקבלה לרפואה. לעומת זאת, החומר יעזור לך מאד.

עוד נקודה, לא הבנתי אם בהתייחסותך להבדלים בין קנדה לארה"ב התכוונת שרק בקנדה או רק בארה"ב חייבים להיות תושב קבע/אזרח. בארה"ב לא חייבים להיות אחד מהשניים אבל יש בהחלט לא מעט בתי ספר שלא יקבלו מי שלא במעמד הזה.

DianaMor2

New member
בקנדה חייב לביות תושב קבע או אזרח.

כל הבתי ספר לרפואה באונטריו קנדה לא דורשים שום קורס. תואר ראשון עם ממוצע גבוה, MCAT, קורות חיים, ראיון אישי, 2 המלצות וזהו… (כשמסכמים את זה ככה זה נשמע נורא קל)
אין להם דרישות לסוג התואר או לקורסים מסויימים, בגלל שעדיין לא בחרתי התמקדות בתואר אני מנסה לעשות את הבירורים עכשיו (הרי בוחרים פה את התואר לקראת סוף השנה הראשונה)

Gidi Shemer

New member
מאה אחוז. בלבול שלי

חשבתי שאת באה מקנדה ורוצה ללמוד רפואה בארה"ב :)

אם כך, קחי רק מה שכתבתי לגבי המבחן עצמו והקורסים שיעזרו לך מבחינת הכנה.

למעלה