MBA

MBA

שלום לכולם,

האם MBA ממוסד לימודים בארץ לדוג' המכללה למינהל בראשון או הבינתחומי...
יעזרו לקבל תפקיד טוב יותר בארה"ב? האם הם "ייחשבו" במכלל במידה והתפקיד דורש MBA? (הבנתי שיש עניין של Accredination) ומן הסתם זה לא חל על מוסדות בארץ (חוץ מאונ' ת"א שהיא לא אופציה)...

ההתלבטות היא בין לעשות את הארץ תוך שנה אחת ואז לנסות לעבור לארה"ב לבין לעשות אותו בארה"ב מלכתחילה אבל אז זה סיפור של 100-150 אלף דולר שאין...

מה דעתכם? האם זה יעזור במשהו? האם בכלל יכירו בזה שם? (בתעשיית ההייטק במיוחד) האם זה יעזור לקבל Spondered Viza?

תודה רבה

Philip Jr

New member
קצת תשובות

אתה מערבב בין דברים.

1. בהחלט מכירים ב - MBA שעשית בארץ בחו"ל, בין אם הוא מאת"א או הבינתחומי.

2. בהחלט יש ערך גבוה בעשרות מונים ל - MBA אמריקאי על פני ישראלי בהשפעה על הסיכוי שלך להתקבל למשרה בתעשיית ההיי-טק, בעיקר אם ה - MBA מאוניברסיטה מובילה בארה"ב.

3. קבלת ויזת עבודה תלויה בגורמים רבים שרובם לא קשורים כלל לנושא של MBA. באופן כללי, הסיכוי לקבל ויזת עבודה (H) מחברה אמריקאית כאשר אתה נמצא בארץ וללא אישור עבודה קטן מאד, אלא אם יש לך ניסיון ויכולות מוכחות מעל ומעבר למועמד אמריקאי וגם אז זה לא מובן מאליו.

?

שלום,

1. מה אם הוא מהמכללה למינהל בראשון? עד יכירו בו?
2. מה אם ה MBA בארה"ב הוא מאונ' שהיא ב TOP50 ולוודווקא ב TOP10?
3. איך אני יכול לקבל אישור עבודה?

תודה רבה

Philip Jr

New member
תשובות

1. אין סיבה שלא יכירו בתואר שני במנהל עסקים שהתקבל ממוסד אקדמי ישראלי שעבר את אישור המל"ג וכדומה. עם זאת, מפתיע שאתה שוקל שתי אפשרויות כל כך שונות. יש הבדל תהומי בין MBA בחו"ל לבין MBA מראשון לציון, עם כל הכבוד.

2. למרות המצב הכלכלי הלא פשוט, חבריי בוגרי MBA מאוניברסיטאות מובילות (וורטון, לונדון ביזנס סקול וכו..) קיבלו הצעות עבודה רבות מאד וחיזורים מחברות שונות בארה"ב ואירופה. האם זה היה כך אם הם היו לומדים באוניברסיטה פחות מוכרת? לדעתי לא, אבל מי יודע. קשה לענות על כך.

3. מציע לך לקרוא קצת על ויזות עבודה לארה"ב (H ו - L), ולבדוק בפורום "עוברים לארצות הברית" לתשובות לשאלות נוספות אם יהיו לך.

למה אתה מתכוון כשאתה אומר שיכירו בתואר?

אתה מתכוון למודות להשכלה גבוהה או למעסיקים פוטנציאליים?

גברת בץ

New member
עניתי לך גם בעוברים לארה"ב

אבל אני חושבת שאין פה בעיה של "הכרה בתואר". העניין הוא כמה קל יהיה לך למצוא איתו עבודה. אז כמובן שקל יותר למצוא עבודה עם תואר מה-top 10, אבל אפשרי גם בלי.
בכל מקרה אני חושבת שיותר קל למצוא עבודה מכאן (ארה"ב) ולא מהארץ.

ולגבי אישור עבודה - כללי? לחברה מסוימת?

למעלה