MBA VS Phd, ג'ימט וטופל

DeVlan

New member
MBA VS Phd, ג'ימט וטופל

היי, פירסמתי כאן הודעה לא מזמן בנוגע ללימודים בחו"ל בתחום של התנהגות ארגונית. קודם כל תודה לכל המגיבים, נתתם לי כיוונים טובים.
ואני חוזר עם כמה שאלות המשך..

1. תואר שני לעומת דוקטורט -
אני מבין שבתחום הזה בארה"ב רצוי לעשות דוקטורט, עם זאת אני לא רואה את עצמי כרגע מפסיק לעבוד לתקופה כל כך ארוכה לטובת תואר דוקטורט. אני מרגיש ש4-5 לימודים ודקטורט בחו"ל, זה קצת...גדול עליי.
השאלה לגבי תכניות של MBA בתחום הזה: לפי מה שראיתי יש הרבה מוסדות שמלמדים את התחום לMBA.
ניתן לראות את זה כאן:
http://business-schools.findthebest.com/d/d/Organizational-Behavior
גם לפי נתוני השכר הממוצע, בוגרי MBA מרוויחים שם יפה. ז"א, נראה כי התכניות האלה מוכרות שם.
אז השאלה היא אם יש שיקולים נוספים שאני צריך להכיר אם אני הולך על MBA ולא על PHD?

2. ג'ימט וטופל:
לציון 680-700 בג'ימט, וציון עובר בטופל (הבנתי שברוב המוסדות זה בסביבות 100 +), בהנחה והאנגלית שלי היא רק סבירה (במסגרת הBA אני קורא לא מעט מאמרים אקדמאיים באנגלית ומבין אותם, אבל בטופל אתה נבחן גם על הבנת הנשמע, כתיבה ודיבור שזה משהו שפחות תרגלתי...) ובהנחה כי התואר שלי לא היה מתמטי ככה שאין לי כרגע יותר מדיי רקע מתמטי, כמה זמן מראש הייתם מתחילים ללמוד?
והאם סביר לשלב תוך כדי לימודים למבחנים האלה משרה מלאה? (לא מדובר על השבוע האחרון לפני הבחינה שזו תקופה שאני מניח אהיה בחופש).

תודה רבה ואחלה סופ"ש שיהיה

tulkin

New member
תלוי מה אתה רוצה לעשות בחיים

בתחום הזה כדאי לעשות דוקטורט רק אם אתה מתעניין במחקר. אם אתה רוצה לעבוד ולהרוויח כסף בתעשייה MBA או תואר מקביל זה כל מה שאתה צריך.

לגבי GMAT וטופל - אי אפשר לדעת כי אנחנו לא מכירים אותך. יש אנשים שלומדים חצי שנה ויש אנשים שלומדים שבוע. ההצעות שלי: קודם GMAT ואז טופל. לא לערבב בין השניים. ולגבי GMAT - כותבי המבחן משחררים לעולם שניים או שלושה מבחני אמת להתנסות. אני מציע לך בהקדם, לקרוא קצת על המבחן ולהכיר את סוגי השאלות (לא ללמוד ממש, רק לעשות כמה שאלות לדוגמא מכל סוג כדי להכיר), ואז לעשות את אחד ממבחני הדוגמא במלואו. להסתכל על הציון ולפי זה לדעת אם צריך ללמוד הרבה או מעט ובאיזה תחומים.

Boston Guy

New member
כן, יש שיקול שצריך להכיר: כסף

MBA זה "פרה חולבת" של האוניברסיטאות - שכר לימוד גבוה עד גבוה מאוד, ומינימום סיכוי למילגות או מימון.
כדי להגיע ל MBA מאוניברסיטה בעלת שם טוב אתה תצטרך להיפרד מכמה מאות אלפי שקלים רק בעבור שכר הלימוד - ויחד עם עלות המחיה בארה"ב אתה תגיע בקלות לרבע מליון ש"ח ויותר.

דוקטוראט - למי שמתקבל - היא כמעט תמיד תכנית שמגיעה עם מימון (שכר לימוד + מלגה שמכסה חלק מהמחיה).

tulkin

New member
כן.. רק שדוקטורט אומר...

5 שנים של עבודה קשה מאד בשכר (מלגה) מזערית שמכסה את ההוצאות ולא יותר מזה, בשביל תואר שלא מקדם אותך בהרבה למה שאתה באמת רוצה להשיג (אם הכיוון של ייעוץ ארגוני זה אכן הכיוון הרצוי).
נראה לי שביחס לאלטרנטיבת הMBA, לא בטוח שזו אופציה זולה בהרבה. (5 שנים על מלגה מינימלית, מול 2 של הוצאות בשמיים+3 שנים של הכנסות לא רעות, בהנחה שמוצאים עבודה טובה)

DeVlan

New member
תודה רבה..עוד תגובות יעזרו פה! ובנוסף-

כן, לקחתי את השיקול הכלכלי שהוא שיקול מאוד מרכזי כאן.

שנת לימודים באוניברסיטה בTOP20 + מחייה - האם אתם מעריכים כי מדובר בסביבות ה-45K לשנה אחת?

Boston Guy

New member
ל MBA? תכפיל את ההערכה שלך

כמו שכתבתי לך קודם - מסלולי ה MBA, באופן ספציפי, הם "פרה חולבת".
האוניברסיטאות מתמחרות אותם הרבה יותר ביוקר מאשר מסלולים אחרים אצלהן. אנשים מוכנים לשלם הרבה כסף בעבור MBA יוקרתי, והאוניברסיטה אינה עיוורת לזה.
ההערכה שלך נמוכה ב 50% - 100% מהעלות הריאלית של מה שכתבת.

DeVlan

New member
המשמעות של זה היא שMBA בארה"ב כולל כל

הוצאות המחיה מגיעה לסביבות 600 אלף ש"ח.

אם זה היה חצי מזה, זה גם היה מטורף. אבל אפשרי. הסכום הנוכחי כנראה יגרום לי לוותר על החלום..פשוט כי מפחיד לקחת הלוואה כזו גדולה.

אריאדנה

New member
זה לא שאנשים לא עושים את זה

ידיד שלי, ישראלי, סיים כאן MBA בקיץ האחרון. בקיץ שלפני זה, בין שתי השנים של ה-MBA, הוא עשה התמחות בגוגל ועכשיו הוא התחיל לעבוד במשרד שלהם בניו יורק. הרעיון הוא שהמשכורות בתחום מספיק גבוהות כדי להצדיק את ההוצאה, וש-MBA באוניברסיטה טובה יהיה מספיק כדי למצוא עבודה. השאלה באמת אם הידיד שלי הוא מקרה מייצג, ואין לי מספיק ידע כדי לענות. אם הוא לא מקרה מייצג זה באמת סיכון גבוה מדי.

למעלה