MBA vs. MPA (Master of Public Administration)

• פותח הנושא ESPN
  • פורסם בתאריך

ESPN

New member
MBA vs. MPA (Master of Public Administration)

הי,

אני בתחילת גישוש ראשוני של לימודים בארה"ב ותוהה האם כדאי להתמקד בכיוון של MBA או MPA.
הרקע האקדמי שלי הוא בתחומים של מדע המדינה/יחב"ל (כולל תואר שני בלי תזה) אבל בשנים האחרונים אני עובדת במגזר העסקי. השאיפה המקצועית שלי בסופו של דבר היא להשתלב בעשייה ציבורית/ארגונים בינ"ל ללא מטרות רווח.
אם יש פה מישהו שעבר את ההתלבטות הזאת (או לומד לMPA בלי שעבר אותה) אשמח לשמוע תובנות. נראה לי שזאת החלטה חשובה כבר בשלב הזה כי היא קובעת אם לעשות GMAT או GRE, שעד כמה שהבנתי זה בעצם צריך להיות הצעד הראשון שלי.

מניחה שאשאל לגבי עוד דברים בהמשך, ככל שאני קוראת וחושבת יותר רק עולות עוד ועוד שאלות...
תודה

Philip Jr

New member
זו שאלה ממש מעניינת בעיניי

שעלתה פה שוב ושוב לאחרונה, בהקשרים שונים. כלומר, "מה עדיף לי - MBA או תואר מקצועי X".

בתור פסיכולוג, התשובה שלי כמו תמיד תהיה "זה תלוי". אבל בתור חוקר, עצה אחת שאני יכול לתת זה לעשות קצת מחקר. לבחון משרות פתוחות בארגונים/משרדים מהסוג שהיית רוצה לעבוד בהם, במדינה בה היית רוצה לעבוד, ולראות מה הדרישות, מה הדרישות המומלצות, ואפילו לנסות ליצור קשר עם כמה. תופתעי כמה אנשים יחזירו לך מייל עם תגובה לשאלה כזו..

הטיפ השני שאני יכול לתת הוא שבימינו הרבה מאד תוכניות MBA מקבלות גם GRE. בכיוון ההפוך זה לא ממש עובד לדעתי. בכל מקרה, שווה לבדוק, כי בניגוד לעבר את דווקא פחות מוגבלת בגלל ההחלטה של איזה מבחן לעשות. כמובן שצריך לבדוק את זה פרטנית לכל מוסד שבו את שוקלת ללמוד.

לסיום, דעתי האישית היא שאם יש לך תואר ראשון ושני בתחום המקצועי שלך, אולי MBA יועיל יותר. בימינו אני מבין קצת יותר ב - MBA כי אשתי בתוכנית MBA, ואני חושב שיש לתוכניות האלו יותר יוקרה מתוכניות כמו MPA. כתלות באיפה תעשי MBA, אפשרויות ה - NETWORKING שלך יהיו גדולות יותר מאשר תואר כמו MPA, ואולי תצאי מהתואר עם יותר אפשרויות תעסוקה. אבל אין לי כל כך איך לבסס את הדעה הזו.

ובאמת באמת לסיום (בינתיים לפחות) - יש גם שיקולים פרקטיים.. הבדלים בעלויות למשל.. אני מניח ש - MBA (במיוחד במוסד מוביל) יותר יקר מ - MPA.

ESPN

New member
נגעת בהרבה מאוד מהדברים שגם עוברים לי בראש

אני גם נוטה לMBA כי אני חושבת שזה פותח יותר דלתות ומשאיר יותר אופציות פתוחות. במיוחד אם לוקחים בחשבון חזרה עתידית לארץ שבה אף אחד לא שמע על MPA.

לגבי קבלת הGRE, זה נכון שהרבה תוכניות MBA מקבלות GRE כיום, אבל אני מקבלת את הרושם שהם מעדיפות GMAT. מהקצת שבדקתי בנתיים גם תוכניות MPA מקבלות GMAT, אז נראה שזאת פחות שאלה מהותית ממה שחשבתי כשכתבתי את ההודעה המקורית.

מבחינת עלויות, כן, MBA יותר יקר, אבל זה בכל מקרה בסכומים אסטרונומים שדורשים הלוואה/מימון, בפערים של 10 או 20 אלף בין השתי התוכניות באותה האוניברסיטה. זה מעלה את השאלה הבאה שלי שבטח עולה פה הרבה. האם עדיף להתמקד בתוכניות פחות יוקרתיות אבל יותר זולות ועם יותר אופציות מימון או לא להתפשר על איכות המוסד ולקבל את הנטל הכלכלי לשנים הבאות? בגלל שהשאיפה הסופית שלי היא להשתלב במגזר הציבורי, פוטנציאל ההשתכרות העתידי יותר נמוך ולצבור חובות נהיה יותר בעייתי.
בכל אופן, העצה שלך ליצור קשר עם אנשים שכבר עברו את המסלול ומצאו עבודות בתחום היא טובה. אני אעשה את זה באמת. תודה

Reptask

New member
מהמעט שאני יודע

במנהל עסקים באוני' המובילות, עדיף להתמקד ב-GMAT. הלך הרוח הוא שהן לא יסתכלו בחיוב על ה-GRE, ומחיפושים ברשת ודיבור עם אנשים - לא שמעתי על אף אחד שהתקבל ללא GMAT.

באשר לסוג התואר - בתוך ארצות הברית, כנראה ש-MBA יוביל למשרות מכניסות יותר (אך לאו דווקא מעניינות יותר - זה אינדיווידואלי), ויאפשר לסגור את החוב מהר יותר.

דווקא בארץ, אני לא חושב שזה ישנה מאוד, שכן מנהל עסקים נחשב לתואר כללי, ולכן למוסד עצמו יהיה את מירב המשקל, ולא לסוג התואר.

Philip Jr

New member
תשובה

תראי, אשתי בתוכנית MBA באוניברסיטה שגם אני לומד בה, UIUC. זו תוכנית MBA לא רעה, אבל ממש לא בדרג המוביל של התוכניות. מה זה אומר? שני דברים לפחות:

1. כשהיא תסיים את ה - MBA, היא תהיה עוד מישהי שיש לה MBA. זה לא שבמצב הכלכלי של היום יזנקו עלייך עשרות מעסיקים אם תסיימי בבי"ס מוביל, אבל בכל זאת - יש הבדל.

2. רוב העמיתים שלה מהאזור, ממרכז אילינוי. רוב העמיתים שלה עובדים בחברות חקלאיות, כי כל מה שיש פה זה תירס וסויה. זה אומר שכמה שהיא תתאמץ לעשות NETWORKING, עדיין רוב הקשרים שתיצור יביאו אותה בסוף לעבוד בחברה כמו John Deere ולשווק טרקטורים.

אז למה נניח היא בכלל עושה MBA? כי אכן כפי שאמרת, התוכנית הייתה זולה יחסית. היא פה, אז אנחנו יכולים להישאר פה ולגור ביחד.. זה בכל זאת תואר שני, למישהי שהתואר הראשון שלה בתקשורת (יענו חסר תועלת). זו אוניברסיטה טובה יחסית, עם רשת ענקית של ALUMNI בכל ארה"ב ואפילו בישראל, ואם נישאר באיזור אז זה דווקא כן יוכל לעזור.

בכל מקרה, אני לא יודע באיזה נטל את יכולה לעמוד או לא, אבל את צריכה לחשוב לעצמך איפה המוסדות בהם תוכלי לבנות את הקשרים שרלוונטיים למגזר בו את רוצה להשתלב, ואולי גם לאיזור הגאוגרפי בו את רוצה להשתלב. ובכל מקרה לא הייתי מתפשר יותר מדי..

גברת בץ

New member
חשבת על תכנית משולבת?

לכל אחת יש את היתרונות שלה, ואם זה מתאים לך יש תכניות משולבות שעושים בשלוש שנים - אני מכירה כמה אנשים שעושים את זה ומרוצים סה״כ, אם כי ההשקעה הכלכלית גבוהה יותר משמעותית.

גברת בץ

New member
להפך

תארים משולבים זאת בדיוק הקופסה שלי...

אמנם השילוב שלי מאוד שונה אבל חייבת לומר שבדיעבד הייתי מאוד שמחה לעשות שילוב כזה של MBA/MPA.

Philip Jr

New member
טוב את יודעת למה התכוונתי..

אף אחד לא חשב על כך שניתן לשלב בין שני התארים. אבל וואו זה הרבה כסף.. שנה אחת בתוכנית של הרווארד תעלה יותר מכל ה - MBA של אשתי (במיוחד אחרי שהיא קיבלה מלגה, אבל אולי גם שם אפשר לקבל מימון סביר).

ESPN

New member
ראיתי את האופציה הזאת

והפלתי אותה לבנתיים כי באמת עוד שנת לימודים זה עוד (המון) כסף, ולא פחות חשוב, זה עוד זמן שלומדים בו במקום לצבור ניסיון תעסוקתי. זה בטח מעניין ומועיל, אבל נראה שהחסרונות עולים על היתרונות.
מה שכן, ראיתי שיש מקומות שאפשר לעשות concentration או specialized degrees בתחומים שקשורים לממשל כחלק מהMBA הרגיל של השנתיים. צריך באמת לבדוק את נושא הנטוורקינג שהתוכניות האלו מאפשרות אבל זה יכול להיות כיוון ממש מעניין.

BigMatilda

New member
נדמה לי שיש תוכניות MBA עם התמחות ב-nonprofit

נדמה לי ששמעתי משהו על מסלול כזה בקולומביה. או לפחות משהו דומה. וזה נשמע לי יותר מתאים לכיוון שלך מאשר public admin שזה נראה לי יותר מכוון למישרות ממשלתיות.

למעלה