MBA/MFIN בקנדה

Eyal Tadmor

New member
MBA/MFIN בקנדה

שלום לחברי הפורום,
אני לקראת סיום התואר הראשון שלי באוני' בן גוריון (מנהל עסקים עם התמחות במימון), מעוניין מאוד ללמוד לתואר שני בחו"ל, לצבור את הידע הטוב ביותר ו"לשפשף" את האנגלית.
היעד המועדף עלי נכון להיום הוא קנדה, מכיוון שמדובר במדינה דוברת אנגלית, אך בעיקר בגלל האפשרות ל- CO OP במהלך התואר ולקבלת אישור עבודה PGWP לתקופה המקבילה באורכה למשך זמן הלימוד (ככל הנראה שנתיים). ידוע לי על האפשרות לבקשת תושבות קבע במהלך תקופת התעסוקה לאחר התואר, אך כרגע זה לא העניין המהותי מבחינתי, ובאמת חשוב לי יותר לצבור את הנסיון הבינלאומי וליצור נטוורקינג ברמה בינלאומית.

אז יש לי כמה שאלות:

1) MBA with specialization in finance או Master of finance?- אין ספק שהתחום אליו אני פונה הוא תחום המימון. משיטוטים בפורומים ובמאמרים הגעתי לתובנה כי MFIN מיועד בעיקר לבוגרי BA טריים שמעוניינים להתמקצע בתחום ולצבור יתרון תחרתי, וכי בד"כ אין צורך בנסיון תעסוקתי. כמו כן, הידע הנרכש במסלול MFIN ממוקד ומקיף הרבה יותר בתחום הפיננסים מאשר MBA עם התמחות, מה שיכול להתאים. מצד שני, MFIN הוא תואר פחות מוכר מ- MBA, וכיום יש דרישה ממנהלים בכירים להיות בעלי תעודת MBA, מה שמוביל במקרים רבים לעשות את שני התארים בסופו של דבר (הוצאה כספית לא מבוטלת). בנוסף, המשכורות לאחר תואר MBA גבוהות יותר מאשר MA.
אשמח לקבל המלצות ולשמוע דעות לגבי המסלול העדיף.

2) רמת ה business school- אין ספק שאחד המרכיבים החשובים בבחינת תוכנית הMBA הוא שם המוסד והיוקרה המיוחסת לו. מבירורים בחנתי מספר אלטרנטיבות בHIGH CLASS של האוניברסיטאות, אך לצערי השם מחייב, ועלויות התואר גבוהות במיוחד (בין 60K- 90K לתואר). אז נכון שמודבר בהשקעה שאמורה להחזיר את עצמה, אך אני חושש שסכומים כאלה אינם ברי השגה מבחינתי, אלא אם מדובר במלגה של לפחות מחצית מסכום הלימוד. כPLAN B, חשבתי על להגיש מועמדויות במוסדות קצת פחות יוקרתיים, שם עלויות הלימוד מסתכמות ב-30K בערך. אחד מהמוסדות שמשכו את עיני במיוחד הוא LAURIER Business school, בין היתר עקב עלויות הרשמה נמוכות במיוחד (25K לערך) והאפשרות לעד 3 תקופות של CO OP (בתשלום!).
אז השאלות לנושא זה:
א. האם התפשרות ביוקרת מוסד הלימודים היא משמעותית? האם ביזנס סקולס מרמה שנייה או שלישית "יעשו את העבודה"?
ב. האם תוכניות ה CO OP שמציעים המוסדות בדרג השני והשלישי מפצים על השם הפחות טוב?
ג. אשמח לשמוע חוות דעת על הביזנס סקולס של ,LAURIER, Concordia, McMaster Simon Fraser- יוקרה, שם, אפקטיביות תוכנית ה CO OP.
ד. האם באוניברסיטאות מדרג זה הסבירות לקבלת מלגה גבוהה יותר?

3) PGWP- מרבית התוכניות לתואר שני נמשכות בין שנה לשנתיים, מה שאומר שאישור העבודה לאחר גמר הלימודים תקף רק לפרק הזמן הזה. האם ארגונים קנדיים יסכימו להעסיק בוגר זר במקום להעסיק בוגר קנדי, במיוחד לאור התוקף הקצר של אישור העבודה? קראתי שניתן להגיש בקשה להחלפת אישור הPWGP ל- LMO ללא הצורך של הארגון להוכיח RECRUITMENT EFFORT. אשמח לשמוע גם על כך.

4) מקומות אחרים האם קיימות מדינות נוספות אשר מתירות לאחר הלימודים לעבוד ולצבור נסיון? בנוסף, האם ישנה אפשרות עתידית להגירה במדינות אלו? (אין לדעת כיצד הדברים יתגלגלו)

5) רקורד בעייתי- לסיום, שאלה שמטרידה אותי רבות. לפני כמה שנים טסתי כמו כל הצעירים אחרי צבא לעבודה בעגלות ביוסטון. לצערי, החברה שכנעה אותי לטוס ללא ויזת עבודה (למרות שחילקו לעובדים אחרים), ונאמר לי שברגע שאגיע לארה"ב אהיה תחת הליך של קבלת היתר עבודה מיוחד לכריסמס (החברה טוענת עד היום שאכן היינו בתהליך כזה). לצערי הרב, החברה הייתה תחת מעקב של ה- FBI (!) בעיקר על רקע חשדות של העלמות מסים. אני ועוד שישה נתפסנו על ידי רשויות ההגירה, ולאחר משפט השופט אישר את בקשתינו ל voluntary departure, יצאנו כחוק מארה"ב. מבירורים מול שגרירות ארהב בישראל, נאמר לי שאין לי חותמת שחורה, וכי אני יכול להגיש בקשה לויזה חדשה (מה שלא אעשה בשנים הקרובות בכל מקרה). בכל אופן, אני את הלקח שלי כבר למדתי.
השאלה- האם המקרה יוכל להשפיע לרעה על סיכויי הקבלה שלי ללימודים גבוהים בקנדה?

אשמח לקבל תשובות על השאלות, וכן ליצור קשר עם מישהו שעבר את התהליך של לימודים MBA או MFIN בקנדה לקבלת עוד מידע
תודה רבה ושבוע טוב

אבי1985

New member
אני אנסה לענות ממה שאני יודע

אני בכיוון של ללמוד MFin בקנדה.
התשובות שלי הן בהתאם למה שאני מבין ולא על סמך ניסיון. ייתכן שאני טועה.
1. אם אתה רוצה להתמחות במימון לעומק וחושב ש-Mfin ייתן לך את הכלים, לך על זה. זה מה שאני החלטתי. המעסיקים שזקוקים לבוגרי MFin יודעים בדיוק מה זה התואר הזה.
2. אני החלטתי ללכת על high class כי זה מגדיל את אפשרויות התעסוקה.
3. אחרי שנה של עבודה ניתן להגיש PR. בחלק מהפרובינציות ניתן מיד עם סיור התואר (אונטריו) או לאחר שיש עבודה (בריטיש קולומביה). שים לב שזה נכון לעכשיו. עד שתסיים את התואר, הכל יכול להשתנות.

לגבי השאלות האחרות, אין לי תשובה בשבילך.

בהצלחה

Philip Jr

New member
מנסה לעזור

ורק מבהיר - זהו לא התחום שלי, אשתי ב - MBA כרגע בארה"ב, ומשם הידע המוגבל שלי. מבחינתי, "מימון" זה האם יש לי מספיק כסף בארנק לארוחת צהריים. אתייחס רק לשני הסעיפים הראשונים. אני גם לא מומחה למוסדות הקנדיים.

1. אני הייתי הולך על MFIN, מתוך ההגיון הבא: בימינו יש כל מיני מסלולי MBA, שלא מוצעים לתארים אחרים כמו MFIN. למשל, מסלול ה - EXECUTIVE שנהיה מאד פופולרי. עוד מסלול שהולך ותופס תאוצה (ואשתי בו) הוא מסלול של PROFESSIONAL MBA, שבו אתה ממשיך לעבוד במשרה שלך, ולומד בערבים / סופ"שים / שילוב של השניים. מה שאני מכוון אליו הוא שתאורטית אתה יכול לעשות MFIN, להתחיל את מסלול הקריירה, ולעשות MBA מאוחר יותר. זה מאד יקבל עליך מבחינת המימון, מכיוון שבאופן כללי:

א. יש יותר מלגות/אפשרויות מימון בבתי הספר למנהל עסקים.
ב. יש יותר מסלולים בבתי הספר למנהל עסקים, שיאפשרו לך ללמוד ולעבוד במקביל וכך לממן את התואר.
ג. עסקים רבים יהיו מוכנים לממן לך חלק (ואולי אף את כל ה - MBA) תחת תנאים מסוימים. זה מאד שכיח אצלנו, למרות "המצב הכלכלי".

מקווה שהנקודה ברורה, אשמח להרחיב.

2. מהראייה שלי, השאלה הזו בעצם קשורה בעיקר ב - RETURN ON INVESTMENT. כלומר, אם אתה רוצה לכמת את ההשפעה של בחירה ב - MBA ב - TOP TEN SCHOOLS לעומת דרג ב' או ג', צריך להסתכל על ה - ROI, דהיינו משכורות ממוצעות לפני/אחרי, זמן להחזר הלוואות/עלות הלימודים/ נתוני תעסוקה ועוד.

למשל - ראה כאן:
http://www.forbes.com/sites/kurtbad...-2013-list-of-americas-best-business-schools/

זהו בינתיים!

Eyal Tadmor

New member
תודה+שאלה לאלי

תודה לשניכם!
אלי, לאיזו אוניברסטה אתה מכוון? ראיתי שהאוניברסיטאות המובילות מציעות PART TIME MFIN, שים לב שאישור העבודה לא תופס במקרה זה! בשאר ראית שמדובר ב MSC IN FINANCE
שלחתי לך גם הודעה פרטית

למעלה