MBA בארה"ב

MBA בארה"ב

אהלן חבר'ה,

טוב אני דיי "ירוק" פה - אודה על ההתחשבות...

ב 2 מילים עליי: ממר"מניק (הייתי תוכניתן בחיל המודיעין) ובוגר מדעי המחשב - עובד בתפקיד ניהולי כ 3 שנים...

לעשות MBA בארה"ב תמיד היה חלום שלי וכל עוד לא עברתי את ה 30 החלטתי לעשות את זה...
איך אני מתחיל? מה הסיכויים בהנחה שהתואר הראשון עומד על 80? הרקע מהצבא \ העבודה עוזר? כמה זמן התהליך לוקח?

תודה רבה לכולם

tulkin

New member
אם אתה רוצה להתחיל ללמוד בספט' 2013

אתה צריך להתחיל את התהליך בערך עכשיו.

תצטרך לברר עם עצמך מה בדיוק אתה רוצה להפיק מהתואר הזה. הבירור העצמי יעזור לך לכוון לבתי ספר שמתאימים לך, לוודא עם עצמך שזה מה שאתה רוצה לעשות עם מאה אלף דולר מיותרים שאולי יש לך (או שזה יגרום לך לחשוב מאין לעזאזל משיגים מאה אלף דולר בשביל לימודים), ולבסוף לבוא לידי ביטוי בחיבורים שצריך להכין כחלק מערכת ההרשמה ברוב בתי הספר.
במקביל לבירור העצמי הזה, תחרוש את אתרי האינטרנט של בתי ספר שנראים לך רלוונטיים, ותקרא לעומק על תהליך ההרשמה של כל אחד, על הדרישות השונות (והדומות), וכו'. כדאי לך מאד לאתר בוגרי MBA מאותם בתי ספר בארץ ולהתייעץ איתם.
ובמקביל כדאי לך להתחיל ללמוד למבחן הGMAT. להירשם ולעשות אותו.
כל הסיפור אמור לקחת לך כמה חודשים טובים, ההרשמה מתחילה בד"כ בספט-אוקט, ויש יתרון בהרשמה מוקדמת. אחרי דצמבר-ינואר כבר אין הרבה טעם להירשם (למרות שיש כמה בתי ספר שמאפשרים זאת)

tulkin

New member
יש לי דעה מוצקה וקצת פרובוקטיבית בעניין הזה:

אם אתה צריך ארגון שילווה אותך - אתה לא מתאים ללימודי MBA מתקדמים בחו"ל. כמובן שזה לא מזיק פה ושם לקבל עצות, ויש לא מעט ארגונים שישמחו לתת לך עצות בתשלום. יש גם בלי סוף מקומות לקבל עצות טובות בחינם. כמו למשל הפורום הזה. אבל את התהליך אתה זה שצריך להוביל.

גברת בץ

New member
יש חברות ייעוץ

שלדעתי ממש לא חובה להשתמש בהן, אבל זה כנראה לא מזיק. היחידה שאני זוכרת את השם שלה זאת ארינגו.

Julia Gor

New member
MBA

Your GPA is a bit on a low side, so I would recommend to really work on your GMAT score. As it was said here, you can do the application yourself, however, the MBA application process is VERY competitive, especially for international students who need help with anything from visa requirements to the writing skills (the essays are probably the most important component of your application). Start the process now, you want to be part of the first round of the applicants.

Julia

the-way-in.com
[email protected]

rorik70

New member
MBA בארה"ב

אהלן
לפני שנתיים הייתי במצבך ונעזרתי בחברה שיושבת בתל אביב בבית אל על (קוראים להם STUDYUSA)
הם עזרו לי להתקבל לקולומביה כמו שרציתי ואני חושב שכן כדאי להתייעץ, כי לי בפירוש מאד עזרו.
בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה ותהנה

למעלה