mayalonet

פרמלה

New member
mayalonet

תבורכי על מתכון הלחם שנתת השבוע. להיט. פרמל כה התלהב שאפילו נתן להוריו לטעום וגם הם היללו. הולכת להכין גוש בצק שייאפה אחה"צ. לטובת הציבור מצ"ב שוב המתכון: כוסמין כוס (אין על הקמח הזה!) , יוגורט 150 מל (אני שמה 0% או 1.5% אבל נראה לי שגם אשל או גיל או שמנת או כל דבר דומה יעבוד), ביצה, שמן זית (מעט , להוסיף לפי הצורך). לערבב ולהוסיף קמח עד שנהיה גוש ולא דביק. ניתן לערבב פנימה מה שאוהבים - תבלינים (מלח, פלפל, בזיליקום). לרדד מעט על קמח , לפזר קמח מלמעלה על הגוש, ולהכניס ל 30-40 דקות ב 180. יוצא לחם מושלם, כמו לחם ארז. יטרף במקום. רק להעיר שיוצא מאוד שטוח. אני הוספתי גם שקית של אבקת אפייה.

תודה.

ינוסה עוד היום. אני בדרכי לסופר עכשיו ואקנה גם קמח כוסמין (יש משהו מומלץ?)

maya lo

New member
טפי... אופה לחם

אני מחפשת רק מתכונים קלים , לתנור, ללא אופה לחם. זה מתכון קלאסי לתנור. 180 מעלות. רק לשים לב לזמני האפיה - סדר גודל של 40 דקות. אם זה כבר נראה לחם, אז זה לחם. לא להשאיר עד שמתקשה אבן. (אני MAYALONET, פשוט אין לי מושג מה הסיסמא שלי לניק הזה, אז במחשב אחד יש לי את הניק הזה ובשני את השני)

maya lo

New member
איזה כיף! רק לגבי השטיחות - אולי השטחת את זה

לפני? בעיקרון זה לא מתנפח, אם זאת הכוונה, כך שאת צריכה להכניס את זה כגוש כדי לקבל "לחם נפוח" כדברייך. אפשר לנסות גם להוסיף סודה לשתיה או אבקת אפיה. יכול להיות ששמתי אז קצת קמח תופח (נגיד את הקמח שמוסיפים מעבר לכוס , על מנת שלא ידבק, לשים כקמח לבן תופח). אני באמת לא שמה לב - כי אני מבשלת מה"רגש... המתכון הזה גם מעולה ביותר לפיצה - רק שאז יש לשטח טוב טוב לפיצה דקה. נטרף על ידי ילדים. חיבת לציין שזה לא מתכון פרי יצירתי - אלא מתכון מהאינטרנט לפיצה ללא שמרים, אבל ההחלטה לגוון אותו ללחם היא עצמאית שלי... אם אני לא טועה זה דומה בקונספט ללחם אירי.

maya lo

New member
שכחת לציין שאפשר גם להוסיף פנימה

גבינה צהובה, עלי תבלין שלמים (טימין, רוזמרין), זיתים, קישואים, עגבניות מיובשות, תפוחי אדמה (מבושלים קלות), בטטה. כל קונספט אה לה לחם ארז - הולך. בתאבון!

למעלה