May the Force be with you - always

אבירי הג´די

אני רוצה לפתוח שרשור שיוקדש לשלוש הטרילוגיות של ג´ורג´ לוקאס, אודות ה-Force. בעיקרון, כל הנושא של ה-Force לא זר לנו - וכמעט בטוח שג´ורג´ לוקאס לקח את הרעיון מסיפורים שהוא שמע, שכבר היו קיימים. כמובן, הוא עיוות מעט את המציאות, או הרבה, אבל עדיין, קיים "כוח" אשר מאחד את היקום כולו למקשה אחת, למעשה "הכוח" הזה הינו היקום עצמו. אמן קונג-פו לומד "לחוש" הכוח הזה ולהשתמש בו, ולמעשה, בכל מה שנוגע להסברים המילוליים, הדברים שנאמרים על ידי אבירי הג´די במהלך הטרילוגיה הינם די אמינים ואתם תשמעו אותם ממני ומעצמכם בהזדמנויות שונות בשיעורי הקונג-פו... לגבי ה-Force, אני נוהג לכנותו כך, אך שמותיו האחרים: היקום האהבה אלוהים (וכולי...) אז ראשית, מי בכלל ראה את הסרטים? ומה יש לכם להגיד על כך? או לשאול לגבי זה?

wu-wei

New member
יייווווו!!!! אני מכירה את שלושתם בע

בן, אני גדלתי על הסרטים האלה, הם היו העולם הפנימי הסודי שלי, קוד, פתח, מימוש (בעולמי הפנימי) של משהו ששאב אותי, מילא אותי, היווה חלק נכבד מעולמי הפנימי ומהבניה שלי כאדם -מסתבר- החל מגיל 9 (אני חושבת) שאז ראיתי את "האימפריה מכה שנית" לראשונה (ובעיני הסרט הכי טוב מהטרילוגיה) (אח"כ ראיתי את מלחמת הכוכבים ואת הג´די). כן, כן, כן. כרגע אני חייבת ללכת, אבל בהחלט כן וכמה שיותר. דרך אגב, בזמן שאני כותבת את זה מתחילה להתבהר לי התחושה שזמן רב חשתי של היכרות עתיקת יומין (פנימית) עם ענייני הקונג-פו. זה מהטרילוגיה!!!.... טוב, ביי עוד תשמע ממני רבות בנושא and MAY THE FORCE BE WITH YOU

היתה תקופה שהשתמשתי במונח

"השדה הגדול" בשיעורים, אבל באיזה שהוא שלב נמאס לי ועברתי ל"Force", שהוא הרבה יותר מדוייק בעיני. המורה שלי להילינג משתמשת ב"אהבה" או "אלוהים" וגם היא וגם אני משתמשים מדי פעם במונח "היקום". זה כמובן חלק מהנושא של "אמנות היכולת", שאליו נכנסים ביסודיות רק לאחר שמשלימים את השלב "לוחם", או בחוג "אמנות היכולת" שם לא לומדים כלל את אמנות הלחימה הפיסית. עד לפני כשנה החוג "אמנות היכולת" היה הרבה יותר גדול וענף. היו 4-5 שיעורים מדי שבוע, כל אחד מסוג קצת שונה. למשל, כל יום רביעי היה "שיעור Force". התרשמויות סותרות ביותר על השיעור הנפלא / נורא הזה, שחזר כל שבוע מחדש, אפשר לשמוע מאנשים שונים שלמדו באותה תקופה (דוגמא: טליה...). בכל אופן, יש בסרטי ג´ורג´ לוקאס כמה וכמה עיוותים ביחס למציאות, ביחס למהותו של "הכוח". מצד שני, משפטים שיודה ושאובי וואן קנובי אמרו לליוק, הם משפטים שמצאתי את עצמי חוזר עליהם שוב ושוב, כמו תוכי, בשיעורי "אמנות היכולת" (בעיקר בשיעורי ה-Force של יום רביעי). לא אני שאבתי אותם מהסרטים - הם שאבו אותם מהקונג-פו!! או ששני המקורות הגיעו לכך באופן עצמאי... הרי אנחנו נמצאים כולנו באותו יקום, בתוך אותה אמת. את יכולה לתאר לעצמך מישהו בשיעור רץ בין שיחים ועצים וחצרות ומאחוריו רץ איזה טמבל ולוחש לו באוזן בלי הפסקה: "שאב את כוחך מהשדה הגדול! השדה הגדול הוא מקור הכוח שלך! חוש את השדה הגדול!..."

wu-wei

New member
בן, לא, אני לא יכולה לדמיין לי

מישהו רץ ומאחוריו מישהו לוחש לו באוזן..., אבל אני כן יכולה לדמיין מישהו (למשל לוק, למשל -את עצמי) רץ ומישהו/ משהו לוחש לו בתוך ראשו, מזכיר לו ממקד אותו, "חושי את שדה הכח! השתמשי בו! הרפי בתוכו! התמסרי לו! תסמכי עליו!" (3 המשפטים האחרונים הם אדפטציות שלי כמובן...). זה הכח, הזה, המודעות הכללית שאנו מגבירים את רגישותנו אליה; זה אלוהים (בעיקר כפי שמופיע בספרים ´שיחות עם אלוהים´), שבאים ברגעים המהותיים, או כשאנו מתחילים להיות בשלים/פתוחים לכך, ומזכירים לנו, ממקדים אותנו, מכוונים אותנו... זהו

../images/Emo6.gif

אבל זה מה שהיה לפעמים בשיעורי ה-Force ביום רביעי (מישהו, אני בד"כ, היה רץ מאחורי תלמיד ולוחש / אומר לו את כל הדברים האלה באוזן...)

Talia E

New member
אני מבטיחה לך שהוא אכן רץ...

לידינו ולחש לנו "חושו את השדה הגדול!"... הוא היה מתחבר ונותן לשדה הגדול להעביר את שלושת רבעי השעה הראשונה. במסגרתה לרוב הוא היה מעביר אותנו בין חצרות בתים דרך גדרות בלתי אפשריות (לפחות עבורי, ש"הפרתי" את החוקים ועקפתי לעתים בהליכה גלויה דרך הרחוב) ותוך כדי כל זה מעביר לנו הדרכות בלחישות... שנאתי את שיעורי ימי רביעי! הם היו לי כל-כך קשים! אחרי כן היינו הולכים לרוב לגן יעקב ושם משחקים מיני משחקים כמו תופסת שבויים או "הנעלם" (משחק שבו אחד צריך להעלם מהיתר, והיתר צריכים לעקוב אחריו, רצוי שמבלי שהוא יראה אותם) - גם את זה שנאתי! עד עכשיו אני לא מבינה לגמרי למה המשכתי להגיע אליהם במשך יותר משנה (עד שהוא הפסיק להעביר אותם) - אבל אולי מתישהו אני אבין, בתקווה שזה לא היה סבל חסר תוחלת... (סתאאאם - אני יודעת שלא).

אודות "הכוח"

אני פריק של הסרטים הללו (זה כנראה גם הגורם להתבגרות המנטלית המתעקבת שלי)..... השאלה שלי היא, היכן לעזאזל משיגים "חרב-אור" שבזו? חפשתי ברשת "מחסני חשמל" ולא מצאתי.........בן, יש לך קשרים??

בנעליים, אולי... לפעמים.

אבל ירון, מעבר לסיפורי האגדות של הסדרה (חרבות האור, אלימות, הזזת חלליות בכוח הרצון ועוד), בכל מה שקשור לחלק האמיתי של הסדרה, כלומר לחלק של ה-Force כפי שהוא באמת, במציאות שלנו, הזאת - האם אהבת את הסדרה גם מההיבט הזה, או "רק" מההיבט של סיפור האגדה המסעיר?

ירון-מ

New member
.

חיפשת בדו-קרב או בבש-גל סתם פשוט תמיד זאת התשובה לכל שאלה שמתחילה ב: איפה משיגים XYZ

הלו?? דו-קרב?? שלום!! אני מחפש...

אה... חרב אור... יש לכם? מה זאת אומרת מה-זה חרב אור?!?!? נו, אתם יודעים, חרב לייזר כזאתי, פשוט התחלתי ללמוד את תורת הג´די והמורה שלי אמר לי להצטייד בחרב אור. כמה עולה הכי פשוטה? מה?!? למה אתם צוחקים?!?! הלו?!?! הלו?!?!?!??!

למעלה