Math Trade 8 - שלב הבקשות

yaronra

New member
Math Trade 8 - שלב הבקשות

שוב שלום,

אנו עוברים לשלב השני של ההחלפה – שלב הבקשות.
הודעה זו היא הסבר כללי על שלב הבקשות.
ההודעה הבאה בשרשור תכיל הסבר על האתר בו מסמנים את הבקשות בפועל.

שלב הבקשות

בשלב הבקשות, עליכם להחליט אילו משחקים, מבין כל אלה שהוצעו בהחלפה, הייתם רוצים לקבל.
עבור כל אחד מהמשחקים שהייתם רוצים לקבל, עליכם להחליט אילו משחקים שהצעתם תהיו מוכנים לתת תמורתו. כמובן, שבסופו של דבר תתנו רק משחק אחד עבור כל משחק שתקבלו (אלא אם כן הצעתם כמה משחקים בחבילה אחת, כמובן).

הבקשות שאתם מסמנים מחייבות אתכם – אז אנא סמנו עבור כל משחק, רק משחקים שאתם באמת מוכנים לתת עבורו.

לבקשת הקהל, תאריך היעד לסימון הבקשות הוקדם ליום שני בעוד שבוע, ה-21.5. ביום שלישי ארכז את הבקשות ואפרסם את התוצאות.

תנאי ההחלפה

זה הזמן לומר כמה מילים על תנאי ההחלפה.
האחריות להעביר את המשחק היא על השולח. אתם כמובן מוזמנים להיפגש ביניכם כדי להעביר את המשחקים, אבל במקרה שפגישה כזו אינה אפשרית או אינה מוסכמת עם המקבל, השולח יצטרך לשלוח את המשחק בדואר. רצוי ומתבקש כמובן לארוז את המשחק בצורה שהוא לא ייפגע בדרך.
אלא אם כן הוסכם אחרת עם המקבל, השולח צריך לשלוח את המשחק עד שבוע מיום סגירת ההחלפה.
ייתכן ואפילו סביר שתשלחו משחק שלכם למישהו לפני שתקבלו את המשחק שאתם אמורים לקבל (לרוב מאדם שלישי). ההחלפה מבוססת על אמון הדדי, וצריך לסמוך על אחרים.

החלפה מוצלחת לכולם!

yaronra

New member
סימון הבקשות

סימון הבקשות יבוצע באמצעות אתר OLWLG - Online Wantlist Generator, שנבנה על ידי JeffyJeff מ-BGG.

אני מצרף הסבר קצר שנוגע רק במה שאנחנו באמת צריכים. מי שרוצה תיעוד מפורט יותר, יכול למצוא אותו כאן:
http://boardgamegeek.com/wiki/page/OLWLG#

הרשמה לאתר

כתובת האתר היא: http://bgg.activityclub.org/olwlg/
האתר מבקש מכם להכניס את שם המשתמש שלכם ב-boardgamegeek.com, ואז שולח לכם דואר פנימי בתוך boardgamegeek עם קישור הפעלה.
הדואר הפנימי עשוי להגיע גם לתיבת הדואר הרגילה שלכם, אבל אם לא, הכנסו לתיבת הדואר שלכם ב-boardgamegeek ותמצאו אותו שם.
אם האתר לא מצליח לזכור אתכם, זה כנראה כי הדפדפן שלכם לא מוכן לשמור עוגיות.

לאחר שנכנסתם, תראו את רשימת ההחלפות הפעילות. בחרו את ההחלפה שלנו: Israeli Math Trade #8.

בשלב הזה אתם אמורים לראות טבלה עם רשימה של כל 95 המשחקים שהוצעו. לפעמים רואים רק את המשחקים האחרונים שהוצעו, ואז יש קישור למעלה (בשורה הראשונה של הטקסט) שגורם לאתר להראות את כל המשחקים.

סימון הבקשות

אני ממליץ לקרוא את הסעיף הזה לפני שאתם מתחילים, זה יחסוך לכם קצת עבודה.

ראשית, כדאי לדעת שהאתר זוכר את כל מה שכבר סימנתם. זה אומר שאתם תמיד יכולים לעזוב, ואז לחזור ביום אחר ולהמשיך.

לכל משחק יש שורה בטבלה, עם מספרו הסידורי ברשימה ופרטים נוספים.
לכל משחק (למעט אלה שהצעתם בעצמכם) יש כפתור קטן שכתוב עליו Add (כלומר: "הוסף לרשימת הבקשות שלי"). הכפתור נמצא מתחת למספר הסידורי של המשחק, בעמודה השמאלית.

עבור כל משחק שאתם רוצים לקבל, לחצו על כפתור ה-Add. תיפתח חלונית עם רשימת כל המשחקים שאתם הצעתם. בשלב זה, אתם יכולים לסמן אילו משחקים מבין אלה שהצעתם אתם רוצים לתת תמורתו – אבל אין צורך לעשות זאת. במקום זאת, רק לחצו על כפתור ה-Save שנמצא בתחתית החלונית. פעולה זו תוסיף את המשחק לרשימת הבקשות שלכם.

לאחר שסיימתם לסמן את כל המשחקים שאתם מעוניינים בהם, רדו לתחתית העמוד, מתחת לטבלה. לחצו על הקישור: Click here to edit my wants.

תקבלו טבלה עם כל המשחקים שביקשתם, בצד, וכל המשחקים שהצעתם, למעלה.
בשלב זה עליכם פשוט לסמן אילו משחקים תהיו מוכנים לתת עבור כל משחק שאתם רוצים.

כלומר, אם סימנתי וי במשבצת שבראש הטור שלה נמצא המשחק שלי Category 5, ובתחילת השורה שלה נמצא Twilight Imperium, זה אומר שאני מוכן לתת את Category 5 תמורת Twilight Imperium (לא מאוד סביר שאצליח לקבל החלפה כזו, אבל מותר לנסות...).

אם אתם עוזבים באמצע השלב הזה ורוצים לחזור אחר כך, לחצו על Confirm Changes בתחתית העמוד, כדי שהשינויים שעשיתם יישמרו.

לכפתור ה-Confirm Changes יש יתרון נוסף: הוא ממיין מחדש את המשחקים (גם אלה שאתם רוצים וגם אלה שהצעתם) לפי כמה אתם רוצים אותם (כמה סימני וי יש בשורה/טור שלהם), ואז יותר קל לוודא שלא עשיתם טעויות. האתר אפילו מסמן לכם בצהוב משבצות שנראות לו מוזרות (אם באופן כללי נתתם את משחק א' יותר בקלות מאשר את משחק ב', אבל במקום מסוים הצעתם רק את ב' ולא את א'). כמובן, שאין חובה להתייחס לזה, ואפשר להשאיר משבצות צהובות.

הגשת הבקשות

כאשר סיימתם לסמן את כל הבקשות, רדו לתחתית הדף, בצעו Confirm Changes, ולחצו על הכפתור הירוק: Submit Your Lists Here!
תקבלו דף שמפרט מה הסכמתם לקבל עבור כל משחק שלכם. אם לא נפלו טעויות, לחצו על כפתור Submit My Wants בראש העמוד.
אם בהמשך אתם רוצים לשנות משהו, פשוט חזרו לטבלה, בצעו את השינוי, והגישו את הבקשות מחדש. הבקשות המחייבות הן אלה שיהיו מוזנות בסופו של יום שני ה-21.5.

בהצלחה!

yaronra

New member
הגנה מפני כפילויות

הסעיף הזה רלוונטי רק למי שמעוניין במשחק שהוצע על ידי כמה משתתפים.

סביר שלא אכפת לכם איזה מבין העותקים תקבלו, אבל מצד שני, אתם רוצים להבטיח שלא תקבלו את שני העותקים (עבור שני משחקים שונים שלכם).

אם יש משחקים כפולים שאתם מעוניינים בהם, אתם צריכים לבצע את הפעולות הבאות:

בתחתית העמוד של הטבלה הגדולה בה מסמנים רצונות, יש כמה כפתורים צבעוניים. לחצו על הכפתור התכלת – Duplicate Protection.

בעמוד שייפתח, צרו "משחק דמה" שמייצג את המשחק שאתם רוצים (אבל לא עותק מסוים שלו). תנו לו שם כלשהו (נניח, שם המשחק) תחת Short Identifier, ולחצו על Create.

כאשר תחזרו לטבלה הגדולה, תראו שנוסף "משחק דמה" (dummy) בעל רקע ירוק. משחק הדמה מופיע גם משמאל, בתור משחק שאתם רוצים, וגם למעלה בתור משחק שאתם מציעים.

סמנו בקשות למשחק הדמה כמו לכל משחק אחר (כלומר, סמנו מה תהיו מוכנים לתת תמורתו), אבל אל תסמנו בקשות למשחקים האמיתיים שהוא מייצג - אתם מעוניינים לקבל רק עותק אחד, שמיוצג על ידי משחק הדמה.
לאחר מכן, ודאו שהצעתם את משחק הדמה עצמו (ורק אותו) תמורת המשחקים האמיתיים שהוא מייצג. כך תוכלו לקבל אחד משני העותקים האמיתיים במקום את משחק הדמה.

הליגה

New member
שאלה

רק לידע - מה קורה אם שני אנשים מבקשים רק משחק אחד וזה אותו משחק?
איך התוכנה בוחרת מי יקבל אותו?

liquidlogic

New member
במקרה המאד לא סביר

ששני אנשים יציעו את אותו המשחק בהחלפה אחד מול אחד עם אותו אדם תמורת אותו המשחק, אני מניח שהתוכנה פשוט תקח אחד מהם (יכול להיות הראשון או דווקא האחרון - תלוי איך היא נכתבה).

בכל מקרה אחר, התוכנה תבחר באפשרות המאפשרת כמות גדולה יותר של החלפות (כך שאם יש לאחד האנשים אלטרנטיבה ולשני לא, או אם עצם ההחלפה מולו תצמצם את כמות ההחלפות האפשריות האחרות - היא תבחר בשני).

יש גם את עניין הסדר בו כתבת את המשחקים, אבל זה משמש רק כשובר שוויון במצב העוד פחות סביר שכל שאר הנתונים זהים

raviv n

New member
יש סדר ?

נראה לי שבתוכנה הזאת אי אפשר לקבוע סדר. אתה פשוט מסמן מה אתה מוכן לקבל עבור כל משחק שאתה נותן. המשחקים שם מסודרים אוטומטית לפי הסדר שהם הוכנסו ל geeklist.

פספסתי משהו ?

yaronra

New member
תשובה (רביב)

קודם כל, חשוב לי להדגיש שלסדר העדיפויות בו המשחקים מסודרים יש מעט מאוד השפעה, אם בכלל. סדר העדיפויות משמש כ"שובר שוויון" במקרה שיש כמה סטים של מעגלים באותו אורך. הסיכוי שזה יקרה קטן. גם אם זה יקרה, לא ברור שההשפעה של הסידור שלך תהיה על המשחק אותו אתה מקבל - יכול להיות שהיא תהיה על האם אתה מחליף או לא (אבל לך תדע לאיזה כיוון). בקיצור, זה לא שווה את הזמן. מה שחשוב הוא אילו משחקים אתה מוכן להציע תמורת כל משחק שאתה רוצה.

מי שבכל זאת מתעניין, הנה קישור להסבר על הסידור האוטומטי (שהוא די סביר, בסך הכל - זה לא סדר הבחירה של המשחקים) ועל איך לשנות אותו:
http://boardgamegeek.com/wiki/page/OLWLG#toc15

yaronra

New member
תשובה (הליגה)

ראשית, גם אם אני היחיד שביקש משחק מסוים, אין ודאות שאקבל אותו.
אני יכול לקבל את המשחק שביקשתי רק אם ניתן לסגור מעגל, כלומר: אם בעל המשחק מוכן לתת אותו תמורת משחק שלי, או תמורת משחק של מישהו אחר שמוכן לתת אותו תמורת משחק שלי, או כל מעגל ארוך יותר.

במקרה שכמה אנשים ביקשו את אותו המשחק, וניתן לסגור מעגל עם כל
אחד מהם, התוכנה תבחר את המעגל הארוך ביותר (או ליתר דיוק, את סט המעגלים שסכומם גדול ביותר), כדי שכמה שיותר משחקים יוחלפו.

regex

New member
יש מצב לדחייה של יום בהגשה?

יצא לי שעד יום שני אין לי דקה בשביל העניין.

raviv n

New member
אממ...

לא שזה מטריד אותי, אבל מלכתחילה קבעת את יום שני כתאריך יעד להגשת הבקשות, ואת שלישי כיום התוצאות. גדי ביקש יום נוסף, חזרת על אותם ימים, ונראה שגדי מרוצה, אז אני מניח שהכל בסדר.

למעלה