Math Trade 7 – שלב הבקשות

yaronra

New member
Math Trade 7 – שלב הבקשות

שוב שלום, אנו עוברים לשלב השני של ההחלפה – שלב הבקשות. הודעה זו היא הסבר כללי על שלב הבקשות, והיא מיועדת בעיקר למי שמצטרפ/ת אלינו בפעם הראשונה. ההודעה הבאה בשרשור תכיל הסבר על אופן סימון הבקשות באתר המיועד לכך. מכיוון שזו הפעם הראשונה בה אנו משתמשים באתר, כדאי לכולם לעיין בה. שלב הבקשות בשלב הבקשות, עליכם להחליט אילו משחקים, מבין כל אלה שהוצעו בהחלפה, הייתם רוצים לקבל. עבור כל אחד מהמשחקים שהייתם רוצים לקבל, עליכם להחליט אילו מן המשחקים שהצעתם תהיו מוכנים לתת תמורתו. כמובן, שבסופו של דבר תתנו רק משחק אחד עבור כל משחק שתקבלו (אלא אם כן הצעתם כמה משחקים בחבילה אחת). הבקשות שאתם מסמנים מחייבות אתכם – אז אנא סמנו עבור כל משחק, רק משחקים שאתם באמת מוכנים לתת עבורו. תאריך היעד לסימון הבקשות הוא יום שלישי בעוד שבועיים, ה-27.12. ביום רביעי ארכז את הבקשות ואפרסם את התוצאות. (ראיתי את ההצעה להקדים את תאריך היעד, אבל באחת ההחלפות הקודמות, כשנתתי שבוע, היו תלונות שזה לא מספיק זמן לעבור על הרשימה, אז בואו ניתן שבועיים ליתר בטחון.) תנאי ההחלפה זה הזמן לומר כמה מילים על תנאי ההחלפה. האחריות להעביר את המשחק היא על השולח. אתם כמובן מוזמנים להיפגש ביניכם כדי להעביר את המשחקים, אבל במקרה שפגישה כזו אינה אפשרית או אינה מוסכמת עם המקבל, השולח יצטרך לשלוח את המשחק בדואר. רצוי ומתבקש כמובן לארוז את המשחק בצורה שהוא לא ייפגע בדרך. אלא אם כן הוסכם אחרת עם המקבל, השולח צריך לשלוח את המשחק עד שבוע מיום סגירת ההחלפה. ייתכן ואפילו סביר שתשלחו משחק שלכם למישהו לפני שתקבלו את המשחק שאתם אמורים לקבל (לרוב מאדם שלישי). ההחלפה מבוססת על אמון הדדי, וצריך לסמוך על אחרים. שוב יש לנו היצע שיא של משחקים (שברנו את השיא הקודם במשחק אחד!), אני מקווה שיהיו גם הרבה החלפות. החלפה מוצלחת לכולם!

yaronra

New member
סימון הבקשות באתר OLWLG

סימון הבקשות יבוצע באמצעות אתר OLWLG - Online Wantlist Generator, שנבנה על ידי JeffyJeff מ-BGG. אני מצרף הסבר קצר שנוגע רק במה שאנחנו באמת צריכים. מי שרוצה תיעוד מפורט יותר, יכול למצוא אותו כאן: http://boardgamegeek.com/wiki/page/OLWLG הרשמה לאתר כתובת האתר היא: http://bgg.activityclub.org/olwlg/ האתר מבקש מכם להכניס את שם המשתמש שלכם ב-boardgamegeek.com, ואז שולח לכם דואר פנימי בתוך boardgamegeek עם קישור הפעלה. הדואר הפנימי עשוי להגיע גם לתיבת הדואר הרגילה שלכם, אבל אם לא, הכנסו לתיבת הדואר שלכם ב-boardgamegeek ותמצאו אותו שם. אם האתר לא מצליח לזכור אתכם, זה כנראה כי הדפדפן שלכם לא מוכן לשמור עוגיות. לאחר שנכנסתם, תראו את רשימת ההחלפות הפעילות. בחרו את ההחלפה שלנו: Israeli Math Trade #7. בשלב הזה אתם אמורים לראות טבלה עם רשימה של כל 189 המשחקים שהוצעו. לפעמים רואים רק את המשחקים האחרונים שהוצעו, ואז יש קישור למעלה (בשורה הראשונה של הטקסט) שגורם לאתר להראות את כל המשחקים. סימון הבקשות אני ממליץ לקרוא את הסעיף הזה ואת הסעיף הבא (הגנה מפני כפילויות) לפני שאתם מתחילים, זה יחסוך לכם קצת עבודה. ראשית, כדאי לדעת שהאתר זוכר את כל מה שכבר סימנתם. זה אומר שאתם תמיד יכולים לעזוב, ואז לחזור ביום אחר ולהמשיך. לכל משחק יש שורה בטבלה, עם מספרו הסידורי ברשימה ופרטים נוספים. לכל משחק (למעט אלה שהצעתם בעצמכם) יש כפתור קטן שכתוב עליו Add (כלומר: "הוסף לרשימת הבקשות שלי"). הכפתור נמצא מתחת למספר הסידורי של המשחק, בעמודה השמאלית. עבור כל משחק שאתם רוצים לקבל, לחצו על כפתור ה-Add. תיפתח חלונית עם רשימת כל המשחקים שאתם הצעתם. בשלב זה, אתם יכולים לסמן אילו משחקים מבין אלה שהצעתם אתם רוצים לתת תמורתו – אבל אין צורך לעשות זאת. במקום זאת, רק לחצו על כפתור ה-Save שנמצא בתחתית החלונית. פעולה זו תוסיף את המשחק לרשימת הבקשות שלכם. לאחר שסיימתם לסמן את כל המשחקים שאתם מעוניינים בהם, רדו לתחתית העמוד, מתחת לטבלה. לחצו על הקישור: Click here to edit my wants. תקבלו טבלה עם כל המשחקים שביקשתם, בצד, וכל המשחקים שהצעתם, למעלה. בשלב זה עליכם פשוט לסמן אילו משחקים תהיו מוכנים לתת עבור כל משחק שאתם רוצים. כלומר, אם סימנתי וי במשבצת שבראש הטור שלה נמצא המשחק שלי Category 5, ובתחילת השורה שלה נמצא Twilight Imperium, זה אומר שאני מוכן לתת את Category 5 תמורת Twilight Imperium (לא מאוד סביר שאצליח לקבל החלפה כזו, אבל מותר לנסות...). אם אתם עוזבים באמצע השלב הזה ורוצים לחזור אחר כך, לחצו על Confirm Changes בתחתית העמוד, כדי שהשינויים שעשיתם יישמרו. לכפתור ה-Confirm Changes יש יתרון נוסף: הוא ממיין מחדש את המשחקים (גם אלה שאתם רוצים וגם אלה שהצעתם) לפי כמה אתם רוצים אותם (כמה סימני וי יש בשורה/טור שלהם), ואז יותר קל לוודא שלא עשיתם טעויות. האתר אפילו מסמן לכם בצהוב משבצות שנראות לו מוזרות (אם באופן כללי נתתם את משחק א' יותר בקלות מאשר את משחק ב', אבל במקום מסוים הצעתם רק את ב' ולא את א'). כמובן, שאין חובה להתייחס לזה, ואפשר להשאיר משבצות צהובות. הגנה מפני כפילויות – Duplicate protection ישנם משחקים שהוצעו על ידי שני משתתפים שונים. אם אתם מעוניינים במשחק כזה, סביר שלא אכפת לכם איזה מבין העותקים תקבלו, אבל מצד שני, אתם רוצים להבטיח שלא תקבלו את שני העותקים (עבור שני משחקים שונים שלכם). אם יש משחקים כפולים שאתם מעוניינים בהם, אתם צריכים לבצע את הפעולות הבאות: בתחתית העמוד של הטבלה הגדולה בה מסמנים רצונות, יש כמה כפתורים צבעוניים. לחצו על הכפתור התכלת – Duplicate Protection. בעמוד שייפתח יש טבלה (Creating Dummies the Easy Way) שמראה את המשחקים שהוצעו פעמיים. סמנו את המשחקים שאתם מעוניינים בהם (למעשה, כולם כבר מסומנים, אז תמחקו את הסימון מאלה שאתם לא מעוניינים בהם). השאירו את הסימון בשורה שמתחת לטבלה, ולחצו Submit. כאשר תחזרו לטבלה הגדולה, תראו שעבור כל משחק שסימנתם, נוסף "משחק דמה" (dummy) בעל רקע ירוק. משחק הדמה מופיע גם משמאל, בתור משחק שאתם רוצים, וגם למעלה בתור משחק שאתם מציעים. סמנו בקשות למשחק הדמה כמו לכל משחק אחר (כלומר, סמנו מה תהיו מוכנים לתת תמורתו), אבל אל תסמנו בקשות לשני המשחקים האמיתיים שהוא מייצג, שעכשיו צבועים באפור - אתם מעוניינים לקבל רק עותק אחד, שמיוצג על ידי משחק הדמה. לאחר מכן, ודאו שהצעתם את משחק הדמה עצמו (ורק אותו) תמורת המשחקים האמיתיים שהוא מייצג (אבל סימונים אלה כבר אמורים להיות קיימים באופן אוטומטי). כך תוכלו לקבל אחד משני העותקים האמיתיים במקום את משחק הדמה. הגשת הבקשות כאשר סיימתם לסמן את כל הבקשות, רדו לתחתית הדף, בצעו Confirm Changes, ולחצו על הכפתור הירוק: Submit Your Lists Here! תקבלו דף שמפרט מה הסכמתם לקבל עבור כל משחק שלכם. אם לא נפלו טעויות, לחצו על כפתור Submit My Wants בראש העמוד. אם בהמשך אתם רוצים לשנות משהו, פשוט חזרו לטבלה, בצעו את השינוי, והגישו את הבקשות מחדש. הבקשות המחייבות הן אלה שיהיו מוזנות בסופו של יום שלישי ה-27.12. בהצלחה!

slide2129

New member
אין אפשרות לשנות את העדפות של כל משחק?

כמו בפעמים הקודמות (עבור כל משחק שמצעים בנפרד)? לדוגמא:
(slide 2129) 1: 2 3 4 (slide2129) 5: 4 3 2​

slide2129

New member
לא משנה, זה כבר בסדר

פשוט צריך לדרג את המשחקים שרוצים (כאשר המספר בערך גבוה יותר ימוקם קודם) ואז לאחר הבחירה של כל משחק, זה כבר מסדר את זה בעדיפות טובה.

slide2129

New member
רק להבהרה (למי שזקוק)

אם יש לי למשל רשימה של 20 משחקים שהייתי מוכן לקבל (סה"כ). המשחק שאני הכי רוצה לקבל, אני אתן לו את המספר "20", וכן הלאה בסדר יורד (כאשר "1" הוא המשחק שאני הכי פחות רוצה מהרשימה). לאחר הבחירה של איזה משחקים אני רוצה בשביל X, התוכנה תסדר את אותם המשחקים לפי העדיפות שבחרתי.

yaronra

New member
אין בזה צורך

התוכנה שמחשבת את התוצאות לא מתחשבת בסדרי העדיפויות - היא בוחרת את ההחלפה בה כמה שיותר משחקים יועברו. רק במקרה הבלתי סביר בו יהיו שתי אפשרויות בדיוק באותו האורך, השוויון יישבר לפי עדיפויות. גם במקרה הזה, סביר שהעדיפויות לא יקבעו איזה משחק אתה תקבל מבין כמה אפשרויות, אלא יכריעו בין שני מעגלים שונים לגמרי, שאין בהם אפילו את אותם המשתתפים. ובכל מקרה, האתר שאנחנו מזינים דרכו את הבקשות בו מייצר לתוכנה עדיפויות באופן אוטומטי - משחקים שהצעת עבורם יותר משחקים, יקבלו עדיפות גבוהה יותר. בקיצור, אין סיבה אמיתית למלא את מספרי העדיפויות, הדבר היחיד שבאמת ישפיע הוא המשחקים שאתם מוכנים להציע תמורת כל משחק. למי שבכל זאת רוצה להתעסק עם עדיפויות, התיעוד נמצא כאן: http://boardgamegeek.com/wiki/page/OLWLG#toc15

Pentax

New member
2 שאלות לגבי הגשת הבקשות

שאלה ראשונה לגבי משחקים כפולים. האם אני חייב להשתמש באופציה של Duplicate protection או אם אני מעדיף רק משחק ספציפי מתוך כמה כפולים (בגלל המצב שלו, מיקום וכו'...) אני יכול להישאר רק עם בחירה אחת? שאלה שניה לגבי התיקונים ברשימת הבקשות. נגיד שהוספתי משחק לרשימת הבקשות ובסוף החלטתי שאני לא מעוניין בו. איך אני מוחק אותו מרשימת הבקשות או שמספיק פשוט לא לסמן שום משחק שאני מוכן לתת תמורתו? תודה.

yaronra

New member
תשובות

Duplicate Protection מאפשר לבקש כמה עותקים שונים של אותו המשחק, אבל לקבל רק אחד מהם. אם מראש מבוקש רק עותק מסוים, ניתן לבקש אותו כמו כל משחק אחר, בלי Duplicate Protection. נראה שאין אפשרות למחוק משחק לחלוטין מרשימת הבקשות, אבל כפי שהצעת, אפשר לא לסמן תמורתו אף משחק, וזה שקול.

Van Morbir

New member
רק שאני אבין שעשיתי הכל כמו שצריך

אם יש לי הצעה כפולה, אני אמור לסמן רק את הדמה ולא את המקוריים, נכון?

yaronra

New member
נכון, אבל תן את הדמה תמורת המקוריים

בשורה של הדמה, סמן כל משחק שאתה מוכן לתת עבורו - כאילו הדמה הוא המשחק שאתה בעצם מבקש. בשורות של המקוריים, סמן רק את הדמה (הסימון הזה אמור להיות מסומן אוטומטית, אם יצרת את הדמה בשיטה שהוסברה מעלה, אבל וודא שהוא באמת מסומן).

למעלה