Mariah Carey - ביקורת אלבום!

MariahFan

New member
Mariah Carey - ביקורת אלבום!

מה קורה חברים יקרים? אחרי הדיון הצולח על ההופעה הטובה ביותר של מאריה, החלטתי להעלות לכאן ביקורת שכתבתי על אלבום הבכורה של מאריה, "Mariah Carey" שנמצא אגב בשלישיית האלבומים המועדפים עלי שלה בכל הזמנים.
הלינק בתחתית העמוד, הוא מקושר לחשבון ה-Google Docs שלי, אשמח לתגובות כאן אם אהבתם או שהייתם רוצים לכתוב דברים שהייתם מוסיפים\משנים או לשם ציון דעות על שירים באלבום או הרקע שלו. תודה רבה

ForeverMC

New member
כל הכבוד !!! מקסים

עוד לא קראתי לעומק אבל זו נראית כתיבה רצינית ומושקעת מאוד שנעשתה מתוך אהבה רבה, אז תודה.

רק דבר קטנצ'יק שקפץ לי לעין ברפרוף קל, הוא ההתייחסות לסדר השירים באלבום.
אני לא יודע מאיפה המקור שלך, אבל יש לי עותק מקורי של האלבום וסדר השירים הוא:

1. Vision Of Love
2. There's Got To Be A Way
3. I Don't Wanna Cry
4. Someday
5. Vanishing
6. All In Your Mind
7. Alone In Love
8. You Need Me
9. Sent From Up Above
10. Prisoner
11. Love Takes Time

ForeverMC

New member
ובכל מקרה זו סקירה מדהימה וגם התמונות

מאוד מוסיפות. תענוג גדול.

MariahFan

New member
תודה רבה!

איזה כיף לשמוע, תוקן

המקור אצלי נדפק לגמרי בסדר כנראה, מוזר...

True Colors

New member
העותק המקורי שיש לך, מוטי

הוא על-גבי קלטת?

כזו שאתה מנגן בדאבל-טייפ-קאסט, ונעזר בעיפרון כדי לגלגל את הסליל בחזרה במקרים שהוא מסתבך ונבלע?

חחח, אני מת עליך, מוטקה!

ForeverMC

New member
ככה יפה להסתלבט על הקשיש?

בתכלס, העותק המקורי שיש לי אכן נוגן בדאבל קאסט שקיבלתי מסבא ז"ל בבר מצווה שלי

מאז, עברו הרבה מים אבל עדיין יש לי את כל האלבומים של מאריה עד דיידרים בקלטות

True Colors

New member
תודה על הסקירה!

כמה הערות כלליות ואישיות:

1. השבוע מלאו בדיוק 23 שנים (!) לשחרור האלבום!
הוא יצא בארה"ב ב-12 ביוני 1990.

2. אני חושב שכמה מהשירים שציינת כפייבוריטים אישיים (Prisoner, You Need Me ו-Someday) הם שירים שמאריה לא גאה בהם במיוחד היום והייתה מעדיפה להדחיק שאי פעם הקליטה אותם

3. הזכרת את ההופעות החיות של Someday מה-Unplugged ומה-Thanksgiving ככאלה שמסירות את הספק לגבי יכולות השירה של מאריה בלייב.
אני לא יודע אם אתה מכיר, אבל אני חושב שההופעה החיה שנשמעת הכי דומה לגרסת הסטודיו היא הביצוע מה-AMA מ-1991, גם מכיוון שמבחינה קולית מאריה נמצאת באותו מקום שבו היא הקליטה את גרסת האולפן, וגם מכיוון שנראה כי היא שרה שם לייב על-גבי backing track, כך שההפקה והעיבוד זהים.

4. לגבי Vision of Love:
אפשר, כמובן, לקרוא את השיר ככזה שעוסק בהגשמת החזון של אהבה רומנטית, במערכת יחסים עם אהוב.
אבל קריאה אפשרית נוספת היא קריאה טרנסצנדנטית יותר: אהבה לא גשמית, אלא רוחנית. מאריה שרה אל כוח עליון (אלוהים או הגורל), אליו היא ייחלה והתפללה כל כך הרבה שנים, והוא בסופו של דבר הגיע כדי לסייע לה לממש את חזון האהבה שלה. חזון אהבה זה אינו אלא המוסיקה והיצירה, שהם הייעוד והגורל האמיתי שלה, המקום הרוחני השלם אליו היא פיללה כל השנים.
כשקוראים את השיר כך (תנסה לשמוע אותו שוב עם הטקסט), מתבהרת יותר החוויה הכמעט-דתית הנלווית להאזנה לו, ויותר מזה: הוא מאיר בדיעבד את הקריירה המוסיקלית כולה של מאריה, את האמונה שלה בעצמה ובדרך שלה.

MariahFan

New member
תודה רבה! - כמה הערות גם כן

1. אכן, אני עוקב אחר הפייסבוק שלה גם כן, שמתי לב וזה חידד את זה :)
2. אין בעיה, על הרבה דברים אני חולק עליה - אם כי לא שמעתי על כך שהיא רוצה להדחיק אותם עד כדי כך, למה? - ההפקה בהם מדהימה והקול שלה גם
3. תודה על ההופעה, לא חושב שיצא לי לראות את זאת ספציפית.
4. ואו, לא חשבתי על השיר הזה מהכיוון הזה, תודה!

a 90s Noah

New member
הייתי בצבא בתאריך הזה

כמובן שכתבת מאוד מעניין, תודה על הקישור!

roimc

New member
אתה כותב יפה. אגב, לגבי מכירות האלבום,

הוא מכר עד היום כ-15 מיליון עותקים, ולא 24 מיליון כפי שכתבת. האלבום היה הצלחה מסחררת בארה"ב ובקנדה, ועשה באופן יחסי גלים גם באוסטרליה ובבריטניה, אבל בשאר העולם המכירות היו קצת איטיות. כמובן שעם ההצלחה הענקית לה היא זכתה בכל העולם בשנים הבאות, מכירות האלבום עלו, אבל נכון להיום הוא עומד על 9 פלטינות בארה"ב ועוד כ-6 מיליון מחוץ לה (לפי הביוגרפיה של מאריה בערוץ A&W). ב-1995 סוני ציינו שהאלבום עומד על 12 מיליון ברחבי העולם, כך ש-15 מיליון נשמע הגיוני.

roimc

New member

הוא עומד על 9 מיליון בארה"ב ועוד כ-6 מיליון מחוץ לה
15 מיליון

Mידאס

New member
Shockingky ממאוירז אפילו לא מגרד את המיליון

בכל העולם. איזה פלופ, אלוהים אדירים! אפילו GLITTER שלנצח ייזכר על לא עוול בכפו ככישלון הכי גדול שלה, מכר בערך פי ארבעה יותר מ-MOAIA.

אגב כל הנתונים האלה מתקבלים מחברות התקליטים, מה שאומר שבשקט אפשר לחתוך כמה מיליונים מהמכירות של כל אלבום.

תודה רבה על הסקירה!

סקירה מצוינת. מאוד נהנתי לקרוא!
אני מאוד אוהב את האלבום הזה ואת העובדה שהוא מיושן ותמים כזה. הוא בהחלט בין שלושת האהובים עליי של מאריה (יחד עם Butterfly וEmotions.)
גם עליי All In Your Mind אחד השירים האהובים באלבום ובכלל. שמח לראות שלעוד מישהו הוא פייבוריט
(אצלי הוא מדורג שני באלבום אחרי Vision Of Love האגדי.)
מאוד אהבתי את מה שכתבת על Sent From Above שהוא כביכול פילר,אבל יש לו אווירה חלומית והוא יפהפה. בקשר לSomeday,Prisoner,You Need Me שהחשבת לטובים באלבום - אני פחות מסכים - אני מת על Prisoner וYou Need Me אבל הם לחלוטין שירים ארכאיים ומיושנים אבל הם גילטי פלזר כאלה - מרוב שהוא מצחיקים ולא קשורים לכלום הם כ"כ אדירים וטובים. וכן היא נהדרת מבחינה ווקאלית בהם.
את Someday אני גם מאוד אוהב ולא מפתיע אותי שהוא יצא כסינגל כאז,אבל הוא לפעמים מיושן לי מדי ומרגיש לי ג'נרי לאותה תקופה.
ואני חושב שThere's Got To Be Away נהדר ואחד האהובים,על אף כל הקיטש. מת על ועל הקליפ הטראשי.
ופעם ממש שנאתי את Alone In Love וממש אין לי מושג למה
אבל הוא בהחלט השיר הכי פחות טוב באלבום בעיניי.

למעלה