Maniege vs. Circus

dpascal2

New member
Maniege vs. Circus

דגמתי את הקטעים שהועלו כאן לאחרונה ע"י החברה כאן. קודם כל, תודה רבה על המאמץ. 2 אלבומים משכו את תשומת ליבי : נתחיל מ Maniege - Les Porches .אלבום מצוין מהסצינה הקוויבקית. נורא כיפי, נינוח לחנים טובים, עיבוים מענינים.חף מאנאליה או show -off. פרוג טוב לכל בני הבית , נשים, זקנים וטף. אשמח לעוד המלצות מהסצינה. השני Circus - Movin' On מכיל לטעמי את כל מה שנהוג להשמיץ בפרוג : ביצוע מהודק ומקצועי אבל האלבום אינפנטילי ,פרוג -קלישאתי ומביך עד מאוד (שנת 77 ...די כבר עם השטיקים האלה !) שמראה כל כך טוב למה הפרוג ירד מקרנו באותם שנים.

עמית ע

New member
בלי להתייחס לקנדים

אתחיל עם עניין קצת אחר. לא רוצה להשמע כאילו אני מנסה לחנך אותך או משהו, רק להציע לך נקודת מבט אחרת, אז נסה לחשוב על מה שאני אומר. יכול להיות שזה לא מפריע לך ולאחרים כאן בפורום, אבל לי מפריע שבכמה פורומים אחרים כאן בסביבה מסתתרים אנשים עם אהבה גדולה לרוק מתקדם ועם ידע כביר ורצון לחלוק אותו, אבל הם שומרים מרחק. בין הסיבות, לדעתי, ההתבטאויות כמו "אנאליה", "אינפנטילי", "קלישאתי" וכו' שנזרקות כאן בקלות מרתיעה. מי שקורא בפורום איך אדם אחר מתאר במילים כאלו את המוסיקה שהוא אוהב, עלול לקחת את העניין באופן אישי. אני לא אומר שצריך להגיע לנקודת הקיצון השניה שהיא צביעות, שאסור בכלל לומר דברי ביקורת על מוסיקה ומותר רק לדבר בשבחה, אבל דיפלומטיה זו לא מילה גסה, ואפשר (ועדיף, לדעתי) להעביר ביקורת בלי לפגוע באף אחד. ועכשיו נחזור לדיון - הפרוג הסימפוני מיום הווסדו לקח את עצמו מאד ברצינות ונשמע בהתאם. האלבום Circus אכן נגוע בקלישאות, כמו כל אלבום פרוג סימפוני אחר שאני מכיר שיצא אחרי שהדינוזאורים השאירו את טביעת כף רגלם בשנים 69-74. ככלל, אני חושב שמי ששמע כך וכך אלבומי פרוג סימפוני והגיע לשובע - מוטב לו שירחק מכל מה שמדיף ניחוח צפרדעי. קשה להעריך את האיכויות שיש ביצירה אחרי ששמעת הרבה דברים אחרים בסגנון. אני שמעתי את Circus לפני מספיק שנים ומספיק אלבומי פרוג אחרים שהכרתי בשביל שאוכל להנות ממנו בצורה נאיבית. היום אני מניח שהיה לי קשה יותר להתפעל ממנו.

dpascal2

New member
אני מכיר את התרנד הזה

ואתה מכיר אותי מספיק שנים כדי לדעת שאני לא מתכחש לדברים שאהבתי. כל אבות המזון שאהבתי אני אוהב גם היום ולמעשה חווה רנסנס יחד עם הפסקליות הקטנות. לראיה התחלתי בדברי שבח לאלבום פרוג טהור. מצטער אבל האלבום של Circus גורם לי להסמיק ממבוכה. השירה של הסולן מזכירה שחקן פורנו מ-RTL. ולי המוסיקה מעוררת אסוציאציות של כמה תיכוניסטים שעושים פרוג שחוק בגראז' של אבא בשנת 2007. מתפלא עליך עמית...כשההוא מפורום פסיכדליה נזף בך על איך אתה מעז לבקר את דיויד אלן זה היה נראה לך סתימת פיות אז למה כשאני בסך הכל מביע את התחושה שלי מהאלבום ומלבד המילים "קלישאתי" (כן הוא קלישאתי בטרוף) ו"אינפנטילי" (מה לעשות שהוא נשמע *לי* בדיוק כזה ?) אין לי אף אסוציאציות אחרות. אם אני מגיע לפורום פרוג ומביע דיעה שהיא בבחינת צלם בהיכל, אני ראוי לשבח ולא לגנאי. להתחנף זה תמיד קל. תבדוק אחורה. למעט פעמים ספורות אני מקפיד לא להביע דעה שלילית על חומר מוסיקלי. בטח ובטח לא של אמנים מהפורום. אבל במקרה זה האובררייטינג של כולכם זועק לשמיים. ומה רע שצעירים בפורום יקבלו עוד דיעה או עוד פרספקטיבה על אלבום שהוא בבחינת קונצנזוס ? ועוד של אחד שגדל בתוך הסצינה וכן אוהב דברים רבים שיצאו ממנה. קיצר...לא מתאים לך...

עמית ע

New member
ההבדל בין שחיטת פרה ושחיטת הודי

נניח שהרגשת שנבנה כאן קונצנזוס מוגזם סביב יצירה שלטעמך היא די מחורבנת. ונניח אפילו ששמעת קצת יותר מחמש דקות ראשונות של האלבום בשביל לגבש את הדעה הכל כך שלילית שגיבשת. אני בטח לא אבוא ואגיד שדעה אחרת היא דבר לא רצוי. זו תהיה צביעות מצידי כי גם אני לא פעם הבעתי דעה שהלכה נגד הזרם. אבל שכשאתה יורד במילים כל כך נחרצות על יצירה מוסיקלית, אתה גם יורד על כל מי שהביע עליה דעה חיובית, שזה אומר במקרה הזה ברייטמן (לא נורא כי זה בטח לא מזיז לו. אם אחרי כל הנאצות שהוא קיבל בויכוחים שלו בכל חור דיגיטלי עלי אדמות הוא עוד מסוגל להמשיך, כנראה שעור הפיל שלו כבר יותר אפקטיבי משכפ"ץ קרמי) אבל זה גם אני ואלון, וזה כבר לא נחמד :p. ואם כבר קונצנזוסים, כשאתה מדבר על "כל מה שנהוג להשמיץ בפרוג", זה מתקשר מיד עם הקונצנזוס של מבקרי הרוק בכל העיתונות הכתובה הנחשבת שמתייחסים לפרוג בתור הרעה החולה הגדולה ביותר של המוסיקה במאה העשרים, והקונצנזוס הזה הוא הרי אחת היבלות הכואבות ביותר בישבנו של כל מי שלא נגמל מפרוג. ולמי בעצם מיועד הפורום הזה אם לא להם? בכל מקרה, כדי שלא נצא מפרופורציות, קח את מה שכתבתי בסוף - על התזמון שבו אני שמעתי את האלבום לעומת התזמון שאתה שמעת אותו - תחשוב על זה קצת - נראה לי שזה עצם העניין. היום גם אתה וגם אני בפאזה אחרת, מתלהבים מכל מיני חירטוטים אוונגרדיים. פרוג סימפוני כבר מזמן לא עושה לנו את זה. זה שיש לך פינה חמה בלב לאלבומי פרוג סימפוני ששמעת בזמנים אחרים, עדיין לא הופך אותך לשופט אובייקטיבי. וזה שהתלהבת מאלבום פיוז'ן-פרוגרסיב - זה ממש לא השוואה במקום. אלה ז'אנרים אחרים.

עמית ע

New member
טעות אחת

התייחסתי ל-Maneige אבל למעשה את האלבום המדובר אני לא מכיר. אין לי מושג מה הסגנון שלו ואיך הוא נשמע. אני מכיר אלבום אחר שלהם והוא בסגנון פיוז'ן פרוגרסיב.

B a z a

New member
אני הבאתי לינק לאלבום הזה

שבוע החסד של האלבום נגמר, אבל אני יכול להעלות אותו עוד פעם אם אתה רוצה. באלבום הזה היצירה המרכזית היא לא ממש פיוז'ן - זה מתחיל ב-12 דקות של מוזיקה קלאסית טהורה (למרות שיש טיפה גיטרה חשמלית אם אני לא טועה, אבל זה משתלב יפה עם הכלים האקוסטיים - פסנתר, חליל, קלרינט ועוד), אחרי יש קטע שירה קצר, משהו דמוי שנסון, ששם המוזיקה מתפתחת והתופים נכנסים לאט לפעולה, אחרי זה יש קטע פרוג-רוקי לגמרי עם סולו טרומבון, סולו סקסופון ובסוף סולו גיטרה. אפשר להגיד שזה קלישאתי, למרות שזה אחד הקטעים היפים אי פעם ששמעתי. הקטע הארוך השני באלבום הוא באמת יותר פיוז'ני. אני לא ממש מבין את דורון פסקל בקשר לקלישאות באלבום של סירקוס - אפשר לא לאהוב את האלבום, אבל מדובר בהרכב לא שגרתי, ללא קלידים ועם שימוש מועט בגיטרה, הוא לא מזכיר לי במפורש שום להקת פרוג גדולה, אולי קצת ון דר גראף. אני אשמח לקבל הסבר על הקלישאות באלבום של סירקוס. אם רוצים אלבום שהוא באמת קלישאה של פרוג, אז אלבום אחר שהעליתי היה כזה - Bacamarte. אבל לדעתי הקלישאות של הפרוג אף פעם לא נשמעו טוב כמו באלבום הזה.

dpascal2

New member
לא מלתהב מכל חירטוט אוונגארדי

ויש אלבומי פרוג שכן עושים לי את זה גם היום: Ulver -Svidd Neger Klaus Schulze - X שאגב "עושים" לי יותר מהחדש של תיאטרון האוגרים. אני חי בהווה, ולא איבדתי מהאוביקטיביות שלי רק בגלל שיש לי כבר קוקיות באוזניים. חוץ מזה הייתי ג'וש, אשאר ג'וש ואף אחד לא יקח את זה ממני ...

תודה על ההמלצה

תודה על ההמלצה על "לס פורצ'ס". יורד להארד-דיסק ברגעים אלו ממש. לגבי סירקוס - הביקורת שלך די חריגה. כל הביקורות שקראתי עליו עד היום היו מצוינות. תן לו עוד כמה שמיעות. ואם התכוונת לגרות אותי כדי להיכנס לוויכוח נוסף - הצלחת. תן לעצמך טפיחה קלילה על השכם.

למעלה