making comics - מקלאוד. סוף סוף!

uriba

New member
making comics - מקלאוד. סוף סוף!

תכננתי לכתוב כאן, ופתאום מצאתי את עצמי משאיר את זה בתגובה אצל אמיתי. אבל הינה, למקרה שמישהו כבר קרא ויהיה אפשר לדבר על זה. גרסה מורחבת, למרות שביקורת מקיפה יותר תגיע בהמשך. באבחה מרשימה של הגורל, שטרפה עבורי חלק מהקלפים במהלך ההכנות להרצאות שלי בקאבום, סקוט מקלאוד הואיל בטובו להוציא סוף סוף, אחרי 13 שנה, את ההמשך האמיתי ל"אנדרסטנדינג". לא בער לי להשיג אותו, ואז הסתבר שאני מרצה ומהר מהר הזמנתי. הגיע לפני יומיים, ואני כבר לקראת הסוף. אם לא הייתי עובד הייתי קורא אותו במכה... הפרק הראשון מצוין, ומצאתי בו לא מעט ממה שמנחה אותי לאורך השנים, גם כשאני עובד עם קומיקסאים וגם כשאני קורא לעומק. ההמשך קצת יותר ספציפי ופרקטי, ולא תמיד מתייחס דווקא לזוויות הסיפוריות בקומיקס שמעניינות אותי. לדעתי זה ספר חובה לכל יוצר קומיקס בתחילת דרכו, וגם למנוסים. לפחות כמו הראשון, ומבחינות מסוימות יותר, כי הוא הרבה יותר פרקטי. יש שם גם פרק חדש ומורחב על שיתוף הפעולה בין טקסט לתמונה, המודל שלו קצת שונה משלי, אבל נראה לי שדווקא שלי יותר קל להבנה ושימוש... וכמובן - זה מומלץ בחום לכל מי שמתעניין בקומיקס מעל הממוצע (=כל קוראי הפורום הזה). כרגיל, האופן בו מקלאוד מעביר את הרעיונות שלו, הוא שיעור חשוב בשימוש במדיום בפני עצמו. די מתלבט עד כמה להתייחס לספר הזה או לא בהרצאות - מצד אחד, במקומות שרעיונות חופפים, קשה לי לא להיכנס איתו לדיאלוג, מצד שני, מנסה לשמור על הפוקוס של ההרצאה. אני מקווה שיהיה בסדר בסוף. עובד די קשה על ההרצאה השנייה, שכבר עכשיו בטוח שתהיה יותר פתוחה וטרייה מהראשונה (בכל זאת בראשונה יש רעיונות שאני מפתח ומלטש כבר יותר מעשור...), אבל אני מקווה שיהיה בה משהו יותר מעמיק-נינוח-פרקטי, אולי גם יותר אינטראקציה עם הקהל.

למעלה