Magma

CosmikDebris

New member
Magma

אני ראיתי בול מוזיק שיש שני גרסאות לאלבום Mekanik Destruktiw Kommandoh, אחת שמחולקת ל 7 שירים ואחת שזה פשוט שיר אחד ארוך. הם יש הבדל ביניהם בכלל? ואם כן איזה אחד יותר מומלץ? אגב ראיתי אותם בהפעה לפני שבוע, אולי בהזדמנות אני יכתוב ביקורת ארוכה אבל רק בכמה מילים אני יכול להגיד שזה הופעה פשוט מדהימה! למרות שההרכב הוא חדש לפי מה שהבנתי, כולם נגנים מדהימים וכריסטיאן ואנדר מלא אנרגיות ופשוט סוחף אותך. להקה פשוט מדהימה.

cut2

New member
לפי מה שאני הבנתי

אין הבדל בין הגרסאות - ואם זה אכן כך, אני לא רואה סיבה למה לקחת את זו שמחולקת לטראק אחד בלבד. זה סתם פוגם בהנאה. אבל - יכול להיות שאני טועה ויש הבדלים מסוימים בין הגרסאות (אני חושב שההוצאה של הטראק הבודד היא ישנה יותר).

CosmikDebris

New member
היא כן יותר ישנה

אבל זה בדיוק אותו שיר? או שהוא פשוט מחולק?

cut2

New member
ע"פ אמ"ג

הרי לך שני קישורים: האלבום בטראק אחד, והאלבום בשבעה טראקים (למען האמת שמונה, אבל תתעלם). עכשיו מתחילות להתעורר אצלי חשדות שאכן מדובר בשתי גרסאות שונות (אורך שונה של טראקים...) אם לא הולך לך פה בתפוז, גם לפורום בנענע, שם יש מומחי מאגמה גדולים יותר (למרות שאסף כרמלי, למשל, משוטט גם כאן לפעמים).

טוב נו...

לא השארתם לי ברירה
גרסת הטראק הבודד נקראית Mekanik Komandoh אבל לא נראה לי שאליה התכוונו באמ"ג, הם פשוט חילקו את ההוצאה ל2- הוצאת התקליט והוצאת הדיסק בסבנת' רקורדז. די צפוי מאמ"ג, שגם סיפחו את התקליטים של להקת הפופ הפולנית מאגמה לארסנל של מאגמה הצרפתית
בקשר לגרסת הטראק האחד- קיימת כזו גרסה, והיא גרסה הרבה יותר מוקדמת ליצירה. הגרסה הזו נגנזה (וטוב שכך, לדעתי), והיא נשמעת שונה לגמרי- משתתפים פחות כלים, אין כלי נשיפה בכלל (אם אני זוכר נכון) והתופים יותר קדימה במיקס (נקודת האור היחידה בגרסה הזו). הקטע מתחיל בדיקלום פסיכוטי של ואנדר, כשלאחריו מתחילה שירה גרגוריאנית משהו, התחלה עם אחלה פוטנציאל, אבל הבעיה מתחילה כשהמקהלות בקול הגבוה נכנסות- השירה פשוט גרועה והורסת הכל, לפעמים זה נשמע כמו פארודיה על הגרסה המקורית, לדעתי. יש עדיין אנשים שאני מכיר שמעדיפים את הגרסה הזו על המקורית, אבל אין ספק שהגרסה המקורית היא הבשלה מבין השתיים. בקיצור- למי שחולה על מאגמה, הגרסה הזו תעורר עניין. למי שלא שמע את אמדיקיי המקורי- שלא יחשוב פעמיים וישיג קודם את המקורי. NP- Mr. Toad- Trench Art (New Mix)
נ.ב.- קיימת גם גרסה של אמדיקיי במיקס בלי שירה (גרסה מצויינת) שהופיעה על איזה עותק יפני נדיר. אני ואסף משתעשעים כל הזמן במחשבה של להפוך את הגרסה הזו לVCD של קריאוקי, כולל הסמל של מאגמה שקופץ על המילים בהתאמה, ואז לארגן ערב קריאוקי של מאגמה. הבעיה שאנחנו מכירים רק עוד בקושי 2 אנשים חוץ מאיתנו שיודעים את המילים בעל פה
אבל בכל זאת- אם יהיה ערב קריאוקי מאגמה כזה, מישהו מהפורום הזה מעוניין לקחת בו חלק?

cut2

New member
LOL ../images/Emo9.gif

תודה על הפירוט, קודם כל. מה שעושה את MDK כל כך מוצלח הוא אכן תפקידי השירה וכלי הנשיפה (ויאניק טופ על הבס המופרעת שלו...), אז הגרסא המוקדמת נשמעת באמת אבסורדית לפי התיאור שלך. [ערב קאריוקי של מאגמה? נשמע מבטיח, אבל יגיעו 5 אנשים
. איך אפשר לזכור את המילים הללו, לכל הרוחות? אני מכיר את המלודיות ואת הפונטיקה של חלק לא מבוטל של התקליט, אבל לזכור את הטקסט... זה ממש מוגזם]

טוב... אולי הגזמתי קצת

השירה לא עד כדי כך גרועה, אבל בהחלט לא טובה כמו בגרסה המקורית. וכל מי שראה\שמע את מאגמה בהופעה יכול להגיד לך שהתופים שם זה אחת מהחוויות המוזיקליות החזקות ביותר שבנאדם יכול לחוות
והבס בגרסת הטראק האחד גם כן בפרונט, ככה שמה שהגרסה הזו הורסת עם השירה היא מפצה עם הביצים. בגלל זה חבל קצת שבגרסה המקורית התופים ממש מאחורה ובקושי עושים משהו, כנראה הייתה פה החלטה מודעת של ואנדר להציג את עצמו בתור מלחין (מסתבר שבצרפת הוא היה נחשב לתופיסט על, כמו שראיתי בקומיקס מופרע שמציג את ואנדר כסופר-הירו שההתמחות שלו היא תיפוף מוטרף, חבל שאני לא מוצא את הלינק לדבר הזה
) ובקשר לערב קריוקי- לא חייבים לדעת את המילים, בשביל זה יהיה מסך ענק עם המילים בקוביאנית והלוגו של מאגמה מקפץ מעליהם בסינכרון
NP- Mekanik Komandoh וואלה, האמת שהגזמתי בכמה שהשירה גרועה. עכשיו כשאני שומע את זה זה לא רע כל כך, והבס תופים... אחחח הבס תופים

vdgg

New member
באמת הגזמת

הגרסא האלטרנטיבית מעניינת מאוד, ואני מקשיב לה לעיתים קרובות. לגבי ערב קריאוקי - אפשר גם לחלק שירונים
אסף נ.ב. - בוודאי שאני קורא בפורום הזה.

yehuda kotton

New member
ענק (ה-נ.ב.)

מאגצה מצוינת ל-Singalong, לא פעם אחת מצאתי את עצמי שר ביחד איתם באוטו (זה יוצר מצבים ממש מביכים). אם כבר אז תעשה גם גירסת קריאוקי ל-Koenji, אין שיר שכיף לשיר אותו כמו grembo zavia.

זו בדיוק הייתה ההשראה!

כל מי שנסע עם מאגמה באוטו פול ווליום ושר את המילים בקולי קולות יודע שזו חוויה מכוכב אחר (קוביאה)
הגדיל לעשות דוקטור גונזו שלנו, שלקח טרמפיסט חרדי ב3 בלילה ועוד ניסה לפתח איתו שיחה בקשר למוזיקה (תכלס מה יותר רוחני ממאגמה בפול ווליום?
)

למעלה