MAGIRUS

MAGIRUS

תגידו לי , למי מכם יש בתחנה רכבי מגירוס, הישנים עם האף הארוך, לא סולמות ? אני יודע שלת"א יש איזה שניים. איזה רכב חבל"ז , אני מת עליו. יש לו ת´סירנה הכי יפה בארץ, הוא 4*4 , חזק והכי טוב - אפשר לסוע למרות שהמשאבה משולבת , ככה שבשריפות קוצים לא תמיד צריך לרדת מהרכב !!

fireman

New member
מדובר באחד מהכלים האמינים

ביותר לדעתי שהיו בשרותי הכבאות.... אני תמיד אמרתי, כמה שיותר משוכלל יהיה יותר בעייתי....באחד מרכבי הסער אצלנו החליטו להוציא את המחשב האוטומטי של המשאבה בגלל תקלות חוזרות ונשנות. בתחנת באר שבע עצמה אין רכב כזה...אבל החלט היה, זכורים לי ימים ונסיעות רבות ברכב המדובר, בהחלט רכב מאוד חזק, מאוד עביר גם בשטחים קשים...זכורים לי הרבה דברים מצחיקים עם הרכב הזה.... פעם יצאתי איתו לאירוע ובמהלך הנסיעה איזה נהג מונית התחיל לרדוף אחרינו כמו משוגע, מסתבר שהאגזוז כולו נפל מהרכב....חזרנו עם האגזוז שהוא היה על הגג
עניין הנסיעה עם המשאבה משולבת הוא דבר בהחלט מעולה בעיקר בשריפות קוצים כמו שתיארת....זה חוסך פריסת קווי מיםמ ארוכים המאפיינת שריפות קוצים. באיגוד שלנו אני חושב שיש רכב עוד אחד כזה בתחנת רהט אם אני לא טועה...כל השאר הושבתו מזמן... זכור לי גם ל"ג בעומר אחד עם הרכב הזה, היום שאחרי החג, שצריך לעבור ולכבות את כל מה שלא כיבו....אחחח כמה קיללתי את הראש משמרת על ה8 שעות ברכב הזה בחום של 36 מעלות, הכבאי שנהג ברכב כמעט והתפרק בגלל הכוח שהיה צריך להפעיל בנהיגה על הגרוטאה הזאת שצריך 2 אנשים בשביל לסובב את ההגה שלה....בקיצור חוויות.... לגבי הסירנות....הסירנה הכי מפדחת שיכולה להיות, ברכבים החדשים יש בסירנות "חיקוי" של זוג צופרי האויר שבחום של 40 מעלות אתה לא יודע אם להתבשל ברכב שהחלונות סגורים או לפתוח את החלונות ולהיות חירש... לפני שבועיים יצאנו לשריפת רכב והכבאי החליט שהוא רוצה נוסטלגיה והפעיל את הסירנה "המיושנת מחודשת" ברכב 1124
כל הדרך אנחנו נקרעים מצחוק

TAFD

New member
אצלנו העסק חי וקיים

בת"א נשארו עוד 2 רכבי מגירוס, והיו לנו הרבה. אין ספק שהרכבים האלה מיוחדים מאוד. אחד הרכבים שלנו (אביב 62) נלקח כשלל מהסורים ברמת הגולן במלחמת ששת הימים (לפני 35 שנה) וצה"ל נתן אותו לתחנה (אם אני לא טועה עד עכשיו כתוב על אחד החלונות שלו "צ"), הרכב עדיין פעיל, כמובן שלא בתור רכב יציאה, אבל בימים של הרבה אבטחות הוא עוד יוצא וגם כל שנה בקיץ הוא נוסע לאבטח את מחנה הקיץ של צופי ת"א ביער הזורע (אין דבר יותר מעצבן משהוא נתקע באמצע העליות של יקנעם...
), מסכן הכבאי שצריך לנהוג בדבר הזה את הדרך (שרכב רגיל עושה בערך בשעה וחצי והיא עושה ב 3 שעות), אחר כך גם נהיים חרשים מהרעש של המנוע. יש לנו רכב נוסף, אביב 54, שהוא גם דומה, הוא במצב קצת יותר טוב, הוא נמצא בתחנת יפו ובחודשים האחרונים גם יצא לי לראות אותו באירועים (שכרכבי יציאה אחרים היו מושבתים ולא היתה ברירה), הדבר הכי מיוחד ברכב הזה הוא הסירנה שלו, שעוד לא שמעתי כזאת סירנה באף רכב חירום בעולם, זה פשוט נביחות של כלב, כשנוסעים בו עם סירנה אנשים ברחוב פשוט מסתכלים וצוחקים.

החיות האצילות האלה לא יכחדו לעד...

בדולב יש לנו מגירוס מודל 72, עם קילומטרז מצחיק של 10,000 ק"מ! רכב אמין ומתוחזק היטב! הילדים גם כן אוהבים אותו, כפי שתראו בתמונה :) אתם מוזמנים לראות אותו בתמונות יותר "קרביות" באתר שלנו: http://www.geocities.com/dolev_israel/Volunteer_fire_brigade.html

fireman

New member
אהלן אמיר

יצא לי לבקר באתר שלכם לפני כחודשיים, אינני זוכר כיצד הגעתי אליו אפילו הבל אתר ממש נחמד. אני שמח לראותך כאן בפורום! בברכה ערן אייל ש"כ באר שבע מנהל הפורום

למעלה