lymphocytic choriomeningitis virus

גלית96

New member

שלום, אני נמצאת בחודש השלישי להריוני. לאחרונה עכברים התנחלו בביתנו. מצאתי הפרשות שלהם בבגדים, בכלי האוכל ואפילו באוכל.(אני גרה במושב ולמרות ביקוריו התכופים של המדביר, לא ניתן להפטר מהם). בחודש הראשון, לפני שגיליתי את דבר הריוני, ניקיתי את הפרשותיהם בידיים חשופות. כמו כן, עד היום עדיין ניתן למצוא הפרשות שלהם ברחבי הבית (אפילו באוכל), כך שאני בטוחה שמבלי משים, המשכתי לבוא עמם במגע. במהלך החודש השני חליתי במחלה דמוית שפעת (קיבלתי חיסון כך שקרוב לודאי שלא מדובר בשפעת), וסבלתי מחום (לא מאד גבוה), הקאות, צינון וכו'. אני חוששת מאוד (!!!) כי לקיתי בוירוס ה LCMV שנמצא כי עלול לגרום למומים בעובר. האם קיימת בדיקה בארץ לאיתור קיומו של הוירוס (גם אם עברו הסימפטומים)? מה הנך ממליץ לי לעשות? תודה

זה נכון שזה יכול להביא לפגיעה בעובר אבל המחלה מאד נדירה ולכן לא הייתי מעלה את החשש להדבקה. ניתן לבדוק נוגדנים, אולי במעבדה הנגיפית המרכזית אבל בד"כ המחלה גורמת לסמפטומים של דלקת קרום המוח ולכן לא הייתי נכנס לחרדה מיותרת.

גלית96

New member

שלום ד"ר טורנר, תודה על תגובתך. האם יש טעם לבדוק זאת במי שפיר? האם יש עוד מחלות שעוברות מעכברים וגורמיות לפגיעות בעובר כגון טיפוס או לפטוספירוזיס? תודה.

אם את חשה בטוב הייתי פשוט נרגע. אני נותן זאת כמידע כללי בלבד כיון שאינני בודק אותך וזה אינו מחליף את יעוץ הרופא מטפל.

למעלה