Love Love Love

melancholy man

New member
Love Love Love

לוח השנה שלי, אומר שהיום ט"'ו באב, שזה חג שנמצא בשלב מעבר משהו, הוא כבר לא "מנהג משונה מתקופת בית שני, שאף אחד לא באמת זוכר" כמו שהיה לפני כמה עשורים ועדיין לא "החג בחסות הולמרק" כמו יום ולנטיין בארה"ב, אבל תדאגו, הוא יגיע לשם, כך שעדיין נותר לו מספיק חן בשביל להתיחס אליו. מעצם היותו של הפורום הזה, פורום מוסיקה בעברית, הוא מלא, כמוני בגברים, קשוחים ורבי מעלילים בעיני עצמם, כשפה ושם, יש איזו אישה לתת איזון סביר לדברים, אבל לכבוד הזה, בואו נשים את הציניות בצד, נאפסן לשנייה את הקשיחות וננסה איזה שרשור שירי אהבה, לא, אני לא מבקש את אוסף שירי האהבה האולטימטיבי שלכם, באמת, רק שאלה פשוטה, איזה שיר או אלבום הייתם מקדישים לאהובה או אהוב שלכם/ן בחג האהבה ואם אפשר גם למה.

anatyp

New member
Touch me babe

של The Doors- שיר האהבה האולטימטיבי שלי I'm gonna love you till the stars fall from the sky For you and I אין צורך להוסיף דבר

מסכים איתך 100 אחוז . אני כבר מתכנן שזה יהיה

השיר בחתונה שלי אחרי שבירת הכוס... לא שאני מתחתן או משהו , אבל גם החברה שלי שתהיה בריאה אוהבת את השיר הזה מאד (אחרי שטחנתי לה אותו בשכל איזה מיליון פעם) , כך שלא נראה לי שתהיה בעיה שזה יהיה השיר הנבחר . אז אני איתך בנושא הזה , וגם לדעתי זה השיר האולטימטיבי... גם Indian Summer של אותם דורס לדעתי נורא יפה וגם מתאים להיות שיר אהבה.

giloni

New member
הרבה זמן לא הייתה לי הזדמנות

Josephine for better and for worse של הלהקה הטובה ביותר בעולם מתוך האלבום Dragonfly אין שיר אהבה יותר אוהב מזה יקי

AeroTom

New member
שנה וקצת שאין לי למי להקדיש

אבל השיר הכי מתאים שמתקשר לי כיום הוא Cowgirl In The Sand של יאנג. ואני מדבר ספציפית על הגרסה האקוסטית המקסימה מתוך Live at Massey Hall שיצא השנה. האווירה והרגש מהקול של יאנג והמיתרים של הגיטרה האקוסטית, שם לבדו באולם הקטן עם האינטימיות מול הקהל הביתי, גורמים לי להרבה דברים בנושא. "Can I stay here for a while? Can I see your sweet sweet smile?" זה אולי לא שיר אהבה במלוא המובן, אבל הגרסה הזאת הספציפית של השיר גורמת לי רצון גדול לשיר את זה למישהי. או לפחות להקדיש את זה (שזה עדיף בהתחשב בקול שלי ובקול של יאנג...). "After all the sin we've had I was hopin' that we turn back..." אולי זה אהבה של געגוע למשהו ישן יותר מאשר להתחלה חדשה שכזו...בכל אופן זה השיר שהכי מעלה בי רגשות כאלה בתקופה הנוכחית. שיר להקדשה אחר אני אציין את I Am Yours של החברים של דרק והדומינוס. שיר שעבר הקדישו לי...ולקח לי הרבה זמן לחזור לשמוע את האלבום הזה אחרי שהיחסים האלה הסתיימו. זה מראה על העוצמה של זה, ובכלל של כל השירים באלבום ההוא, שכמה וכמה מהם יכולים לנגוע במקומות רגישים.

Barmelai

New member
ניל יאנג, אין פלא

האיש שיודע לכתוב את המלים הכי פשוטות בעולם. כמעט בנאליות, אבל חודרות ללב כמו מטבעות בעלות כוח רפוי משלהן, כמו מנטרות שמתגלגלות בראש, כמו חרוזי תפילה שנספרים בין האצבעות. השיר שלי, האלבום כולו בעצם, הוא Harvest moon והסיבה - הסיבה היא שהוא כבר מוקדש. מזה שנים הוא מוקדש, לאהבה עם הסטוריה, עם צלקות, אהבה אמיתית. כבר ללא זיקוקים, כבר לא מבריקה ונוצצת בשמש, אלא כמו משחתת ברזל חלודה וכבדה שבנויה להגיע עד לקצה העולם וסופו, בחתיכה אחת. ומי יודע להגיד את זה יפה יותר מניל יאנג. Come a little bit closer Hear what I have to say Just like children sleepin We could dream this night away. But theres a full moon risin Lets go dancin in the light We know where the musics playin Lets go out and feel the night. Because Im still in love with you I want to see you dance again Because Im still in love with you On this harvest moon.

AeroTom

New member
בהחלט, בהחלט...

הכי פשוט, הכי חודר. יאנג יכול לגרום למשפט שעל הנייר לא נראה כזה מרגש או עמוק, למשהו כ"כ מרגש ואמיתי כשזה יוצא מהפה שלו. אני חושב שבמיוחד מרגישים את זה בכל רצועה ורצועה שנמצאת בדבר הקסום הזה ששמו "Live at Massey Hall".

melancholy man

New member
נרכבת עזבה כבר את התחנה

לא יודע למה או איך זה, אבל ככל שהזמן עובר, אני מוצא את עצמו עובר מרומנטיקה לנוסטלגיה ומארוטיקה לרטרו-סקסואליות, משהו עם חוסר היכולת הבסיסית ליצור מערכת יחסים נורמאלית והגיל שעושה אותך לקשה וציני אני מניח. עם הזמן, אני גם מתחבר יותר לשירים כמו Love in Vain של רוברט ג'ונסון, במיוחד בביצוע מלא הרגש של הסטונס, עם הגיטרות האיטיות של ריצ'רדס וטיילור והקול המהפנט הזה של מיק, מלא חום צער ואובדן, אובדן על האהבה שהלכה לה עם הרכבת ונעלמה, על האהבות הגדולות האלה, שהן תמיד לשווא, על האהבה הגדולה שיש בך ואתה יודע שגם היא, לא תגיע לשום מקום טוב, כי בסוף, תמיד יש איזו רכבת שהיא תעלה עליה ותעלם. Well, I followed her to the station with a suitcase in my hand Yeah, I followed her to the station with a suitcase in my hand Well, it's hard to tell, it's hard to tell, but all true love's in vain When the train come in the station I looked her in the eye Well, the train come in the station I looked her in the eye Well, I felt so sad and lonesome that I could not help but cry When the train left the station, it had two lights on behind Yeah, the train left the station, it had two lights on behind Yeah, the train left the station, it had two lights on behind Well, the blue light was my baby and the red light was my mind All my love's in vain All, all my love's in vain טוב, לוויתי אותה לתחנה, עם מזוודה ביד. כן, לוויתי אותה לתחנה, עם מזוודה ביד. טוב, קשה להגיד, קשה להגיד, אבל כל אהבות האמת הן לשווא, כשהרכבת הגיע לתחנה, הסתכלתי לה בעיניים. הרכבת, הגיע לתחנה ואני הסתכלתי לה בעיניים. הרגשתי כל כך עצוב ובודד, שלא יכלתי אלא לבכות. כשהרכבת יצאה, נותרו רק שני אורות אחוריים כשהרכבת יצאה, נותרו רק שני אורות אחוריים כשהרכבת יצאה, נותרו רק שני אורות אחוריים האור הכחול היה אהובתי והאדום היה נפשי כל אהבתי לשווא, כל, כל אהבתי, לשווא.

melancholy man

New member
דווקא הייתי בטוח

שתבחרי במישהו מנוסה לא פחות, שהייתה לו מסקנה לא פחות חינוכית

Aeroguy

New member
אם היה לי למי להקדיש...

בתקופות ארוכות בהן אין לי אהבה, כמו עכשיו, אני מוצא שממש קשה לי לשמוע שירי אהבה טובים ומושלמים. שירי בדידות גורמים לי להרגיש הרבה יותר טוב, אולי על חשבון צרת רבים\חצי נחמה... וגם שירים של אהבה לא ממומשת. אז השיר הראשון שאקדיש לאהבה שלא קיימת, Bell Bottom Blues. אני יודע, נדוש, אבל מדובר בשיר מדהים. And if I could choose a place to die It would be in your arms. עוד להקה שידעה לעשות שירי בדידות\אהבה מדהימים היא Big Star. שני שירים שעולים לי ישר לראש זה Watch The Sunrise, ובמיוחד הבית הבא: I can feel it, now it's time Open your eyes Fears be gone, it won't be long There's a light in the sky It's okay to look outside The day it will abide And watch the sunrise השיר השני הוא Thirteen. אני לא יכול לשמוע אותו בלי להחנק קלות מדמעה. אני לא רוצה לשים קטע מהמלים שלו, כי השיר מורכב מ-3 בתים מדהימים ופשוטים שמשלימים אחד את השני, ואני יודע שאסור לשים ליריקס מלאים. פשוט תקשיבו לשיר ותסחפו לקסם ולבדידות שלו. ונעבור לקאנטרי-רוק. את גראם פארסונס כולם מכירים, ובאלבום הסולו הראשון שלו, GP, היו פנינים על גבי פנינים... אך הפנינה הגדולה מכולם, שיר האהבה המלנכולי, נקרא She. קשה לי לתאר את השיר הזה במלים... אתם חייבים לעצמכם את האלבום הזה, ולו רק בגלל השיר הזה (אבל לא רק...) ואסיים עם שיר שאני לא מאמין שמישהו מכם מכיר. שמעתם אי פעם על ג'ון הארטפורד? ג'ון הוא אחד מאמני הקאנטרי-פולק הייחודיים והטובים ביותר אי פעם. לא נופל מגראם פארסונס לדעתי, והסיבה היחידה לדעתי שהאלבומים המוקדמים שלא לא התגלו מחדש, כמו אלה של פארסונס, היא שהוא חי והופיע על גיל מבוגר, ומת לפני כ-5 שנים. בשנת 1972 הוא הוציא אלבום בשם Aeroplain, ובתוכו שיר מושלם בשם First Girl I Loved. יצירת פולק נפלאה, אופטימית וקודרת, כ-ל כך מלאה ברגש שקשה לי לתאר אפילו. השיר מספר על הנערה הראשונה שהוא אהב בתור נער צעיר. האהבה לא התממשה, ובמבט לאחור הוא מספר איך בכל אשה שהוא הכיר ואהב לאורך השנים, הוא תמיד חיפש את אותה אהבה ראשונה.

strangebrew

New member
שיר האהבה הטוב ביותר

הוא sunrise של המי. כל השיר כולו פשוט יופי טהור מתובל בעצב שהוא כמובן חלק בלתי נפרד וחשוב. יש בו את האווירה הזאת של הבוקר שאחרי, אפופת מסתורין ושונה מכל דבר אחר.

melancholy man

New member
אחח הבוקר שאחרי

ממש כמו הערב של התוך כדי, אם זכרוני לא בוגד בי, מדובר בארוע דיי שווה, אולי שווה שרשור חדש?

strangebrew

New member
נראה לי שלכיתה אין מספיק זמן

בשביל לשמוע את כל הסיפורים שלי. אבל אתה יודע שאתה תמיד מוזמן :)

oren29at

New member
"God only knows what Id be without you"

"שיר אהבה" הולך מבחינתי יד ביד עם God Noly Knows של הביץ' בויז. כשהביץ' בויז "עושים את הקטע שלהם" עם ההרמוניות (אחרי הפזמון הראשון, ובסופו של השיר), זה נשמע כאילו מלאכים שרים, ויכול אדם בהחלט לחשוב שזהו השיר היפה ביותר שנכתב מעולם. כאילו כל הקריירה של הביץ' בויז, כל המוזיקה שעשו וכל ההתנסויות שעברו הכינו אותם לקראת פיסת היופי הזו (כן, אני לוקח את השיר הזה לפני Good Vibrations. כזה אני). ויש עוד שיר אהבה שאני מאד אוהב- In Your Eyes של פיטר גבריאל. גבריאל הוא לא בדיוק הבחירה המובנת-מאליה של מוזיקאי רומנטיקן: הוא יוצר שהשכל בא אצלו לפני הרגש. אבל יש בשיר הזה טקסט יפהפה, עם הרבה דימויים והרבה תשוקה, יחד עם לחן ועיבוד כובשים. הנה הקליפ, והנה הגירסה היפה עד דמעות מתוך ההופעה מ 1994. (ולמה Youtube הם המקור האולטימטיבי לריפרורים? את הקליפ ל In Your Eyes לא הכרתי עד היום, והופתעתי (לרעה) לגלות קליפ עמוס בנרקיסיזם וסימבוליזם. מישהו מקיר מאגרי מוזיקה, בלי התמונות, שאפשר לקשר אליהם.

למעלה