lords of waterdeep

ycyclop

New member
lords of waterdeep

טוב, אז סוף סוף שיחקתי את המשחק שכולם מדברים עליו. עשו משחק שחיבר הרבה מנגנונים יחד לטוב ולרע.
משחק נחמד יש דברים שאהבתי יש דברים שלא.
אחד הדברים שממש לא אהבתי: יכולה להפתח משימה בסוף ששווה הרבה נקודות שפתאום שחקן יכול לעשות שממש יכולה להטות את התוצאה. עניין של מזל. כל מה שעשיתי כל המשחק, יכול להמחק על פתיחת קלף. לא אוהב את זה.
בהחלט אשחק אותו שוב, אבל אין לי שום רצון להוסיף אותו לאוסף שלי.

בכל מקרה אני ממש לא מצליח להבין את הדירוג שלו. ז"א אני יכול להבין. אחת הסיבות שמשחק מדורג גבוה זה מספר הדירוגים שלו, והיות והמשחק הזה מיוצר על ידי wizards of the coast יש לו חשיפה מאוד גבוהה שמעלה מאוד את הדירוג שלו.
אישית מזמן הפסקתי להאמין לדירוגים של BGG בצורה ישירה אלא רק לעומדן הכללי (לציון בתור כיוון כללי האם להסתכל על המשחק וכמות המדרגים)

sonde

New member
מסכים לכל מילה

משחק נחמד, לא יותר מזה. 7 בסולם סונדי.

regex

New member
משימת הפתעה

לטעמי המצב שתיארת הוא לא כזה בעייתי.

זה נכון שמזל יכול להקל עליך, אבל לא יעזור לך כלום אם לא תהיה במצב שמאפשר לך לנצל אותו.

בוא נניח שצצה משימה של 25 נק בתור האחרון - בוא נענה על השאלה באילו תנאים שחקן יכול להשתמש בה כדי לנצח:
1. יש לו המון משאבים פנויים - משימה כזו מצריכה המון (בדכ 10~)
2. יש לו הרבה גמישות בהמרה של המשאבים למשאבים שהוא צריך
3. הוא מצליח, ע"י משחק טוב של הנדסת אנוש, להיות במצב שאף אחד לא יחתוך לו אותה או שיתקע אותו עם משימת חובה או שיחתוך לו את הפעולה שהוא צריך (מתקשר לנקודה 2)

לדעתי שחקן שנמצא במצב הזה בסוף המשחק הרי שהוא שיחק טוב ומגיע לו לנצח.

כמו כן, שאם תשווה משימה שעולה 10 ונותנת 25 למשימה שעולה 2-3 ונותנת 7-8 ההבדל הוא לא בשמיים. במילים אחרות שחקן שהשיג 15 נק' נטו בתור האחרון יכול היה להשיג די בקלות ~10 נטו (נניח משימה של 8 עם בונוס מהמנהיג) וזה לא היה משנה משמעותית את המצב.

עוד נקודת מבט שלטעמי מדגימה את ההפך ממה שאתה אומר: ב LOWD הניקוד די לינארי עם מהלך המשחק. בתור האחרון ובסוף המשחק בד"כ מקבלים 20-30% מהניקוד עם משימות אחרונות ותוספת מהבונוסים. תשווה את זה להמון משחקים טובים שבהם אתה יכול להכפיל ואפילו לשלש את הנקודות בתור האחרון או בניקוד הסופי - והמסקנה שזה כנראה לא כזו בעיה.

בטטהמן

New member
בקשר לדירוג

אני לא חושב שליצרן יש השפעה גדולה על המיקום מאחר וזה המשחק היחיד של WoTC שמדורג במאייה הראשונה. המאייה הראושנה נשלטת בעיקר ע"י Rio Grande, Z-Man ו-FFG.

akira

New member
משימת הפתעה

בתור האחרון שחקן טוב מגיע עם המשימות והמשאבים שהוא צריך להשלים אותם.
לפעמים יוצא להשלים עוד משימה לא מתוכננת של 6 או 8 נקודות.
אבל מצב שבו יוצאת משימה של 25 נקודות, לא עוזר לרוב - אם שיחקת חכם אתה לא אמור להיות במצב שיש לך משאבים מיותרים כדי לנסות אותה. בטח שלא כל שחקן. מקסימום אחד או שניים.

דווקא המזל הוא לא מאוד משמעותי במשחק בעיניי, אם כבר זה יותר בקלפים ההתחלתיים שאתה מקבל...

sAVVy25

New member
משימת הפתעה

שיחקתי את המשחק לפחות 10 פעמים ולא התרחש אירוע כמו שהוזכר, כלומר כן צצו משימות של 25 נקודות אבל לאף אחד לא היה את המשאבים המתאימים להשלים אותם.

SaidinsTaint

New member
זה קרה לכם במשחק?

או שאתה חושש מהסיכוי שזה יקרה?

אני שיחקתי במשחק המון (המון!) וזה קרה בערך פעם אחת, ואותו שחקן לא ניצח למיטב זיכרוני.
גם להצליח לתפוס קווסט של 25 בסיבוב השלישי זה עניין של מזל ותיזמון, אבל גם הכנה מראש (First Player token, Ambassador)
וכמו שאמרו לפני, צריך או המון משאבים שסתם שוכבים אצלך, או שילוב מצוין של בניינים והרבה מהלכים (מוצלחים) שמייצרים סינרגיה כדי לסיים את רוב הקווסטים של 25.
אם סתם תשב ותקווה לקווסט כזה בסוף משחק, לרוב תפסיד.
ואגב את רוב הנקודות בסוף המשחק משיגים בדרך כלל מלסיים הרבה קווסטים קטנים ולא אחד או שניים גדולים. לפעמים ההתמקדות בלסיים אותם יכולה להכשיל שחקן.

לטעמי הניקוד הגבוהה של המשחק נובע מכך שהוא טוב, אבל גם בגלל שהוא טוב בעיני מספר קהלי יעד.
יש כמה שחקנים שאני משחק איתם שדי מאוכזבים מכך שמשחק בעל D&D Theme מכיל כל כך מעט Theme. והם עדיין משחקים בו כי הם נהנים מאוד.
ואני יש אנשים ששיחקתי איתם שאם הTheme היה כבד יותר, זה היה מייצר להם רתיעה מהמשחק - להיפך, הם מאוד נהנים לשחק עם קוביות.

המשחק קל ללימוד, ועד סוף הסיבוב השני גם שחקנים חדשים לגמרי כבר מבינים את הכל.
בלי שום עוררין הוא המשחק הכי פופולרי בקרב הקבוצה שלנו, וגם בקרב כאלה שהצטרפו לפעם אחת.

ycyclop

New member
כמעט פעמיים

בצירוף מיקרים של פעולות היה חסר לי שתי כסף, וגם זה בגלל שזה היה משחק ראשון שלי אז פיספסתי ואולי עם תכנון טוב יותר אולי הייתי יכול כן לעשות את הפעולה.
שחקן אחר בתור קודם כן צבר משאבים ויצאה משימה שיכל לעשות אבל מנעו ממנו על ידי החלפת כל המשימות (הוא יכל לנצח את המשחק עם המשימה הזאת)

SaidinsTaint

New member
כמעט פעמיים זה בפועל אפס...

ואם היית מצליח לבצע סדרת מהלכים מבריקים, מבחינתי זה נחשב שהרווחת ביושר את הניצחון

למעלה