Lord oaf from High-Garden

לגוטל

New member
Lord oaf from High-Garden

לאחר ארבעת הספרים הראשונים (אל תדאגו, בלי ספויילרים) אני מרגיש את הצורך לציין כאן שאני מאוד מעריץ את מייס טיירל, ולמה בדיוק? כל הדמויות מדברות על ההחלטות הטיפשיות שלו, כמה הוא לא חכם, שהוא לא מבין במלחמה וכו'... אבל כל הדמויות האלו מוצאות את עצמן בקבר לבסוף, ומייס טיירל תמיד חי טוב הרחק מסכנה. נתחיל עם המשפחה שלו, ארבעה ילדים מוכשרים שכל אב היה רוצה. ווילאס נאמר שהוא מאוד חכם, גארלן אצילי, אדיב ולוחם טוב, מארגרי יפה ובעלת נימוסים, ולוראס אביר מאוד מוכשר ונערץ. זו כבר נקודה טובה לזכותו. האצילים שמתחתיו גם נאמנים לו באופן מלא, חוץ מהפלורנטס שתלו תקוות בסטאניס אבל הם לא כוח רציני, ולא היו מעזים לצאת לבדם נגדו. שאר האצילים החזקים תחתיו מאוד נאמנים לו: טארלי, Redwine, Rowan, Hightower וחברים טובים שלו, שזה גם לזכותו. הוא תמיד מחוץ לסכנה וכוחותיו מסודרים בסדר טוב, אין לו סכנה בבית ואין לו סכנה בשדה הקרב. אומרים שאין לו יכולות אסטרטגיות, אבל למה הוא צריך כאלו אם יש לו מספיק אנשים תחתיו שמתאימים לעבודה? הוא יודע על מי לסמוך. עוד נקודה חשובה היא שהעם מעריץ אותו ואת אנשיו. הם יודעים לשחק היטב את תפקיד האבירים האצילים והנוצצים, אין לו הסתבכויות כמו טיווין ואחרים עם אהבת העם, ולמה? כי הוא יודע מתי להתעסק במשחקי הכס ובלחימה, מתי שהוא יודע שסיכוי מאוד קטן שהוא יפסיד, וגם אם כן הוא לא יאבד את כל כוחותיו. בקיצר, לדעתי בווסטרוז עדיף להיות כמוהו, ולא כמו רוב סטארק וכל מיני אחרים שלוקחים עניינים לידיים שלהם.

כריכרכה

New member
עדיף להיות טיפש?

הובהר מעל כל צל של ספק שהוא אדם טיפש, והסיבה היחידה שהבית שלו לא נפל כמו בתים אחרים במלחמה הנוכחית היא נסיבות שאינן תלויות בו - דוראן שנמנע מכל מתקפה על רמות-גנים והקסמים שאצבעון הפעיל עליו אחרי מות רנלי. הוא גם מקושר היטב לבתים שתחתיו - אישתו מהייטאוור ואימו מרדוויין אבל אלה שידוכים שנעשו ע"י אביו וסבו. אבל מעל לכל, אסור לשכוח שקיבלנו בסה"כ מבט חטוף של קייטלין על האיזור ותו לא, כך שקשה לדבר על הפוליטיקה הפנימית ברמות-גנים. ואם הולכים לפי מבחן התוצאה אז אתה יכול לומר שגם ליזה המטורפת הצילה את הבקעה ממוראות המלחמה, לא משנה למה.

לגוטל

New member
הובהר שהוא דם טיפש ? ../images/Emo58.gif

ככה כמה דמויות אחרות חושבים שהוא... זה הכל. אני לא טוען שהוא גאון, אבל בכלל לא טיפש. דוראן נמנע מהתקפה על רמת-גנים כי אין לו את הכוח הצבאי לזה, והוא אומר את זה בסעודה לעורבים, לעומת מייס טיירל שיש לו מספר מאוד גבוה של חיילים לפי המספרים שניתנים לנו בסופת החרבות. בווסטרוז עדיף להיות להיות שחקן ספסל, ולא לנסות לקחת את התהילה.

הלדין

New member
טוב.

נאמר עוד במשחקי הכס שזה רעיון טוב לשמור על ידידות טובה עם בני טיירל. ואריז אומר את זה לנד ואצבעון מסכים איתו. המגרעה העיקרית של מייס טיירל היא העקשנות שלו כמו התעקשותו לשמור על יחסים עכורים עם הצפע האדום בזמן שהוא ובנו ווילאס רואים בעצמם מכרים טובים. הסיבה היחידה לכך שהטיירלים עדיין מחזיקים בכוח צבאי ניכר היא בגלל שהם בקושי השתמשו בו. זה בשילוב עם המון מזל מנע ממייס טיירל למות.

כריכרכה

New member
השיחה שלו עם סרסיי בפרק השני שלה

מבהירה לכולנו שהוא אדם טיפש יחסית לשאר השחקנים. כלומר, אין מה להשוות בינו לבין טייוין, סרסיי, אצבעון, טיריון, רנלי, אדארד ודוראן, למשל.

ובכל זאת, ../images/Emo58.gif

הוא מנהיג את הבית החזק ביותר בווסטרוז כרגע, ומצליח להשאיר אותו חזק. אז נכון שהוא לא גאון פוליטי כמו טייווין ואצבעון, אבל הוא לא טיפש. אגב לגבי הדוגמאות שלך: תראה איפה הוא ואיפה אדארד וסרסיי...את אדארד הפילו התמימות, ההגינות והכבוד, ואת סרסיי הפילו הפאראנויה, שיגעון הגדלות ועודף הביטחון העצמי. למייס טיירל כנראה אין לא את זה ולא את זה, ועובדה שהוא עדיין חי וחזק.

כריכרכה

New member
אין בינינו ויכוח

אבל אני לא חושב שאת העובדה שבית טיירל נשאר חזק חייבים לראות כהוכחה לאי-טיפשותו של מייס. אפשר לראות זאת כצירוף של נסיבות, מזל, שידוכים חכמים של אבותיו והרבה קרובי משפחה חכמים - אולנה, מארגארי, ווילאס וגרלאן כולם כנראה בעלי כישורים של שחקנים טובים. הרי גם בית מארטל לא השתתף במלחמה ושמר על כוחו ולצורך העניין זה לא משנה אם דוראן היה גאון סבלני או טיפש ופחדן.

כריכרכה

New member
רנלי כבש את ווסטרוס ביעף

אלמלא הכישוף השחור של מליסנדרה. ניכר מהפרקים של אדארד שהוא הבין היטב את יחסי הכוחות במעלה-מלך. כבר נאמר לא פעם שרנלי הוא מקיאווליסט.

Random User

New member
לא יודע.. תמיד זקפתי את ההישגים של

רנלי לכך שהוא היה כריזמתי ופתוח.. אבל מי יודע, אם הוא החזיק מעמד בקינגס לאנדינג כל כך הרבה זמן..

כריכרכה

New member
אל תשכח את התכנית שלו להשיא

את מארגארי לרוברט ואת ההצעה של אצבעון לאדארד להמליך את רנלי תחת רוברט, אלה ממחישים בברור שרנלי היה שחקן מיומן, לפחות בליגה של סרסיי.

Random User

New member
מה?! מארג'ארי לרוברט?! ...איך יכול

להיות? ... וגם את הדבר השני אני לא זוכר.

כן. רנלי מספר את זה בעימות המלכים

או אפילו בספר הראשון. הוא רצה להשיא את מארגארי לרוברט, כי הוא ידע על התוכניות של סרסיי.

מספר חרבות,הססנות וגאווה

למייס יש דעה מאוד גבוה ומנופחת על עצמו (הוא זוקף לזכותו ניצחון על צבאות רוברט כשלמעשה טארלי הוא זה שניצח).אני נוהג להעריך מנהיגים לפי המינויים שלהם אבל למרות שלמייס יש כמה וכמה לורדים ואנשים חכמים ומוכשרים זה שמפקד על הצבא ונותן את הפקודות זה הוא עצמו,עם כל הטעוית הנלוות. הוא גם לא בדיוק גאון פוליטי והמטרה העיקרית שלו היא "להושיב טיירל על כס מלכות" בלי הרבה עיקביות או תחכום. בקיצור בית טיירל שרד והתחזק בזכות: א)העושר הכלכלי ושפע המזון שבו שלא נפגעו כלל במלחמה ב)יש לו כמות מדהימה של חרבות -80,000 אם אני לא טועה או אפילו יותר. דבר אחרון ליחסי טיירל דורן: הדורנים מעולם לא יכלו לכבוש את רמות גנים-פשוט יש יותר מדי טיירלים להרוג.אבל במשך שנים הם פשטו והרגו בשושנים מכל כיוון ואני מניח שזה גרם למעין שנאה מהולה בפחד מפני הדורנים,ומעין גאווה לא מבוססת אצל הדורנים עצמם. ניתן לראות את ההבדל העיקרי בין מנהיג חזק לחלש כאשר מייס מושפע מהאיבה במשך דורות והמקרה עם ווילאס (שהוא דרך אגב אחראי לו במידה רבה) בעוד שדוראן רואה נכונה על אף כל הדעות והניפוח של המסורת שלו.

למעלה