Log בבדיקת אתר Web

• פותח הנושא L2010
  • פורסם בתאריך

L2010

New member
Log בבדיקת אתר Web

היי
איך מקבלים פלט של לוג בבדיקת אתר במחשב (כדי להוסיף לדיווח של הבאג)?
לא ראיתי אופציה כזאת ב dev tools או ב Firebug
ראיתי שפידלר מוציא לוג אבל אני רוצה להשוות את הלוג שלו ללוג ממקור אחר, כי הוא נראה לי שונה קצת.
תודה לכל מי שיענה :)

עמית ו

New member
אפשר להוציא אחד מהדפדפן.

כל דפדפן מודרני (אפילו בEdge) יודע להוציא את התעבורה כקובץ .har.
כדי לעשות את זה, פותחים את כלי הפיתוח (F12 על מערכת חלונות, כנראה שאחרת על מקינטוש), ועוברים לשדה network. משם ההתנהגות משתנה קצת מדפדפן לדפדפן (בכרום צריך להקליט באופן מפורש, אקספלורר מקליט לבד) ומשם יש אפשרות ייצוא לקובץ HAR (בכרום ובשועלאש צריך ללחוץ על לחצן ימני כדי למצוא את השמירה לקובץ, באקספלורר ובEdge יש אייקון של דיסקט)

L2010

New member
הבנתי אז אתה מגדיר את התעבורה בתור הלוג

אני חשבתי יותר בכיוון של לוג שנראה כמו פלט של של תוכנה שעל המחשב כשמריצים debugview, שגם הפלט של הלשונית log ב fiddler שדומה לו.

אז אני מבין שמספיק לשים את הפלט של התעבורה כשבודקים web, ואם כבר מדברים על זה, אתה/ם מצרפים ללוג את כל הפלט או חלק? בקובץ או העתק הדבק?
רוצה לדעת איך נהוג לדווח (אני יודע שיש בודקים שלא מתעסקים עם זה. אני משתמש בכרום)

תודה רבה :)

עמית ו

New member
למה אתה מסתכל על זה?

עכשיו אני תוהה מה אני מפספס.
לשונית לוג של פידלר מספרת לך מה קרה בפידלר - וזה בדרך כלל לא מאוד מעניין, אלא אם אתה עובד בטלריק, או אם נדמה לך שפידלר עושה משהו שהוא לא אמור לעשות.
באופן כללי, קבצי לוג נמצאים על התוכנה שמריצה משהו - אם אתה רוצה לצרף לוג (מה שלא תמיד נחוץ) אתה יכול למצוא אותו במקומות הבאים:
1) על השרת. קובץ הלוג הזה יהיה מנקודת המבט של השרת "קיבלתי בקשה, נכנסתי לפונקציה הזו, הנה תוצאות" דברים כאלה. שים לב, זה לא בהכרח קובץ אחד, על השרת שאני בודק יש למעלה ממאה קבצי לוג נפרדים.
2) תעבורת הרשת היא סוג של לוג - אפשר להוציא אותה מהדפדפן, אפשר להקליט אותה בעזרת פרוקסי (כמו פידלר). זה יספר לך מה עבר בין הדפדפן לבין השרת, אבל לא אמור לספר לך המון על המצב הפנימי של כל אחד מהם.
3) בדפדפן, בכלי הפיתוח יש קונסולה. בדרך כלל תראה שם שגיאות ג'אווהסקריפט, לפעמים גם הדפסות ממש. זו נקודת המבט של הדפדפן שמספר לך מה הוא מנסה לעשות ומה לא מצליח לו.
&nbsp
כשיש באג, כל אחד מהמקומות האלה יכול להיות רלוונטי (למשל, אם כפתור לא עובד ואתה רואה בקונסולה שיש איזו פונקציית ג'אווהסקריפט לא מוגדרת, זה הלוג המעניין. אם קיבלת HTTP500 כתשובה, כנראה שאתה רוצה למצוא את השגיאה הממשית בלוג של השרת, ואולי תרצה להוסיף את התעבורה בין השרת לקליינט כדי להקל על שחזור הבעיה.
אם הכל נראה בסדר, אבל יש שגיאה שמודפסת ללוג של השרת, זה הקובץ היחידי שרלוונטי לצרף.
&nbsp
לגבי איך נהוג לדווח, יש כלל פשוט - דו"ח טוב צריך להיות ברור, קצר ככל הניתן, להכיל את כל המידע הרלוונטי שיעזור למצוא את גורמי הטעות (אם מצאת בעצמך את הגורם, כתוב זאת). האם לצרף לוגים? רק אם הם עוזרים להבהיר את הבעיה או לפתור אותה.
&nbsp

למעלה