LITTLE FEAT

מתוך המאמר המונומנטלי...

אודות הרוק הדרומי: "דברים שעשיתי לאחותו של הרב בא-גד בשעת צהריים מוקדמת" - כרך ט' השלמות ותיקונים: Little Feat הונהגו ע"י אחד מגיבורי הסגנון - Lowell George. ויצרו מוזיקה שהיא סינתזה מושלמת קלה לעיכול של כל מה שהזכרנו כבר כאן. אלבום אחד שלהם (Dixie Chicken) הצליח מאד והעמיד אותם בחזית להקות הדרום. גם האלבום waiting for colombus הוא שלאגר. מעניין לציין, כי מנהיג הלהקה וגם חבר נוסף (רוי אסטרדה) בה היו חברים תקופה מסוימת ב"אמהות ההמצאה", שליוו את פראנק זאפה. ממליץ, ממליץ. זה כמו לינרד סקינרד והאחים אולמן שהוציאו להם את הבטריות והאטרף. מוזיקה מאד נינוחה ונעימה לאוזן.

Papito

New member
הולדן יש לך כמה מילים לזרוק על הנוכחי של

האולמנים, הלא הוא דרק טראקס? יש לי את האחרון של ההרכב שלו, והבנאדם סליידריסט בן זנונים... אשמח אם תוסיף קצת על הבחור שנראה שכאילו הוא ברח מהמחלבה של הקיבוץ שלו

garcia

New member
my oh my

זה מזכיר לי שבדיוק לפני 10 שנים קיבלתי קסטת וידאו של האחים האולמן בהופעה באטלנטה, ג'ורג'יה מ-1993. דיקי בטס מציג את הנגן דרק טראקס שיתארח בשיר הבא והנה עולה לו ילד בלונדיני בן 13 חבוש בכובע בייסבול וחמוש בגיטרת גיבסון SG. אני חושב לעצמי מה הם מעלים ילדים לבמה ובן רגע הבן זנונים הקטן הזה מתחיל לנגן את Statesboro Blues ומה אגיד לך, הילד הזה smoked the guitar. וממש במקרה אתה יכול לצפות בקטע הזה כאן. הילד הזה שנה לפני זה עלה לבמה בהופעה של בוב דילן וניגן איתו, ובוא נגיד ככה שבוב דילן לא מעלה כל יום אורחים לבמה לנגן איתו ובטח לא ילדים בני עשרה. למרות שדרק טראקס מזוהה עם האחים אולמן, כבר שהוא היה בן 12 היה לו להקה משלו שכל הנגנים שם היו בשנות ה-40 לחייהם והוא היה המנהיג שלה. האחים אולמן הם סה"כ הרכב צדדי בשבילו והעיסוק העיקרע שלו זה ה-Derek Trucks Band. פעם ראשונה ששמעתי את ה-Derek Trucks Band חשבתי שאני אשמע הרכב בלוז-רוק דרומי אבל לא, בהרכב שלו דרק טראקס מנגן ג'ז אבל החידוש הוא שהוא עושה את עבודת הג'ז בסלייד ודרכו הכרתי את ג'ון קולטריין ובזכותו יש לי את כל האלבומים והבוקסות של ג'ון קולטריין היום. ההרכב הזה גם פוזל לבלוז, soul, Funk ומוזיקה הודית-פאקיסטנית.הרכב מאד מומלץ לשמיעה עם מתופף מאד משוגע בשם יונריקו סקוט. ביוני 1999 דרק טראקס מצטרף לאחים אולמן אחרי שנגן הגיטרה ג'ק פירסון עוזב את הלהקה. כבר בהופעה הראשונה שלו עם האחים בקולורדו הוא עושה את הפאשלה שלו על ההתחלת ההופעה כשהלהקה פותחת עם השיר True Garvity והוא בטעות באותו זמן מתחיל לנגן את Don't Want You No More, אבל סלחנו לו על הפאשלה הזאת ובתגובה האחים אולמן זורקים שנה מאוחר יותר את דיקי בטס מהלהקה אבל זה סיפור אחר לשרשור אחר. באותה שנה דרק טראקס מצטרף ללהקה של פיל לש מהדד - Phil Lesh & Friends, ככה שהוא מנגן באותה שנה ב-3 להקות בו זמנית. וזה הזמן להזכיר את אישתו של דרק טראקס סוזן טזסקי שגדולה ממנו בעשור. אפשר להגיד עליה שהיא גם יפה וגם אופה או ליתר דיוק גם אמנית בלוז, בוגרת ברקלי בוסטון. נגנת גיטרה לא רעה בכלל ויש לה להקה משלה ושניהם משתפים פעולה אחד עם השני הרבה. זה מזכיר לי שלפני כמה שנים באחת ההופעות של Phil Lesh & Friends שהייתי סוזן טסזקי עלתה לבמה וביצעה יחד עם Warren Haynes את Turn On Your Lovelight. ידעתי שדרק טראקס נמצא ב-backstage כי הזוג הזה לא נפרד אחד מהשני לשניה אחת. קיוויתי מאד שדרק יעלה לבמה לנגן עם ההרכב אבל זה לא קרה. לא נורא, יהיו עוד הזדמניות

AeroTom

New member
קטע גדול

דרק בהחלט ענק. מקווה שתהיה לי הזדמנות בעתיד לצפות בו בלייב גם מתי שהוא במסגרת כלשהיא...

garcia

New member
שטויות

הבחור הזה הוא בן 27-26, ככה שיש לך זמן של 50 שנה לראות אותו. אני רק אגיד שיש מישהו כאן בארץ שמנסה להביא את Derek Trucks Band לכאן במסגרת אחד מפסטיבלי הבלוז והג'ז בגבעתיים ובת"א. אבל בינתיים אין הצלחות בנושא הזה.

AeroTom

New member
כן כן, זמן בהחלט יש

מקווה שזה אכן יקרה בנסיבות והזמן המתאים. אוטוטו ב-8 ביוני הוא מגיע ל-28, הוא כרגע בגיל קריטי של מוזיקאים מחוננים וגדולים, אז רק שיעבור את ה-27 ונהיה רגועים...

garcia

New member
קית' ריצ'רדס מוסר תגובה באמצעות הדוברת שלו

"אם אני הצלחתי לעבור את גיל 28 אז כל אחד יכול לעשות זה".

TopGear

New member
וואלה?

מי מנסה להביא אותם, אלי מרכוס? אני יכול לנסות לעזור אם צריך אותי. יש לי קשרים חובקי עולם, ואם זו בעיה כספית - אשבור את החזיר.. וברצינות, אם יש הופעה אני מארגן שלושה אוטובוסים מלאים בצעירים משולהבים ומגיע...

Aeroguy

New member
הפעם היחידה שראיתי את דרק...

אני מאוד, מאוד אוהב את דרק. אחד מהגיטריסטים הגדולים של דורנו, אם לא הגדול שבהם. אם הייתי מאמין בגלגול נשמות, הייתי פשוט קורא לו דווין בשביל לחסוך בלבול... למרות שיכול להיות שהוא כבר התעלה מעל דווין. בכל מקרה, הוא כבר לא נמצא בשום צל. לצערי, את הלהקה שלו או את האולמנים לא יצא לי לראות, ואני מאוד מקווה שזה ישתנה. אין הרבה להקות שאני אוהב כמו שאני אוהב את האולמנים. אבל דרק כן הגשים לי חלום. לפני 3 חודשים ראיתי את אריק קלפטון. ולא סתם את אריק קלפטון: את אריק קלפטון מבצע הופעה שברובה הגדול מורכבת משירים של דרק והדומינוס, עם הגיטריסט היחיד שבאמת יכול לנגן את הקטעים של דווין, הלוא הוא דרק טראקס. התמזל מזלי וישבתי בשורה הראשונה, ובמשך שעתיים הייתי בגן עדן. Tell The Truth, Got To Get Better In A Little While, Motherless Children, Layla, Key To The Highway, Nobody Knows You When You're Down And Out, Why Does Love Got To Be So Sad ועוד, ועוד, ועוד. כשיצאתי מהאולם, מצוייד במפרט של אלוהים (לא הבלונדיני, הזקן) ובסטליסט מהבמה, שמעתי כמה אנשים מדברים. "היתה הופעה בסדר", אחד אמר לחברו, "אבל אני לא מבין למה אריק נתן לגיטריסט שנראה כמו בחורה לנגן כל כך הרבה סולואים". יש אנשים שאי אפשר לרצות.

Anuerysm

New member
אם כבר אנחנו בעניין

יש הופעה של הלהקה של דרק שעולה 45 דולר.. שווה את הכסף? ראיתי אותו כבר פעם אחת אצל קלפטון וזה עלה כמעט אותו דבר..

Barmelai

New member
גארסי

בתור סנוב צפוני בדרך כלל אני לא מתערב בעניינים שלכם שם כשאתם אדומי הניק (ה REDNECKS) מתחילים לחרמן זה את זה וזה את הארו של ההוא בשרשורים הדרומיים שלכם, אבל זה שאני זז הצידה בבהלה לא אומר שאני לא עוקב בחשש קל אחרי ההמלצות. זאת על דרק טראקס מדליקה במיוחד ואני אעשה מאמץ כביר להניח עליו את צפורניי המטופחות. או בשתי מלים - תודה

TopGear

New member
אחרי

שהסנוב הגדול מכולם נפל, בחורים חביבים כמוך כבר לא בעיה לצוד... קח בחשבון שכל החרמונים מלווים בקבלות!!

melancholy man

New member
טופלה חמוד, זה שמישהו לא אוהב את מה שאתה אוהב

זה לא אומר שהוא, במקרה שלך, זה אומר שיש לו טעם במוסיקה
וכן, נפלתי כולם נופלים, רק תגיד, החירמונים עם הקבלות, זה עם נשיקות?

TopGear

New member
חביבי,

אני לא מיברג. אני יורה חיוכים לכל הכיוונים
...

Barmelai

New member
מה זה נפל, נפילה שנמרחה לאורך ולרוחב

מאמר שלם, אמנם רובו הוקדש לריקון המחסניות המיותרות מהימ"ח הדרומי אבל מענג לקרוא את המהלך שמתחיל ב"הם רד נקס, הם מטומטמים, הם מנגנים חזק ומהר בלי הרבה תוכן, בשביל להיות מוסיקת רקע לשתיית בירה, לינצ`ים וקיום יחסי מין עם קרובי משפחה מדרגה ראשונה" ומגיע עד לכפרה שלמה ומוחלטת "החברה פשוט יודעים את העבודה, יש להם אנרגיות של אנה ניקול סמית` כשהיא רואה מולטי מיליארדר פנוי על סף מוות". אני אידך כבר עם רגל אחת בקבר, שזה לינרד סקינרד הראשונים, האולמנז של תחילת השבעים ואיזה דוד של WIDE SPREAD PANIC. מחכה להמשך פקודות.

Papito

New member
תודה, המון תודה

אני הכרתי את דרק דרך הDTB, ואחרי שאני שומע תקופה ארוכה את הגיטריסטים הנוכחיים (ג'ון מאייר, דויל בראהמל השני, וכו') כששמעתי אותו בפעם הראשונה פשוט נבהלתי, לא האמנתי שנגינה כמו שלו אפשר לשמוע היום. הרצועה Sahib Teri BandiMaki Madni לדעתי היא הכי טובה באלבום, קטע פריקי לגמריי עם תערובת של בלוז, ג'אז, מוזיקה ערבית, טיפה הודי, והכל עם כולה SG וסליידר (ביררתי על הציוד שלו, אין לו אפילו אפקטים ברצפה). אה כן והאצבעות (הוא לא פורט במפרט) אני זורק כאן פצצה שאני חושב שהרבה לא יקבלו. אבל לדעתי הוא הרבה יותר טוב מדוויין אולמן. ולזה שאמר שהוא ראה אותו בהופעה עם קלפטון עושים את דרק והדומינוס - אתה חתיכת מזליסט. בכל מקרה, מוזר לשמוע שיש דיבורים על הDTB בארץ ואם זה קורה, זו תהיה ההופעה שאני אלך אליה הקיץ. לא הסטונס ולא דילן. ככה זה שאתה אחיין של בוטש טראקס, מה שלא עובר בגנים, עובר בלחיות את האולמנים כשגרת חיים.

למעלה