LINX

ininisa

New member
LINX

שלום,
אני סובל מרפלוקס מגיל 17 עד היום (24).
אני לוקח 20 מ"ג פעמיים ביום של אומפרדקס אך זה לא מעלים את התסמינים-
כאב גרון , ליחה, טעם רע בפה, מדי פעם שיעולים יבשים.
אני מקפיד על ארוחות מסודרות , ללא אוכל חריף והרבה זמן לפני השינה. (לא שותה קפה/מעשן)
עברתי גסטרוקופיה - ללא ממצאים מיוחדים (חוץ מזה שיש לי GERD)
האם יש עוד דברים שכדאי לי לנסות?
האם הטיפול החדש LINX קיים בארץ?

רפלוקס-LINX

איניסה שלום,
למחלת GERD (רפלוקס) יש פתרונות תרופתיים או פולשניים אחרים בעיקר מסוג ניתוחי.
בעיקרון הקו הראשון הוא תרופתי כאשר ההגדרה לכשלון היא לרוב לאחר טיפול דו יומי בתרופות נוגדות חומצה מסוג PPI (כגון אומפרדקס) אך גם אז מקובל לבצע עוד נסיונות כמו עלייה מינון עד 40 מ"ג פעמיים ביום או החלפת האומפרדקס לסוג PPI אחד למשל מתקדם יותר כמו נקסיום.
LINX הינו פתרון כירורגי, בו מושתלת טבעת עשויה מחוליות טיטניום סביב מעבר ושט קיבה שצמודות אחרת לשנייה ע"י כוח מגנטי. טיפול זה אינו מבוצע בארץ לדעתי וגם לא בצורה מסודרת באירופה ולכן כנראה נגיש רק במרכזים יעודיים בארצות הברית. יש לציין כי בהיות הפעולה ניתוח, יש אפשרות לסיבוכים ניתוחיים וכנ"ל יש גם כשלון של הטיפול הנ"ל. באישור שניתן לטיפול על ידי ה-FDA נכתב עי הוא מתאים למי שכן עובדות עליו תרופות וגם מתאים לניתוח פונדופליקציה הרגיל.
עצתי היא לפנות לגסטרואנטרולוג מומחה לבעיית רפלוקס (מוטיליות) ולנסות טיפול תרופתי בנקסיום.

ininisa

New member
המשך שאלה

שלום,

נקסיום הוא PPI שונה?
באתר כתוב שיש בעיות בלקיחתו לאורך זמן

bone fractures if you take multiple daily doses of NEXIUM for a long period of time
low magnesium levels if you take NEXIUM for a long period of time

האם הבעיות הנ"ל קיימות גם באומפרדקס, והאם עלי לחשוש מהם? (אני לוקח אומפרדקס כבר כ7 שנים).

תודה!

לגבי הLinx ראיתי את הלינק הזה:
http://www.toraxmedical.co.uk/implanting-centres/
נראה שהטיפול קיים גם בבריטניה גרמניה ועוד מקומות באיחוד האירופי.
הם טוענים שהטיפול פחות פולשני מניתוח , ושהוא הפיך. חוץ מזה צפיתי בהרבה סרטונים שלהם וזה נראה מאוד מעניין.

LINX

נקסיום הוא PPI דומה לשאר ה-PPI ולכן כל מה שרשום עליו תקף גם לתרופות כמו אומפרדקס
לציין כי התופעות שציינת נדיקות ובמחקרים שונים לא נמצא קשר ברור ועקבי לבעיות ספיגה של סידן או מגנזיום ולכן שברים בעצמות. יש תיאורים דומים למה שציינת ולחלופין יש מחרים שלא מדגימים זאת. בכל מקרה בתופעות של בריחת סידן מהעצמות ניתן לטפל על ידי תכשירים שונים.
אני ממליץ לקרוא על LINX באתר של mayo clinic בארה"ב שם יש מידע רב וגם נסיון עם הטיפול. לציין שהוא ניתוח כמו כל ניתוח אחר אך הוא באמת הפיך

למעלה