Linkin Park - Meteora (2003)

Samy A

New member
Linkin Park - Meteora (2003)

לינקין פארק, חמישית הפלא שהצליחו, באופן פשוט וגאוני, לשלב היפ הופ, מאטל אלטרניטיבי וטורנטייבל, מביאים לנו דיסק חדש, טיפה יותר מורכב מהקודם שלו אבל עדיין אם אותו מיץ אלקטרוני וחי באותו הזמן כאן אנחנו רואים פן קצת יותר "עצבני" של לינקין. מייק השתפר בהרבה מהדיסק הראשון בסטיילים של זרימה, צ'סטר טיפה צעקני יותר אבל עדיין קולו נשאר מדהים, אולי יותר אפילו מהדיסק הראשון. די ג'יי האן נכנס לרמה חדשה לגמרי. כמה שהדיסק הראשון, Hybreed Theory, וגם האלבום רמיקסים השני, Re-Animation, היו מושלמים מבחינת ההפקה, האלבום השלישי מראה בבירור שהאן רק עולה ומתפתח ויש עוד הרבה למה לצפות ממנו. כל הדיסק מלא בשירים בסגנון של הדיסק הראשון, רק טיפה יותר מורכבים, הן מבחינת הסטיילים של הפלואו של מייק והן מבחינת המורכבות של המוזיקה אבל אני מניח שזה היה צפוי, הרי כל אומן יתפתח במהלך הקריירה שלו. אחרי הפלוסים, שהאלבום כולו טעון בהם, נדבר על המינוסים. מטאורה אולי דומה באופן טוב לאלבום הראשון אבל מצד שני הסגנון מעט מתיישן. יש מעט מאוד חידוש במטאורה, עדיין אותם ליריקס מסתוריים על בגידות ותככים, עדיין אותם מבנים של שירים, אין שום חידוש ממשי אולי חוץ מ-Nobody's Listening שבו האן הפיק ביט שלם כמעט האלבום נשמע כמו החלק השני האבוד של הייבריד. זה חבל לדעתי כי למייק וצ'סטר ובייחוד האן יש המון מה להציע והמון לאיפה להתפתח. אם יוציאו עוד אלבום בסגנון הזה, רוב הסיכויים שהסטייל הדיי ייחודי שלהם ימאס ויתמסחר. בקיצור ציון סמי : 8.5 וזהו :)

rockninja

New member
הדיסק טוב

לפחות בינתיים אני לא אוהב אותו כמו את הייבריד, אבל אולי זה עוד ישתנה עם עוד שמיעות. הסאונד באמת לא השתנה מספיק. למשל הסינגל הראשון- somewhere I belong נשמע יותר מדי דומה ללהיט הכי גדול הלהקה- in the end. חוץ מזה בדיסק הקודם היו כל מיני יציאות ודברים מעניינים בן מבחינת הלחן ומבחינת השירה המשותפת של מייק וצ'סטר. פה לעומת זאת כמעט כל השירים נשמעים ממש אותו דבר. וזה חבל. היו צריכים לחכות קצת זמן לפני שהתחילו לעבוד על הדיסק הזה לדעתי. אבל לא נורא, עדיין דיסק טוב.

G Man T

New member
הקפצההההה!!!#!@

שמוליק כפרה!!! לא נורא , העיקר שיצא האלבום! וכן יש עוד הרבה מה לראות לפי מה ששמעתי והבנתי , בייחוד ממייק.

HaWk34

New member
אכזבה...

לינקין פארק, אחת הלהקות היותר מגוונות שקמו בשנים האחרונות מאכזבים בדיסק הזה... אבל זה נורמלי. אי אפשר להשוות את הדיסק הזה להייבריד ת'יאורי משתי סיבות: א. הדיסק הראשון הוא מושלם... באמת... הפקות, שירה, עריכה, הכל... ב. הדיסק הראשון הוא דיסק הפקה מובהק, השקיעו בו כדי שישמע טוב - ואפשר לשים לב להבדל הגדול בין הדיסק הראשון לבין ההופעות בלייב של הלהקה עם אותם שירים (ברור שיהיה הבדל... אבל ההבדל הוא באמת גדול) קודם כל הדיסק ממש, ממש (ממש) לא דומה להייבריד ת'יאורי בשום דבר, אולי יש ריף פה ריף שם, או צעקה פה צעקה שם שמזכירה חלק מהדיסק, אבל זה הכל... הדיסק ממש לא דומה. הדיסק הזה הרבה יותר "רועש", יותר גיטרות והרבה יותר צעקות של צ'סטר. נקודת האור היחידה בדיסק הזה היא שני היפנים של הלהקה, האן ושינודה, הראפ של שינודה מדהים ומוכיח למה אני חושב שהוא אחד הראפרים היותר טובים שישנם בכלל, ואני לא מגזים, רק תבדקו את הפלואו המהיר\מדהים שלו בשיר Lying from You, מדהים. הוא גורם לדיסק הזה להיות הרבה יותר "היפ הופרי" מהדיסק הקודם, אפשר להגיד שהדיסק הזה הוא שילוב של הייבריד ת'יאורי ושל ריאנימי(ט)שון... מה שגורם לדיסק הזה להיות פחות טוב משמיעה ראשונה הוא שהוא פחות ממוסחר (לא במובן הרע של המילה) והוא יותר מחוספס וחסר עריכות... לעומת הראשון שהוא דיסק הפקה שערוך טוב ויצא בשביל למכור. השיר שהכי אהבתי מהדיסק הזה הוא Faint, לא יודע למה, הוא ממש שיר טוב, מוזיקה כזאת שכייף לשמוע וראפ מדהים של מייק שינודה. לסיכום, דיסק שכדאי להוריד, לא הייתי קונה (את השניים האחרים הייתי קונה), שינודה השתפר ומבסס את עצמו כסולן היותר טוב של הלהקה, דיסק יותר רועש, ומשהו שהדיסק הזה מוכיח ובגדול - צ'סטר הוא החוליה החלשה...

Samy A

New member
הממ... לדעתי אתה קצת טועה

למה המבנה של השירים מאוד מאוד מאוד דומה לדיסק הראשון, אלא שהפעם הם טיפה יותר "עצבניים" ומוותרים בדרך כלל על האאוטרואים של הסוף כמו כמעט בכל סוף שיר של הייבריד. בזה שאמרתי שהדיסק דומה לא התכוונתי שהוא דומה תו לתו אלא שהוא ממש בסגנון של הראשון. ומבחינת ההפקה הוא באמת קצת יותר מחוספס, אבל זה רק בגלל שהאן התחיל להיכנס יותר למוזיקה ולא לעריכה. עוד דברים שדומים זה טראק שלם רק של האן, והשיר האחרון ששכחתי את שמו כרגע שנראה כמו טריביוט להייבריד מרוב שהוא דומה לו.

rockninja

New member
session הוא ה- cure for the itch

החדש.... אולי לזה התכוונת. קטע אלקטרוני כזה בלי מילים.... דווקא אחרי שמיעה של הדיסק הזה הערכה שלי למייק כראפר ירדה, פחות אהבתי... לצ'סטר לעומת זאת יש קול ענק. חתכת ריאות יש לו שם.

למעלה