lime sulphur

סן תאי

New member
מדוע תחליף?

לא ידוע לי על חומר המהווה תחליף אחד לאחד ל- lime sulphur אם כי אני בטוח שניתן להשיג חומרים שיהוו תחליפים חלקיים. השאלה היא מדוע אתה זקוק לתחליף? החומר זמין, ניתן להזמין דרך האינטרנט ממגוון אתרים בעולם, מידי פעם גם חוג הבונסאי מוכר לחבריו במחירי עלות.

tk96

New member
למה בעצם משתמשים בחומר ?

הלבנה וייבוש חלקי ענף ?

kfirik

New member
נראה לי שאכין לבד...

קראתי את המתבון של דן ברטון ולפני שאתחיל להתעסק עם גופרית וקלציום הידרוקסיד רציתי לדעת אם יש תחליף,קראתי על שמן טיק teak oil אבל החומר איננו נגיש לי כלל,אני גם לא חבר בחוג,ולהזמין ליים סולפור מהאינטרנט כרוך ביותר מידי כאבי ראש,אז נראה לי שארכוש את החומרים פה בבאר שבע ואכין לפי המתכון (בכל זאת הייתי פעם עוזר שף...) אגב מישהו ניסה פעם את המתכון של דן? איך יוצא??

אולמוס

New member
me sulphurוL

מספר חברים בחוג הבונסאי הכינו בעבר את החומר בהצלחה. לפני הכל -יש להקפיד על הבטיחות שכן בתהליך ההכנה משתחררים גזים רעילים.(אגב, זה קורה גם בעת ההתעסקות עם החומר המוכן) ההנחייה הכללית- להכינו במקום פתוח ומאוורר ולהיצמד להנחיות המפורטות של מר ברטון. במקרה של הכנת מתכון זה כמובן- לא אאחל לך בתאבון, אך אם בכל זאת החלטת להיות "שף כימאי" - עשה זאת בזהירות. בהצלחה.

kfirik

New member
תודה

אולמוס תודה חשבתי שנעלמת....שמח לשמוע ממך

tanei 1

New member
חומר מלבין

ושוב:על כל ליטר מים:112 גרם סיד כבוי<ו 225גרם אבקת גפרית על מנת להלבין יותר:150גרם סיד כבוי +200 גרם אבקת גפרית כל זאת יש להרתיח במקום פתוח [סירחון אדיר] ואחר יש לסנן ע'י ניר סינון . ועוד טיפ. למניעת קימחון או קימחון מדומה : על כל ליטר מים:1-1.5 גרם קלי KALIUMPERMANGANNAT ניתן להשיג בכל ביח מרקחת .בשעת הריסוס יש להקפיד שלא יספג בקרקע.

למעלה