life mel honey

interleukin

New member
life mel honey

דר' אלייקים היקרה שלום וחג שמח התפרסמה הערב בערוץ השני כתבה על דבש שמיוצר בצפון הארץ(life mel honey), שעוזר למנוע תופעות לואי של כימותרפיה להלן קישור למאמר שהתפרסם ב-medical oncology האם לדעתך יש סיכוי שזה יעזור גם לחולי RA להעלות את רמת ההמוגלובין והספירה הלבנה? האם בכלל כדאי לנסות או שזה יחמיר את המחלה בשל חיזוק מע' החיסון??? |http://www.zenherbs.co.il/files/Articles/CLINICALTESTREPORT.pdf מודה לך מאוד על ההתיחסות שלומית

קניתי את הדבש הזה

וכשאני זוכרת - אני מתחילה איתו את היום. יש לי RA. לא נראה לי שהוא מזיק למרות שהוא כנראה לא מומלץ לבעלי סכרת. השעה מאוחרת. אקרא מחר את הכתבה ואגיב אח"כ שוב. אבל העלית שאלה הרבה יותר חשובה ואני מחדדת אותה בהודעה חדשה.

המאמר מדבר על 30 נבדקים מהם 11

חולים במחלות כרוניות. מהם רק 9 מקבלים כמותרפיה ו MTX לא כלול בשמות הכמו' הניתנים שם (אלא אם יש שמות חלופיים שאינני יודעת אותם). הדבש מופק מדבורים המוזנות בצמחי מרפא. יותר מזה לא ממש הבנתי (אני לא רופאה). בכל מקרה, השאלה שהבאת מאוד מעניינת ואני מקווה שד"ר אלקיים תענה, אולי לאחר שיחה עם קולגות. ראיתי בערב החג את הסרט על הילד חולה האפילפסיה נדמה לי ששם הסרט "לא בלי סכנה". בעבר ראיתי את "השֶמֶן של לורנצו" - על הילד חולה הALD. בשני הסרטים מדובר על עצירת הידרדרות של מחלה קשה ואפילו הטבה במצב החולה ע"י תזונה מתאימה (מתוך ההבנה שהפיזיולוגיה של הגוף החולה - מונעת ממנו לקבל את מה שצריך מאוכל רגיל ואולי גם מתרופות). הסרטים מבוססים על מקרים אמיתיים. לי ממליצים הנטורופטים לא לאכול סולניים (עגבניות, פלפלים, חצילים, תפו"א), אחרים על התנזרות ממאכלי חלב. ההומוהופטים למיניהם (עם גיבוי של רוקחים אמיתיים) טוענים שיש להם "תרופות". מכיוון שתרופות מרשם שיפרו את מצבי אני לא מעזה להפסיק אותם אבל אני לוקחת כל מיני תוספים. לפעמים. קצת מתוך מחשבה של לא יזיקו ואולי אפילו יועילו. הבעיה היא שאין לי כל ידיעה על השפעות הגומלין של התרופות על תוצרי צמחים המשווקים כתוספות מרפאות. וכעת אני מחכה שד"ר אלקיים "תרד" עלי בגלל עצות בלתי ראויות. אני מסכימה שהן לא עצות מיקצועיות מפי בר-סמכא אבל, רציתי להביא את הנושא לדיון.

למעלה