Levon Helm 1940-2012

AeroTom

New member
Levon Helm 1940-2012

פוסט פרידה שעכשיו העליתי. מעתיק אותו לכאן:

ליבון הלם נפטר אתמול. קצת לפני גיל 72, וזה עדיין מפתיע. במיוחד לאור הפעילות והמסירות שלו בשנים האחרונות וכל מה שיצר מאז שחשבנו שהסרטן עזב אותו והוא יצא לדרך חדשה.

ממש לפני שנתיים הקדשתי לו פוסט שלם לכבוד יום הולדת 70. שם כבר כתבתי הכל; על האהבה שלי ליצירות להן היה שייך. כל התקופה עם The Band. האוטוביוגרפיה המרתקת ואהובה עלי עד-מאוד. קריירת המשחק וכמובן תקופת הקמבאק המופלאה, מ-2007 עד הימים האחרונים…עם האלבומים המאוחרים, ערבי ה-Ramble ועוד. האיש אגדה מבחינתי. עכשיו כבר היה.

לפני כמה ימים אשתו ובתו יצאו בהודעה שליבון נמצא בשלבים אחרונים עם המחלה שחזרה והוא בדרכו לעזוב אותנו. הפתיע נורא שהסרטן חזר ובכזו פתאומיות ואופס, הנה הוא כבר סיים את חייו. כשהיה נראה שהוא התגבר על זה פעם הקודמת, ליבוןן הלם נכנס מבחינתי לעוד תקופת שיא בחיים שלו. עם שני אלבומי הסולו האחרונים אחרי שחזר לו הקול, ושלל העבודה וההופעות. זה היה מדהים. זה היה מלא השראה.

גם הזכרתי אותו פה שוב לא מזמן, כשאלבום ההופעה "Live At The Ryman" היה בסקירת אלבומי השנה שלי. ליבון מיצה עד הסוף את השנים האחרונות שלו, ועל זה אני שמח. יחד עם כל העצב כשאמן אהוב שהביא לך מוזיקלית כ"כ הרבה, הולך לעולמו. וליבון הלם היה מהאמנים האלה שלא שמעת עליהם שום דבר רע וכ"כ הרבה העריכו אותו לאורך השנים. הוא עשה המון בתקופה האחרונה של חייו. לא לשכוח גם את האלבום הכפול הענק של הבלאק קרואוז שהוקלט כולו בביתו בוודסטוק (לצפות עכשיו ב-DVD של עשיית האלבום מעלה דמעה כשהוא וכריס יושבים על כיסאות ישנים ומדברים על זה).

אסיים לא עם משהו עצוב, אלא באחת החגיגות האחרונות שלו. מוקף בחברים, במקום הקבוע, מאחורי התופים עם החיוך והמיקרופון. כי הוא לגמרי חגג בענק את השנים האחרונות שלו. לא הרבה מגיעים לסיים את חייהם והקריירה המוזיקלית שלהם בגיל 71 כשהם עדיין בשיא חדש של פעילות ויצירה.

אז תודה, ליבון. על כל האלבומים הקשורים אליך שיושבים אצלי על המדף. על המילים. על הקול. על ההשראה. על המוזיקה.

תמשיך לחגוג, איפה שלא תהיה:
http://www.youtube.com/watch?v=8BAp5BxpIR8

Celluloid Hero

New member
עצוב לשמוע

the band אולי היו רחוקים מאוד מהטעם שלי (לא אולי, הם באמת רחוקים למדי), אבל קשה להתעלם מכך שלאיש היה אימפקט רציני על דורות של מוזיקאים, ודורות של חברי פורום יקרים. במקרה יצא לי לשמוע לא מזמן שיר של אלטון ג'ון שנכתב בהשראתו (שוב פעם- לא הפיבוריט שלי בשום צורה שהיא, אבל עדיין שיר לא רע), שאף זכה לשם ליבון.

מי ייתן וימשיך להופיע בריצה הגדולה שבשמים, וגם אצלנו- he shall live on , כל עוד המוזיקה שלו תמשיך להתנגן אצל אנשים ברחבי העולם.

Celluloid Hero

New member
כן, זה בעקבות חזרה לאלבום הזה

וכחלק מרביזיה עוד יותר גדולה שאני עושה עם שאר אלבומי האלטון לאחרונה.

נראה לי עצוב שבשרשור על מותו של הלם מדברים על

אלטון ג'ון.... בחייאת. The Band היו להקה אדירה, שהוציאה 2 אלבומי מופת, לפחות. יש מספיק על מה לדבר מעבר לאלטון ג'ון.

Celluloid Hero

New member
מה לעשות- לא אוהב אותם

ותקרא טוב- אימפקט על דורות של מוזיקאים. זאת הייתה דוגמה מהכי left field שאפשר לחשוב עליה, נראה אותך מתעלה על זה :)

גם אם אתה לא אוהב אותם, ומעדיף לדבר על אחרים

רצוי לעשות את זה בשרשור נפרד, ולא "לחטוף" שרשור מחווה לאומן שהלך לעולמו.

Celluloid Hero

New member
לא "חטפתי" שום דבר

שיר שנכתב כמחווה לאומן שנפטר זה "חטיפה" בעיניך אולי, אבל לא בעיני.תאמיני לי, אם הייתי רוצה "לחטוף" באמת, הייתי שם שיר הרבה יותר טוב מזה..

Barmelai

New member
להזכיר שיר של אלטון שנכתב על לבון

זה לא לחטוף שרשור. הייתי שמח לקרוא בשרשור הזה על אמנים נוספים שהושפעו מהלם בצורה זו או אחרת. האמת שעד עכשיו לא קישרתי בין השיר, שאני מכיר אותו המון שנים, ללבון הלם ויפה עשה הבוס (צלולולוייד אתה חייב לי ליקוק בתמורה) שקישר את השיר. לאן זה הולך אחר כך - כמו תמיד בפורום, אי אפשר לדעת ולא צריך לנסות לשלוט בזה - הכל טוב וכולנו אוהבים ויודעים להעריך את לבון, כולל אלה שלא אוהבים את השירים שלו.

כמובן שכל אחד ייכתוב מה שהוא רוצה

אבל סתם נראה לי מוזר. בכל מקרה, the band הייתה להקה אדירה, ואם אפשר בלי בריטים לשרשור אחד - מה טוב

Barmelai

New member
אי אפשר בלי בריטים

עוד מילה ואני משחיל פה פרוג, תזהר

Barmelai

New member
לבון הלם תמיד נראה כמי

שמוציא את המקסימום מהחיים, שזה עדיף לאין ערוך מסתם לחיות עד המקסימום, ומבחינה יצירתית, הוא מת תוך כדי ריצה. אילו חיים נפלאים לחיות, למרות הסרטן. ועוד דבר - הוא היה איש אהוב וזה הדבר הכי גדול שאפשר לקבל בחיים. אני מקנא באיש הזה. זה לחייך שהסתיימו, לבון.

uribash

New member
עצוב כל כך! רק רובי וגארת' נותרו...

אבל ליבון היה ונותר במובנים רבים ה-מנהיג האמריקאי של כל הקנדים.. RIP

למעלה